Şimdi Ara

Görüntü ve açılıştaki Bip sesi Yok !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • önce bilgisayar tam olarak açılmıyordu, sebebi ise güç düğmesinin basmamasıydı, güç düğmesini tamir ettim çalışıyordu ancak ondan evvel power

switchin yerine reset switch yazan anahtarı bağladım ki reset düğmesinden bilgisayarın başka bir yerden arızasının olup olmadığına emin olmalıyım

Ancak daha sonra bilgisayarı çalışır vaziyete getirdikten sonra ekrana görüntü gelmedi, fanlar çalışıyordu.

Üstelik herhangi bir hata de gelmedi daha doğrusu hiçbir ses gelmedi !

lütfen tahminlerinizi söyleyin çünkü PCI X 16 ekran kartlı slotlu ve DDR2 DIMM im yok

• geçmiş olsun sanırım soketleri takmaya çalışırken kısa devre yapıp yaktın anakartı
  • Ancak Fanlar Çalışıyor , bu anakartın çalıştığını göstermez mi ?
  • sen şimdi resetin yerine power kablosunumu yoksa power girişinin yerine reseti mi taktın bunu anlatmak istedin galiba?
  • o pwersupplayın çalıştığını gösterir, anakrtın çalışması demek sistemin devreye girmesi demek

pwer 5v veya 12 v u anakart üzerinden fanlara iletir zaten yollarda bi sorun olmadıığı sürece
  • "sen şimdi resetin yerine power kablosunumu yoksa power girişinin yerine reseti mi taktın bunu anlatmak istedin "

quote:

Orjinalden alıntı: djsam

o pwersupplayın çalıştığını gösterir, anakrtın çalışması demek sistemin devreye girmesi demek

pwer 5v veya 12 v u anakart üzerinden fanlara iletir zaten yollarda bi sorun olmadıığı sürece

sağol arkadaşım, nasıl emin olabilirim peki anakartın yandığına ???
  • bence eminsin şuan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bak bütün kabloları sök anakarttan emin olarak tak 12v 4 pinliği dediğim yere tak sonra önce 24pin olaran yere önce 4 pin sonra 20pin olanı tak hdd - dvd rom vs. onları tak power girişine sadece power kablosunu tak reseti karıştırma kafan karışmasın sonra reseti takarsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: arinc_3222

bak bütün kabloları sök anakarttan emin olarak tak 12v 4 pinliği dediğim yere tak sonra önce 24pin olaran yere önce 4 pin sonra 20pin olanı tak hdd - dvd rom vs. onları tak power girişine sadece power kablosunu tak reseti karıştırma kafan karışmasın sonra reseti takarsın

sadece 4 pinlikleri taktım sonra çalıştırdım çalışmadı tabi sonra 24 taktım yine çalışmadı yapmak istediğin şeyi tam olarak anlayamadım ???
  • Baska bir islemci deneme imkanin varsa deneyiver. Bana islemci gibi geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BoZ-OK

quote:

bak bütün kabloları sök anakarttan emin olarak tak 12v 4 pinliği dediğim yere tak sonra önce 24pin olaran yere önce 4 pin sonra 20pin olanı tak hdd - dvd rom vs. onları tak power girişine sadece power kablosunu tak reseti karıştırma kafan karışmasın sonra reseti takarsın

sadece 4 pinlikleri taktım sonra çalıştırdım çalışmadı tabi sonra 24 taktım yine çalışmadı yapmak istediğin şeyi tam olarak anlayamadım ???

Dostum bundan başka ayrıntılı anlatılacak başka çare yok daha nasıl anlatayim ki

• dostum imaknın varsa anakart üzerindeki bütün parçaları başka bi anakartta dene.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 10 Nisan 2021; 16:27:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kaan_G

Dostum bende de olmuştu aynı sorun başlarken bi bip sesi gelirdi gelmez oldu...
    iki tane ram vardı birini çıakrdım takır takır çalıştı
    ram uyuşmazlığı olabilir denemende yarar var...

Şunu anlamadım önceden bip sesi gelipte sonradan bip sesi gelmeyip uyuşmamazlık nasıl oluyor sonradan yani sen kullan kullan sonradan bip sesi gelmesin ramler uyusmama olduğunu göstersin olurmu öyle şey

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 10 Nisan 2021; 16:28:20 >
  • quote:

quote:

quote:

Dostum bende de olmuştu aynı sorun başlarken bi bip sesi gelirdi gelmez oldu...
    iki tane ram vardı birini çıakrdım takır takır çalıştı
    ram uyuşmazlığı olabilir denemende yarar var...

Şunu anlamadım önceden bip sesi gelipte sonradan bip sesi gelmeyip uyuşmamazlık nasıl oluyor sonradan yani sen kullan kullan sonradan bip sesi gelmesin ramler uyusmama olduğunu göstersin olurmu öyle şey

inanım inanmaman benim tınımda değil sadece önerdim...

O zaman Yalnış bilgilendirme yapmayın hem yalnıs bilgi veriyorsunuz hem konunun kaynamasına sebeb oluyosunuz

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bell-mere -- 10 Nisan 2021; 16:30:19 >
  • Kardeşim bilgisayarın 12v girişi takılı değil 12v olmadan bilgisayar acılmaz ayrıca 12v takılı değil sen ramlerden bahsediyosun bu 1 2.si senin pc de önceden bip sesi geliyodu sonradan gelmemeye başladı diyosun peki şuna cevap ver bakalım önceden ramler uyuyuodu sonradan mı uyuşmamazlık yaratttı sen önceden bip sesi geliyodu diyosun sonra ramleri değiştirdim acıldı diyosun önceden çalışan ramler sonradan uyumsuzluk nasıl yarattı bana bunun cevabını ver anliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arınç -- 31 Ocak 2008; 22:28:54 >
  • Ayrıca arkadaş bilgisayarı açamıyor sen ramleri değiştir diyosun
  • oo konu tartışmaya dönmüş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.