Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rubenmartin

ramle vs. alakası yok boş yere kendini yorma dostum. tek ihtimal psu yetersizliği, kart'ın oc dirençsizliği. son driverlar ile birlikte oc kabiliyetlerinin içine ettiler, yani çok hassas hale geldi.

bu durumda sanıyorum aynı kartı kullanıyoruz, sistemim imzamda mevcut. ben 675w'ın bile ucu ucuna yettiğini düşünüyorum. ekran kartı min voltajını 1.140-1.150 civarına getir. gpu memory overclok yüklenmeden, en düşükten itibaren, vsync kapalı halde valley'de benchmark testleri yap, en stabil halini bulana kadar. tabi nvidia ayarlarda yüksek performans vs. bi ayarı var güç seçeneklerinde onu da seç. bir de işlemci için 1.3v dan fazla vermeden dene.

onun dışında ne yaparsan boşuna uğraşmış olursun.

www.extreme.outervision.com
    Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision
    http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine

burada bir psu watt hesaplama var ama ne kadar doğru ne kadar eğri bilmiyorum. Genelde bu tip hesaplama programlarında, kullanmasan dahi hesabın içine katıyor. Örneğin usb ,dvd room v.s. ..

Ekran kartı ayarları ile ilgili olarak sadece gputweaktan game mode ayarlarının aynısını alıp profil oluşturmuştum, o programıda sildim. Çok düşük bir ihtimal de olsa benim için psu'da olabilir tabiki.

Burda da bir test programı mevcut :
    www.coolermaster.outervision.com
    Power Supply Calculator - PSU Calculator | OuterVision
    http://www.coolermaster.outervision.com/PSUEngine

(buda burda dursunda bir ara bakmak icap edebilir :
    inventus
    CORSAIR CP-9020061-EU_ CX750M 750W 80+ Bronze tak çıkar Güç kaynağı - inventus
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5752
    )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 9 Nisan 2014; 10:26:08 >

• Daha önceki mesajımda bahsettiğim hadisenin yazılı versiyonu, arkadaşımız aşağıdaki linkte gayet net bir şekilde açıklamış. İlerde bu sıkıntıyı çekecek arkadaşlara (ki inşallah yaşanmaz) umarım yol gösterir bu konu ayrıca..

http://abbaselmas.com/1660/goruntu-surucusu-yanit-vermeyi-kesti-ve-bu-durumdan-kurtuldu-sorununa-cozum

hala "psu" olmadığı kousunda ısrar ediyorum

Eğer psu dan değilse 550w +80 (gerçekte 456watt ) bir psu nun benim imzamda bulunan sisteme hayli hayli yeteceğide anlaşılmış olacak.

Bu da Windows'un çözüm önerileri,

Makalede bahsettiği "fix it" adlı programı bilmiyorum ama denenebilir. Eğer hatayı çözemezsem deneyip sonuçları paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 9 Nisan 2014; 13:43:20 >

• O işlemler bir işe yaramıyor. Dediğim gibi güç kaynağı değil; bende 860W Platinum yepyeni güç kaynağı var. Yetmiyor mu yani...

Yazılımsal bir salaklık olduğuna eminim. Çünkü her yazılımda olmuyor. Ama hiç OC yokken ya da makul bir OC varken her şeyde yapıyorsa o iş başka tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

O işlemler bir işe yaramıyor. Dediğim gibi güç kaynağı değil; bende 860W Platinum yepyeni güç kaynağı var. Yetmiyor mu yani...

Yazılımsal bir salaklık olduğuna eminim. Çünkü her yazılımda olmuyor. Ama hiç OC yokken ya da makul bir OC varken her şeyde yapıyorsa o iş başka tabi.

Bence de değil, windows linkinde hiç güçten bahsetmiyor baktığımız vakit. Bu regeditden bir deneyim olmazsa. Bana tamamen yazılımsal geliyor. Bu arada Nvidia Amd falan farketmiyor. Basit bir sürücü hatası. Kart ya da işlemci de sıkıntı olabilir ama psu belki bu hata sıralamasında 5. sırada falan..

1- yazılımsal
    2- ekran kartı
    3- İşlemci
    4- Ram
    5- Psu

Bir hataya sebep arıyorsak "bence" çözümü yukarıda verdiğim sıralama dahilinde kontrol etmek gerek ?

• Sürücü olabilir. Şimdi misal 3Dmark11'de GPU'ya +180 üzerine gidemiyordum. Voltaj versem dahi göçüyordu. Beta yükledim dün ama test yapmamıştım. Şimdi +190Mhz verdim (voltajsız üstelik) testi tamamladı. Bakalım gidiyor mu daha

3dmark.com
    I scored P15 051 in 3DMark 11 Performance
    http://www.3dmark.com/3dm11/8210804

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

Şansta olabilir, bir kaç kez daha denemek lazım.

