Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkesin hataya düştüğü nokta şurası ,her " goruntu sunucusu yanit vermeyi durdurdu " hatasi alanlarin hepsinin sikintisi tek sebepten olmaz. Bu hata mesajinda oldugu gibi mavi ekran hatasinda yada diger hata mesajlarinda oldugu gibi ayni hata mesajini alanlarin bir kismi yazilim kaynakli olacagi gibi bir kismi donanim kaynakli ayni hata mesajini aliyor olabilir. Donanim kismida ayri bir boyut ekran karti kaynaklida olabilir psu kaynaklida yada anakart kaynaklida olabilir ... bunlar hep deneyerek bulunabilir. Klavye kablosunun bile abuk subuk hic alakasiz hatalara sebep oldugunu yasamayanlara bunu anlatmak cok güç tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost41 -- 16 Nisan 2014; 11:05:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghost41 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim beni galiba yanlış anladın ben araştırdım ve bu sonuca vardım benim goruşum buydu senin goruşun guç kaynağından idi dediniz gibi sorun guç kaynağından olsa neden sadece nvidialarda bu sorun var rastlantı değil heralde.ben dedim ki bendeki sorun driveri guncelleyince geçti.bence tamirci yerine Driver guncellemesi yapsın.

• Şimdi bencede yazılımla alakası yok neden derseniz , yazılımla alakalı olsa 335.23 mü neyse işte hepsinde kısmen bu sorun yaşanır. Nvidia yı geçtüm amd kartlarda da bu var ve buna da yazılımsal diyoruz. Denildiği gibi bir çok sebep olabilir. Şu an ben çoğu şeçeneği , yazılımdı ,aero'ydu , ram di bunları zaten eledim. Geriye ya psu yetmiyor/ bozuk kaldı , ya da ekran kartında bir sıkıntı var kaldı.

Dediğim gibi HD 4600 aida64 testinde hiç bir sorun çıkarmadı 50 watt bile çekmeyen eski bir kart
    Gtx 770 i takıp aida64 testini çalıştırınca anında dibe vuruyor.

Bu test hem cpu + gpu (disk eklenmeden) yapıldı hemde tek gpu olarak yapıldı, Sonuç anında ekran kartı yanıt vermeyi kesiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 16 Nisan 2014; 13:22:37 >
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Senin 770 i başka bir makinada deneme sansın var mı?

• bence işlemcide fazla bir overclock var. i7 960 işlemciyi haddinden fazla oc edinde 3.2 -->>4.0 - 4.1 bu hataları alıyordum.

şimdi 3.84 yaptım ve rahatım. 1 kere ya vermiştir yada vermemiştir. Epey zaman oldu inan. Zaten benim sistemim de kendi kendine kapanıyordu
    sanıyordum ki psu 'dan ama değilmiş. voltajlarda ufak bir yetmezlik veya fazlalık yüzünden oluyormuş. 2 gün uğraştım ve hallettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost41

Şu an için ona göre bir psu yok bende. Zaten mahallediki bilgisayarcıya kasayı götürüp iyi bir güç kaynağı ile denettireceğim. Zaten avantajım şu ki; AİDA64 stresi açar açmaz veriyor hatayı bu yüzden tespit etmek kolay olacak. Eğer psu hata vermezse bendeki psu yetersiz/bozuk demektir. Yok aynı hatayı verirse , kart sıkıntılı demektri. Doğru muyum?

Denemediğim de zaten bunların dışında bir şey kalmadı. Yazılımlar ,çeşitli sürücüler, bios v.s v.s bi önceki mesajlarımda var. Bunca deneme dışında başka bir ekran kartı denedim. HD 4600 serisi aida64 testini geçti %100 ya psu ya da ekran kartı onu da muhtemelen akşam bilgisayarcıda çözerim galiba
  • quote:

Bence gene baksin uyusmazligi işlemci ve ekran karti uyusmaLiginsan saniyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Breaak4Love

quote:

Bence gene baksin uyusmazligi işlemci ve ekran karti uyusmaLiginsan saniyorum

İşlemci ekran kartı uyuşmazlıgı derken ??

• işlemci ve ekran kartı uyuşmazlığı olamaz ama. bendeki voltajlarla da epey bir uğraştım. Cpu voltajı 1.41 sonra 1.40 ve en son 1,39 yaptım diğer ayarda ise 1.31 den 1.28 lere çektim. Sorun cpu olsa veya uyumsuzluk biosu stok ayarlara çektiğimde bu hatayı almazdım. Bios 2 kere 2201 ve 2301 e güncellendi. O/C siz aynı hatayı aldım yani. Ayrıca stres testinde tek gpu yu teste soktuğumda ısı 29-35 arası değişmiyor "start" dediğim anda ekran gidiyor testi sonlandırıyor. Ekran kartını benchmark testlerine de soktum 3D mark 11 testini yaptım GPU-z ile de sorun olmadı. Bende bu yüzden psu da bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum
    Aynen % 90 ihtimal ile üzerinde karara vardıgın iki donanımdan birinde sıkıntı var. Ben ihtimali kuvvetle muhtemel psu üzerinde tutuyorum. Cünkü kartı sıfır aldıysan ve voltaj ile overclock da zorlamadıysan kartın arızalı çıkma ihtimali 10000 de 1 gibi düşük bir oran.

