Şimdi Ara

Görüntüye ulaşamadık :S (Yardım!!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kasa ve monitör hariç sistemimi exa bilgisayardan topladım.Kasa'yı internetten,monitörü ise vatanbilgisayardan aldım.

Sistemim aşşağıdaki gibidir.

Islemci | AMD AM3 Phenom 2 X4-955 3.2Ghz 8Mb Cache
    Anakart Sapphire AMD790GX/DDR3 1333 938p
    Bellek | OCZ Gold XTC 4 GB (2*2) 1666 MHz DDR3 RAM CL8
    Ekran Karti Sapphire HD4890 OC Versiyon 1 GB 256Bit GDDR5 16XI
    Harddisk WD CAVIAR BLACK 500 GB 32 MB CACHE SATA2 7200 PM
    Monitör Acer 23" X233Hbd Genis Ekran Lcd Monitör
    Kasa Nczt Tempest

Sistemi kurduk monitör hariç,herşey düzgün çalışıyor ama görüntüye ulaşamıyoruz.Anakartın üstünde ''OP'' yazıyor ama ne olduğunu çözemedik.Ekran kartını çıkarıp onboard'da deneme yaptık ama nafile,yine aynı sonuç.Böyle bir durumla karşılaştınız mı?Yorumlarını görüşlerinizi yardımlarınızı bekliyorum acil.İlgilenecek herkese şimdiden teşekkürler...

• Anakartınız sistemi tetiklemiyor olabilir..

Ramleri çıkarıp farklı slotlarda çalıştırmayı denediniz mi ? Tek bir ram'le çalıştırmayı deneyin..

Monitörünüzün çalıştığından emin misiniz?
  • sanırım ters bakıyorsunuz ve o display deki d0 oluyor.galiba işlemci sorunu.işlemciyi söküp tekrar takmayı denedinizmi
  • İşyerimde olduğumdan birkaç monitörle denedik,ramleri tek tek takıp denedik.Ekran kartını dediğim gibi kullanmadan anakartın üzerinden onboard kullanarak denedik ama nafile.

Sanırım ters bakıyorum dediğiniz gibi,zaten hiçbir yerde Op diye bir ifadeye rastlayamadım.
  • arıza kartı diye bilinen post kart larda d0 işlemci c0-c1 ise ram oluyor.o displayde aynı mantıkla çalışıyor olması gerek.
  • ekran kartına taktıgınız yani monitörün fişinin uclarına bakın pin iğneleri yamulmuş olabilir birde ekran kartı güç girişine bakın takılmamış olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.