+200'üde voltajsız tamamladı

3dmark.com
    I scored P15 133 in 3DMark 11 Performance
    http://www.3dmark.com/3dm11/8210842

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 9 Nisan 2014; 15:03:00 >

• cybernoid kullanıcısına yanıt
    780 ti ye O/C deniyorsanız , bu da uyumsuzluğa neden olup "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtarıldı"hatasını verebilir. O/C ve watt uyumsuzluğu . İşte bu olaya "PSU Sorunlu" diyor arkadaşlar. Halbuki bu sorunun adı woltaj uyumsuzluğu. Tabi kendi fikirlerim bunlar.

Örnek :

işlemci O/C larında, voltajı 1,42 yaptığınızda ,mavi ekran kapanma yanıt vermeme gibi sorunlar oluyor. 1.41 de gideriliyor. 1,41 ile 1,42 arası voltaj uyumsuzluğudur. PSU yetmezliği değil..

Ekran kartı sürücülerinde de sanırım gpu performansı için yazılan yazılımlar bazen windows işletim sistemine ters gelebiliyor, bu da uyumsuzluk yaratıp hata vermesine sebep oluyor. Aynı şeyi linux gibi bir işletim sisteminde denesek belki bu hatayı vermeyecektir.
    Bunlar yine dediğim gibi kendi mantıksal tezim % 100 doğrudur diyemem. Zira doğru olaması için deney gerekir..

Windows ile ekran kartı yazılımının arasında oluşan bir aktarım uyumsuluğu gibi bir şey. Başka forumlarda da epey bir şey okudum. Adam parçalara bir dalmış ,psu, ram ,... ekran kartına kadar değiştirmiş.

" Fix it" denen programı flash diske aldım, bakalım neyin nesiymiş. Programla çözmek tabi 2. sırada olan bir iş , evvela regedit den bir bakayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 9 Nisan 2014; 15:12:38 >

• 3D mark 11 sonucum:
    3dmark.com
    I scored P25 064 in 3DMark Vantage Performance
    http://www.3dmark.com/3dmv/5004774

Heaven Benchmark sonucum:
     görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

sürücüleri silip yeniden yükledim ( araçlardan gtx 770 i silip yeniden kurlumunu sağladım. Asus gpu tweak ı sildim)

Şimdilik sorun yok gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 9 Nisan 2014; 20:46:37 >

• Dün aynı hatayı, yani "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" hatasını yine aldım arkadaşlar. Bu Nvidia ya da Amd ile alakalı değil, tüm ekran kartlarında olabilecek birşey.
    Sırasıyla;

*İşlemci O/C 'u sıfırlayıp yeniden 3.5 ghz ye aldım.
    *Biosu sıfırlayıp güncelledim. (2301 den 2201 e çektim)
    *Nvidia ile ilgili denetim masasından tüm programları kaldırdım. (kendisi zaten otomatik olarak 335.25 sürücüsünü kuruyor.)
    *Kasa içindeki kendi yöntemlerimle bağladığım ekstra 1 adet fanı söktüm, parçaları yerlerinden oynatıp tekrar taktım.
    *Bileşenleri kontrol ettim. (kablolar v.s.)
    *Windows bu sorun ile ilgili ,sitesinde bulunan "fix it" adlı programı denedim. (ne işe yaradığını be yapmaya çalıştığını bile anlamadım)
    *HEY_LOCAL_MACHINE v.s. v.s. bunu da sitelerde bulduğum şekilde harfiyen yaptım.

Ekran kartının sıcaklık ve fan değerlerinde herhangi bir sıkıntı yok, gayet normal. İşlemci de aynı durum söz konusu göze batan bir şey yok. Ama "AİDA64" ile stres testi "start" der demez ekran aynı hatayı veriyor. Yani yüke gelemiyor hiç. Bir kaç kez denedim, start dediğim anda ekran kararıyor 2sn den kısa bir süre içinde normale dönüp, bildirim çuğunda bu hata beliriyor. "görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" Yükte hata verdiği için sorun artık yavaş yavaş donanımsal hata olduğu yönünde güçleniyor. Her ihtimale karşı programsal çakışma olup olmadığından emin olmak adına son çare format atmayı deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rubenmartin

ramle vs. alakası yok boş yere kendini yorma dostum. tek ihtimal psu yetersizliği, kart'ın oc dirençsizliği. son driverlar ile birlikte oc kabiliyetlerinin içine ettiler, yani çok hassas hale geldi.

bu durumda sanıyorum aynı kartı kullanıyoruz, sistemim imzamda mevcut. ben 675w'ın bile ucu ucuna yettiğini düşünüyorum. ekran kartı min voltajını 1.140-1.150 civarına getir. gpu memory overclok yüklenmeden, en düşükten itibaren, vsync kapalı halde valley'de benchmark testleri yap, en stabil halini bulana kadar. tabi nvidia ayarlarda yüksek performans vs. bi ayarı var güç seçeneklerinde onu da seç. bir de işlemci için 1.3v dan fazla vermeden dene.

onun dışında ne yaparsan boşuna uğraşmış olursun.

