Şimdi Ara

'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
448
Cevap
4
Favori
170.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EVET ARKADAŞLAR son çıkan whql imzasız 260.63 beta driverde aynı hatayı verdi:)

     'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek?
  • gt 230m ve win7 64bitle de aynı sorunu alıyorum. hatta arada sırada görüntü çeyrek saniye gibi bir sürede gidip geliyor böyle durumlarda uyarı vermiyor ama bir saniyeden fazla sürerse uyarıyı veriyor.
    sanırım sorun ekran kartlarında değil win7de driver sistemi tam oturmuş değil anladığım kadarıyla.
  • hocam beta driver böylesi sorunlar yaratabiliyormuş diye duydum.
  • bu soruna microsoft yardım forumunda verilen cevap

    http://social.microsoft.com/Forums/tr-TR/windowstr/thread/e81701bd-8292-493a-9fab-7daf98dac4ae

    Probleminizi çözmek için lütfen aşağıdaki maddeleri uygulayalım.

    1- BIOS Update yaparak hatayı tekrar kontrol edelim.

    2- Ekran kartı sürücünüzü güncelleyerek hatayı kontrol edelim.

    3- Bilgisayarınızda 2 adet Ram bellek var ise 1 tanesi çıkartıp hatayı kontrol edelim.

    4- Microsoft Debugging Tools adresindeki yazılımı kurduktan sonra sistemi yedeniden başlatıp hatayı kontrol edelim.

    5- Başlat > Arama kısmına Saydamlık yazın gelen sonuçlardan saydamlık devre dışı seçip açılan sayfadan saydamlık kutucuğunun işaretini kaldırın. Hatayı tekrar kontrol edin.

    Sonucu bizimle paylaşırsanız sevinirim.

    Kolay Gelsin.


    --------------------------------------------------------------------------------
    İlker CUMBUR
    Information Systems or Technical Administrator
    Computer Hardware & Software Developer




  • Sorunu aero'yu kapatarak aştım.
  • arkadaşlar zotac 9800gtx ekran kartım var ve bu kartı cooler master 460w psu ile besliyorum fakat uzun süre bu şekilde sorunsuz kullanmama rağmen,şimdilerde başlıkta belirttiğim gibi bir uyarı cıkıyor görev çubuğunda.ekran kararıyor ve pc 2-3 saniye donuyor .belirttiğim sorun herzaman olmuyor bazen pc yi ilk açışımda veya uyun oynamaya başladığımda oluyor.ekran kartının yüke binmesiyle alakası yok çünkü pc boştaykende aynı sorunla karşılaşıyorum.ne yaptıysam kurtulamadım bu sorundan!!yardımlarınızı bekliyorum Paylaş:
  • Benim sorunum oyunlarda değil ,masaüstü ve internette dolaşırken ;önce ekranın sonra fare imleçinin donması ve ekranın gidip-gelmesi ve düzelmesi ,bunu sık sık yapması şeklindeydi ve sizinle aynı mesajı alıyordum.Biosu 2 defa güncelledim(farklı versiyonlarla)ramlerim 8 GB,psu'm 1.000 watt(psu nun yetmemesi tezi de çürüdü),win 7 64 bit kullanıyorum.Daha sonra burda okuduklarımı da uyguladım.(Microsoft Debugging Tools programı vs.yükledim,saydamlıkla ilgili şeyleri,epu ile ilgili düzeltmeleri de uyguladım; sonuç yok)

    Sadede gelelim, biostan ramlerin frekansını otomatiğe getirdim ve şimdilik sorun ortadan kalktı.Umarım sizin de işinize yarar.
  • 2 gb ram im var 2 side sağlam. Psu OCZ Fatality 550w . Anakartımda sorun yok 1 kere ram slotu yandı ve garantiye gidip geldi yani temiz.

    Fakat;


    Ekran kartım HD3650 ve boşta 50 dereceden yüksek ısıda 60 a yakın oyuna girdiğim anda ise 70 e kadar bir anda çıkıyor ve bu durumda ekrana görüntü vermeyi kesiyor (Yani ekran siyah oluyor.) Ya da geri düzelirse bu hatayı veriyor. Çoğu zaman siyah ekrana döndüğü zaman geri gelmiyor zaten reset atmak zorunda kalıyorum. Son bir kaç gündürde aşırı ısınınca oyunlardan hiçbir hata raporu falan vermeden atmaya başladı.

    Yani yakın zamanda GTX460 a geçeceğim o zamanda devam edecek mi etmeyecek mi bilmiyorum ama geçtiğim zaman sorun devam eder mi bilmiyorum. Geçtikten sonraki 1 haftada pc ye aynı derecede ve daha fazlasıyla yüklenerek sorun olacak mı inceler ve burada bildiririm :)

    Hortlatmış oluyorum ama herkeste oluşan ve sorunu genel olarak bilinmeyen bir problem..




