Şimdi Ara

'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
448
Cevap
4
Favori
170.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu sorunun aynısını bende yaşadım..ve kendi bilgisayarımda sorunu çözdüm..sizin bilgisayarınızda belki sorun başkadır fakat genede yardımı belki olur diye paylaşayım..

    Çözüm: SATA sürücüleri..evet yanlış duymadınız..kullandığım anakartın (ASUS P7P55D) 2 adet SATA AHCİ sürücüsü vardı.ikisinide yüklemişim..kaldırıp sadece normal sürücünü yükleyince olay çözüldü....nvidia nın sürücülerinde bi sorun yok..yada ekran kartı arızası değil..tamamen sürücü çakışmasından kaynaklanıyordu..sizde bi deneyin.

    NOT:bu sorun yüzünden power suply+dvd-rw+hdd+ekran kartı parcalarını değiştirip denedim.fakat sorun gene devam etti.. maddi harcamalara girmeden önce söylediğim olayı bi deneyin..
  • Evet kartın çalışma frekansını biraz düşürün bende de olmuştu ben öyle yaptım geçti.
  • yukarda resimli işlemi uygulayalı 18 saat kadar oldu ve çok şükür 1 kere bile hata almadım normal internette bile 3-4 kere gün içinde bu hatayı alırken şimdilik sorun yok .
    1-2 gün daha deneyeyim bakalım olacak mı
  • aynı hatayı eski ekran kartımda 8800gtxde 2-3 ay aldıktan sonra oyunlara girdigimde ekranda kırmızı çizgiler olusmaya basladı ama oyuna girmesem normal çalısıyodu kırmızı cizgilere ragmen oyuna girmeyi 2 hafta falan denedikten sonra ekran kartı çöp oldu

    sorun ise ekran kartı üstünde bulunan ramlerin cok ısınmasından kaynaklanıyodu ve ramlarde bozulmalar oldugundan o hatayı aldıgınızda anlayınki ekran kartı ramini temizliyo bosaltıyo yani rami

    sorunun üstünde durmazsanız ramlar tamamen gidebiliyo bana oldugu gibi

    dedigim gibi ramin tamamı bozulmadıgı için bozuk kısma denk gelmedikce bi sorun cıkmaz ama ekran kartını biraz zorlayınca ramde daha fazla yere ihtiyac dogunca bozuk kısma denk geliyo ve hata olusuyo
  • arkadaşlar benim oyun oynarken oluyo.. dedğini yaptım ama değişen bişey olmadı :S
  • Bende aynı hatayı alıyordum. Kasayı açtım bir baktım bir de ne göreyim? Emektar gt 2900'ümün 8 pinlik güç girişine 6 pinlik güç kablosu takılmış. Mavibilgisayar'da toplamıştım sistemi seneler önce. Mavibilgisayar'ın neden battığı anlaşıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stavroqin -- 30 Nisan 2011; 1:22:25 >
  • çok şükür 2 .gün bende hata kalmadı arkadaşlar bilgi veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    yukardaki cümlemi yazdıktan 10 dk sonra 1 kere hata aldım :( of of



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rapidturkey -- 30 Nisan 2011; 11:30:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rapidturkey

    çok şükür 2 .gün bende hata kalmadı arkadaşlar bilgi veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    yukardaki cümlemi yazdıktan 10 dk sonra 1 kere hata aldım :( of of


    Dostum benim cözüm taktiğide %100 değil birde sen ekran kartının hızını düşürmeyi dene istersen.
  • hala çözülmedi kimsede bilmiyo hayret yaw
  • Ekran kartı driver ı ile ilgili bir sıkıntı herhalde.

    Her kafadan ses var ama çözümü yok
  • Arkadaşlar bu hata benim iflahımı kemirdi yemin ediyorum.1ay önce mükemmel bir pc toplatmıştım ama bu hata yüzünden camdan atmayı bile düşündüm ama yapmadım ve sorunu buldum.Ben hayatımda bu kadar pis bi hata görmedim desem yeridir müthiş derecede sinir bozucu bişey.Arkadaşlar bir çok sebebi olabilir diyolar ne derece doğrudur bilmiyorum ama benim denemediğim şey kalmadı belki yardımcı olur.Ramlarin slotlarını değiştirdim hala devam edince başka marka bi ram taktım yine sorun devam ediyordu,Sürücüleri güncelledim yine aynı,Cpu ve Ramın mhzleri ile oynadım yine aynı,ramları çıkartık tek 2 gb lik ramimle denedim yine aynı,En son garantiye göndereceğim bu gün dedimki bi xp atayım kaybedeceğim bişey yok nasılsa bir xp çaktım ve sorun düzeldi inanamıyorum şu anda müthiş sevinç içersindeyim kartım GTX560 ti Valla tadını çıkartamadan gidiyodu son anda kurtardım şu anda oyun yüklüyorum az önce 30 dk denedim hiç sorun çıkmadı inşallah bu sorunu yaşayan herkes düzeltebilir win7 kullananlar xpye geçsinler xp kullananlar sürücü güncelleseinler yada eski sürücüleri yükleyip denesinler birde umarım sorununuz çözülür nasıl sinir bir hata olduğunu biliyorum 1 aydır uğraşıyordum dualarım sizinle kolay gelsin :D