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

işlemci ve ekran kartı uyuşmazlığı olamaz ama. bendeki voltajlarla da epey bir uğraştım. Cpu voltajı 1.41 sonra 1.40 ve en son 1,39 yaptım diğer ayarda ise 1.31 den 1.28 lere çektim. Sorun cpu olsa veya uyumsuzluk biosu stok ayarlara çektiğimde bu hatayı almazdım. Bios 2 kere 2201 ve 2301 e güncellendi. O/C siz aynı hatayı aldım yani. Ayrıca stres testinde tek gpu yu teste soktuğumda ısı 29-35 arası değişmiyor "start" dediğim anda ekran gidiyor testi sonlandırıyor. Ekran kartını benchmark testlerine de soktum 3D mark 11 testini yaptım GPU-z ile de sorun olmadı. Bende bu yüzden psu da bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum

Hocam, sorunun %95 Overclock veya voltaj ile alakalı.

Her şeyi default'a aldığında sorun çözülecek. Ama hata verdirtmeden OC yap. Ocde sorun yoksa sorun gucle alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 16 Nisan 2014; 14:04:13 >

• quote:

işlemci ve ekran kartı uyuşmazlığı olamaz ama. bendeki voltajlarla da epey bir uğraştım. Cpu voltajı 1.41 sonra 1.40 ve en son 1,39 yaptım diğer ayarda ise 1.31 den 1.28 lere çektim. Sorun cpu olsa veya uyumsuzluk biosu stok ayarlara çektiğimde bu hatayı almazdım. Bios 2 kere 2201 ve 2301 e güncellendi. O/C siz aynı hatayı aldım yani. Ayrıca stres testinde tek gpu yu teste soktuğumda ısı 29-35 arası değişmiyor "start" dediğim anda ekran gidiyor testi sonlandırıyor. Ekran kartını benchmark testlerine de soktum 3D mark 11 testini yaptım GPU-z ile de sorun olmadı. Bende bu yüzden psu da bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum

Genelde o yönde sorun veriyor emin ol

anladım. Ben sistemi test ederken furmak ve intel burn test ile aynı anda yükleniyordum. Size dediğim oc ile bağlantılı problem zaten sistem strese girdiğine oluşması gereken bir durumdu.

bende tchibo'dan alınma bir watt ölçer var, 960 ve gtx 580 zaten oc'siz default 500 watt çekiyor. idle ise 170 watt. gerisini sen düşün. eğer psu single rail değilse ekran kartına farklı iki kanaldan konnektör bağla.

ben kendi sistemimde işlemci oc, ekran kartı oc iken 700 watt gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 16 Nisan 2014; 14:05:54 >
  • quote:

Benim şahsi kanattim

• Şuan ki aldığınız sorunlar nedir ?
  • çok basit benim laptop ta aynısı oluyodu driverları güncelledim bi daha olmadı tabi masaüstünde hiç yaşamadım orasını bilemem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen bende psu dan şüpheleniyorum ya yetmiyor ( ki yememe durumu olmaması konusunda ısrar eden arkadaşlar var haklı olarak) ya da bozuk. Ekran kartı da bozuk olamaz diyemiyorum, çünkü saniyelik bir voltaj artış uya da düşüşü hangi parçayı ne denli olumsuz etkiler tam kestiremiyorum. Bİlirsiniz hafif bir elektriksel yüklenme tuz eder sistemi. Ha bu arada imzamdaki sistem komple 2 aylık, eski parça yok.

O/C sıfırlayıp denemiştim ama malesef yine hata veriyor. Bios güncellem default mode alma, Gpu tweak ve ekran kartını komple sistemden silme ,format v.s. malesef bunlar kar etmedi.

Çok şüphelendiğim her sorunun başı ram leri bile test ettim 1 tane hata bile vermedi. Kesin bu ram lerdendir diyordum. Değilmiş..
  • Güç kaynağının çıkışlarını ölçüp gerekli değerleri alabiliyormusun bakabilirsin.Eğerki alıyorsan sorun ekran kartındadır ki %90 olasılıkla öyledir.
  • Yine testledim. Bu sefer belleği 7100'e çektim ve GPU'ya +220 verdim. Voltaj yok. Yaklaşık 1 saat Crysis 3 oynadım en yüksek ayarlarda, kartı zorlayabilecek her şeyi yaptım. En ufak sorun çıkmadı

Buyrun ayarlar (2K oynadım üstelik - SS almak için tuşa bastığımda 4-5 fps düşüyor. O yüzden 4-5 fps yükseğini düşünün)

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]
     görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

Güç kaynağı yetmiyor olsa mutlaka aynı hatayı almam gerekirdi. 3Dmark11 +190'da göçerken (ki hep aynı yerde, test 2), 40mhz daha fazlası ile oyun oynuyorum. Bence yazılım eksikliği. Sürücü, windows ya da yazılım hangisi bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 16 Nisan 2014; 14:19:20 >

• Yazılım ve O/C olamaz

Ekran kartını sadece asus gpu tweak ile gaming mod a aldım. Bu da O/C sayılmaz bence. Hadi O/C olsun.
    Yazılım olamaz bütün driverleri silip yeniden yükledim. Hadi yazılım olsun diyelim.

Bilgisayara format attıp ne driver kaldı ne yazılım ne sürücü. Herşey kutudan çıktığı hale döndü. Ama sorun devam etti. Bu tip sorunlar yazılımsal olamaz demiyorum elbette arkadaşlar ama bendeki durum sanırım donanımsal. 2. sayfada sanırım tek tek neler yaptığımı yazmıştım. İlk denilenler doğrultusunda yazılımdan çözmeye çalıştım ama sonuç alamadım..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.