  • Merhaba arkadaşlar,
    Bende de AMD işlemcili ati ekran kartlı notebook var(HD5470)
    Bende de bu lanet hatayı veriyor ama çözebilmiş değilim. Devalı deniyorum birşeyler.Bu aero dan olabilir mi bilmiyorum ama ondan ise yine saçma çünkü win7 nin en güzel özelliği aero kullanımı zaten. Hata burda arkadaşlar

     'Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu' Ne demek?
  • s.a yaa bndede aynı hta var arkadaşlar pcyi alalı daha 1 hfta oldu tam facede video izlemeye basıyorum görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu diyor sadece videoda yapıyor bşka bi problem yok oyuda fln yapmıyor . . görüntü sürücüsü atiyi kaldırıyorum o zmn video izleniyor sorun çıkmıyor ama ati olmadan oyunları açmıyoru ltfen önerisi olan varmı???
  • Arkadaşlar bende 1 gün önce Lenova Ideapad Z560 aldım. Geaforge 310M ekran kartı var üzerinde. bilgisayarı kullanmaya başladığım ilk dakikadan itibaren aynı hatayı vermeye başladı. bir sürü sürücü denedim hepsinde sonuç aynı. nvidia'nın sitesinde şu anda en son driver 266.58 versiyonu. onu yüklememe rağmen olumlu sonuç alamadım. hevesim kursağımda kaldı anlayacağınız. oyun vs. oynamayı bi kenara bırakın internette dolaşırken veya bilgisayardaki klasörlere bakarken bile bu hatayı vermeye devam ediyor. Lenova teknik destek hattını aradım. onlarda bu sorunun windows7'den kaynaklandığını söylediler. son driver'ı yükleyin vs. basit çözümler önerdiler. bende hepsini denediğimi ama sonucun değişmediğini söyleyince serviste incelemeye alacaklarını söylediler son olarak. bilgisayarın servise gidip gelmesi bile iki üç hafta sürebilir. bu soruna konuda yazan tüm çözüm önerilerini denedim ancak sonuç aynı. farklı bir öneride bulunacak arkadaş varsa sevinirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.




  • Merhaba arkadaşlar,

    bende aynı sıkıntıdan muzdaribim ve denemediğim yol kalmadı, en güncel sürücüden en eski sürücüye kadar tonla şey denedim.

    internette falan gezerken hata çıkıyor fakat oyun oynarken video izlerken yani ekran kartını zorlayacak işler yaptığında hatayı vermiyor.

    sistemim şu şekilde,
    cpu :AMD 955 Phemom II 4 çekirdekli 3,2ghz de çalışmakta,
    Ram: Kingston hiper 4gb 1600mhz
    gpu: Shaphire 5770 1gb
    PSU 550W (psu yetersiz demeyin çünkü oyunlarda, yada benkmark testlerinde bir kere bile o hatayı vermiyor)
    hdd : 2x250 seagate (raid 0)
    kasa : nox mini tower(dev gibi kasa ve üzerinde 24cm fan, 14 cm fan (2 adet) bulunmakta soğutmadan yana sıkıntı yok)
    işletim sistemi olarakda windows 7 64 kullanıyorum.
    vista dada aynı sorun olmakta
    inşallah tez zamanda çözüm çıkar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taylanbey


    Ram: Kingston hiper 4gb 1600mhz



    Ram'lere biraz voltaj verin, eğer olmazsa başka marka ile değiştirin, probleminiz sistem ram'lerinden kaynaklanıyor, boşuna diğer bileşenlerle uğraşmayın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoOLMuSTi


    quote:

    Orijinalden alıntı: taylanbey


    Ram: Kingston hiper 4gb 1600mhz



    Ram'lere biraz voltaj verin, eğer olmazsa başka marka ile değiştirin, probleminiz sistem ram'lerinden kaynaklanıyor, boşuna diğer bileşenlerle uğraşmayın...

    arkadaşım ben aynı sorunu lenova Z560 laptop ile yaşıyorum, bunun için bir çözüm önerin var mı? cihazı hiç kullanmadım, geldiği gibi bu sorunu vermeye başladı. win 7 64 bit işletim sistemi var üzerinde..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Keen41

    arkadaşım ben aynı sorunu lenova Z560 laptop ile yaşıyorum, bunun için bir çözüm önerin var mı? cihazı hiç kullanmadım, geldiği gibi bu sorunu vermeye başladı. win 7 64 bit işletim sistemi var üzerinde..