  • @zerolance


    Bahsi geçen sorun,genellikle ısı,aşırı hız aşırtma ve donanımın yazılımı güncel değilse ortaya çıkmakta bende yaşadım aynı sorunu 26x.00 Nvidia sürücleri ile, 270.xx nolu sürücüyü yükledikten sonra en ufak bir sorun kalmadı ve bir aya yakındır bu soruna dair bir belirti oluşmadı.

    Windows 7 Sp1 paketi ile daha da stabil bir duruma geldi bence işletim sistemiyle yakından uzaktan alakası yok bu sorunun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 6 Mayıs 2011; 19:06:52 >
  • Bu hata %100 yazılımsal sorundan kaynaklanıyor , donanımsal değil.
  • Laptoplarda bilmiyorum ama Desktop'larda %100 yazılımsal demek yanlış olur, çünkü bu sorunla 2 ay öncesine kadar benim GTS 250 ekran kartımla boğuşuyordum, internette yerli yabancı onlarca çözümü(yeni PSU aldım, overclock, underclock, format, ısı kontrolü, microsoft debug aracı, ekran kartı güç seçeneklerini değiştirme gibi birçok çözümü) denememe rağmen sonuç alamadım. En son dayanamayıp garanti ile iletişime geçtim ve bu sorunun ekran kartının bellek çiplerinden birinin arızalanmasıyla meydana geldiğini söylediler, ben de gönderdim ve yeni ekran kartı gönderdiler. Yalnız benim sorunum sadece bu "ekran kartı yanıt vermeyi kesti" değildi,http://forum.donanimhaber.com/m_46507085/mpage_1/f_/key_//tm.htm#46507085 burada karşılaştığım sorunları yazmıştım, belki yardımı dokunabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4F4EC4307 -- 6 Mayıs 2011; 23:31:19 >




  • Ama senin sorunun başkaymış benim dediğim sadece "ekran kartı yanıt vermeyi ( görüntü vermeyi ) kesti" hatasına karşılıktı.
  • Arkadaşlar bilmiyorum bende xpde sorun çıkmadıda ya benim işlemci desteklemedi xpyi,mecbur wn7 ye tekrar döndüm bu EPU ayarı var asusun o ayarı Highe aldığımda sorun yok fakat auto ya aldığımda ya bu hatayı veriyor yada vermeden kapanıyor.bunu nasıl giderebilirim highde oynayıncada 10 dk sonra falan ısınıp oyunlar kasmaya başlıyor mecbur auto ya almam lazım bu seferde oyuna giremiyorum ne yapmam gerekir ?
  • EPU ayarı ile ilgili bir sıkıntı değildir o ya? Asus EPU yu bende denedim max power saving de bile oyuna girip oynayabiliyordum.
  • Arkadaşlar kartımı 1 hafta içerisinde garantiye yollayacam.Sorun çözülünce buraya yazarım ne denediysem olmadı mecbur 1 ay pcsiz kalıcam.
  • 1 ay sürmüyor 2 haftada geliyor hemen. Ama ekran kartında donanımsal bir arıza çıkmadıysa sana gelecek olan cevabı söyleyeyim.

    " Ekran kartınız ile yaklaşık 3 saat COD4,Crysis,NFS,fifa, AA açık ve High yada Very High ayarlarda oynanıp hiç bir soruna rastlanmamıştır."
    Controlled by Cabbar
  • Valla Selçuk ekran kartım geldi ve inanırmısın aynısı yazıyordu :D Ekran kartımda sorun çıkmadı arkadaşlar adamlar denemiş sorunsuz diyolar bende neden oluyor bilmiyorum yarın yada birgün bilgisayarıma Vista yükleyip birde onunla deneyeceğim umarım olur.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.