    Laptop'larla hiç uğraşmayın verin garantiye değiştirsinler...
  • Merhaba;iki hafta önce ben de ilk kez bu uyarıyı aldım.Ne halt karıştırdım acaba diyerek geriye doğru maddeler halinde yazarak düşündüm.Yazdıklarım arasında bana pis pis sırıtarak bakan tek bir madde vardı.O da web cam penceresinin çözünürlüğünü 640x480 den 320x240 a değiştirdiğim idi.İnsan NE ALÂKA diyerek kendine soruyor.Ama şu da var ki ben daha önce çözünürlük değiştirmemiştim.Yeniden 640 a getirdim sonrasında da uyarı almadım Burada akademik bir araştırma yapmıyoruz ancak ben faklı zamanlarda üç kez deneme yaptım.Web cam penceresinin çözünürlüğünü değiştirince anında değil ama,sonrasında ki ilk on dakika içinde bu uyarı yazısını aldım.Çözünürlüğü kurulum değerine ayarlayınca uyarı almıyorum.320 x240 ne Windows'un ne de benim ekran kartımın desteklemediği bir çözünürlük-herkes için geçerli-Bununla ilgili olabilir mi?Olabilir...Bu konu başlığında bir çok neden yazılmış.Bir çoğunu okudum.Hatta sigaradan sonra kanserin en büyük sorumlusu olduğu bile yazılmış
    Ben bu sorunun kaynağını tek bir nedene yani web cam penceresinin çözünürlüğünün değiştirilmesi gerçeğine bağlamıyorum,mutlaka bir den fazla nedeni vardır.Kendi adıma gerçeğine diyebiliyorum çünkü yukarıda da belirttiğim gibi her birisi farklı zamanlarda olmak üzere üç kez denedim.En son bu mesajı yazmaya karar verdikten sonra da bir kez daha denedim.Sonuçlar birbirinin aynısı.Herhangi biriniz çıkar "BEN BİLGİSAYARIMDA DENEDİM BİR ŞEY DE OLMADI" derse ne olur?... İyi olur.Ya da bir başkası çıkar "SEN DE ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ DEĞİŞTİRME" der.Söylesin, zaten ben de öyle yaptım.
    Paylaşmak istedim.İyi günler,iyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erom? -- 3 Şubat 2011; 14:34:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CoOLMuSTi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Keen41

    arkadaşım ben aynı sorunu lenova Z560 laptop ile yaşıyorum, bunun için bir çözüm önerin var mı? cihazı hiç kullanmadım, geldiği gibi bu sorunu vermeye başladı. win 7 64 bit işletim sistemi var üzerinde..


    Laptop'larla hiç uğraşmayın verin garantiye değiştirsinler...

    HB'dan almıştım, değişim formu doldurup onlara yolladım, ancak bir hafta sonra üzerine lenova türkiyeden yardım almanız gerekiyor diye yazıp geri iade etmişler, pazartesi günü lenova'ya yollayacağım. başka çözümü yok sanırım. ancak hb'da ya göndermeden önce arayıp görüşmüştüm, onların yönlendirmesi üzerine değişim formu doldurup gönderdim. kutuyu açıp üzerine lenovadan yardım alın yazıp geri yollamışlar, gerçekten çok saçma. madem lenova'ya göndermem gerekiyor du neden form doldurdup yolla dediler anlamış değilim, şimdi bir iki hafta da leonovadan dönmesini beklerim. 22.ocak 2011'de almıştım halen daha kullanamadım. umarım kimsenin başına gelmez böyle bir durum.




  • Sorun ekran kartlarında değil artık bunakarar kıldım çünkü nvidia yada ati/amd farketmiyor.Kesinlikle windowsla alakalı.
    4870x2 dede aynı hatayı alıyorum...saydamlığı ve debugı denicem işe yararsa burdan yazarım sistemde oc yok bios güncel w7 64bit 4gb 1066 ram var 2tb raid hdd...Lanet sorun pc yi kitletiyor.
  • Arkadaşlar aynı sorunu yaşadığımı bir iki mesaj üstte yazmıştım. Lenova Z560 laptop'ta yaşıyordum sorunu. aldığımda böyle gelmişti bana ürün. Lenova teknik servisinden bugün bilgisayar geri iade edildi tarafıma. ana kartın arızalı olduğunu ve tamir edildiğini yazmışlar forma.. aldığım tarihten 30 gün içinde böyle bir sorun olduğu için ürün değişim formu koymuşlar kutunun içine. hepsi burada'dan değişim yaptıracağım. ancak sorun da giderilmiş, şu anda sorunsuz şekilde çalışıyor bilgisayar. hatayı vermiyor. donanim arızası olduğu da kesinleşmiş oldu. en azından benim bilgisayarım için durum böyle.. umarım herkesin sorunu en kısa zamanda çözülür..
  • Keen41 merhaba;sorununuz çözülmüş, iyi günlerde kullanın.Arızanın tespiti ve giderilişi ile ilgili raporu Lenovo teknik servisinden isteyip bizlerle paylaşır mısınız.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.