Öncelikle faydası olur diye düşündüğümden bu linkide ekledim, direkt denetim masası ayarlarından bahsettiğinden okunmaya değer buldum :
    uzmanim.net
    Nvidia Windows Kernel Mode Driver görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti hatası
    http://uzmanim.net/soru/nvidia-windows-kernel-mode-driver-goruntu-surucusu-yanit-vermeyi-kesti-hatasi/750

Hocam Psu olabilir dediğiniz gibi emin olmak için (hemen oem parçaya para vermemek için) önce klavye ile neler yapılabilir bunu araştırıyorum. Yani donanıma dalmadan masrafsız ,yazılımsal ne yapılabilir? Şimdi ekran kartının standart watt değerine bakacağım hatırladığım 170watt ama aklımda kalan ise 230watt.. Psu ya da ram olabilir deme sebebim " Aida4" ile stress testinde , yani bilgisayar donanımlarını YÜK'e soktuğumda anında bu hatayı alıyorum. Bu da tabiki güç birimlerini düşündürüyor bende de.
    Dediğiniz O/C olayında da zaten voltaj değerlerini 1,39v ve 1.29v kadar çektim , F5 ile default moda alıp ayrıca biosu bir önceki sürüme çektim. Şu an PSU da sorun olduğunu keşfedebilirsek, bu yetersizlik değil artık bozukluk olabilir. Yani normal değerlerde (voltaj ve wattajlarda) çekmiyorsa bir yetmezlik değil de bozukluk olduğunu düşünebiliriz.

Edit :

Yonga: Nvidia GTX 770, 28 nm

GPU Hızı: 1058 MHz (Boost 1110 MHz)

Bellek Miktarı: 2GB GDDR5

Bellek Hızı: 7010 MHz

Bellek Veriyolu: 256-bit

Maks. Çözünürlük: 2560x1600

Çıkışlar: 2x DVI, HDMI, Display Port

Paralel İşlemci Sayısı: 1536

Güç Bağlantısı: 6 & 8 pin

Güç Tüketimi: 230W şimdi hesap yapmaya başlanabilir güç kaynağı için

Tavsiye Edilen PSU: Min. 600W

DX Uyumu: DX 11.1

OpenGL: 4.3

HDMI: 1.4a

Arayüz: PCI-e 3.0 (2.0 uyumlu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 10 Nisan 2014; 10:03:19 >

• Arkadaşlar bu tip sorunları çözene kadar üstüne gitmek istiyorum. Çünkü çok konu var internette fakat ne yazık ki gerçek sonuç yok. Herkes bir şeyler deyip bırakmış. Ben sonuç alıp bu sorunu yaşayanlarla ya da yaşayacaklarla paylaşmak istiyorum. Kusura bakmayın konu uzuyor biraz..

2 -3 saattir hata almıyorum sanırım oldu gibi.

Yaptıklarım :

Evvela Norton Antivirüs ve Combofix ile tarattım. (2 zararlı tespit etti ve kaldırdı)
    Bios ve Asus Al Suiti tekrardan güncelledim.
    Denetim masasından ,güç seçeneklerinden "Yüksek Performans" seçtim.
    Windows güncellemelerini (1 tane dandik bir güncelleme) yükledim.
    Turbo Evo ile işlemciyi 4.0 ghz yaptım (şimdilik)

Sonuç :

Benchmark da sıkıntı yok
    Gpu-Z stres testinde sıkıntı yok.
    İşlemci stress testinde sıkıntı yok.
    Genel anlamda sıkıntı yok. (gibi)

En son sürekli sorun aldığım aida64 ile strese sokacağım sistemi. Orda da vermezse bu iş tamamdır..Şimdi Nvidia beta sürücüsünü kuruyorum.
    Sonuçları paylaşacağım..

Edit: Aynı hatayı yine aldım Format attım.. Bakalım bugünde olmazsa yarın vatana psu ile ekran kartını bırakırım galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 11 Nisan 2014; 9:18:52 >

• Yasin bu konu ile ilgili bir bilgi varMI? böyle bir Sorunla karşılaştınmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 16 Nisan 2014; 13:03:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTX 770 ortalama 340w güç istiyor yük altında bu , fx 6300 ne çeker ki 120w çeksin max 550w psu bence yeter 770 için
  • Concerve kullanıcısına yanıt
    yeter de format atmama ragmen yine ayni hatayi aldim. birde sistem teoeden tirnaga yeni olunca sinir oluyor insan. cozemedim gitti sucu atacak parca ariyorum verecem garantiye ram anakart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletim sistemizniz nedir bilmiyorum ama, windows 8 ile bu sorundan muzdarip biri olarak windows 7'ye geçtim ve kurtuldum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Arkadaşlar bu tip sorunları çözene kadar üstüne gitmek istiyorum. Çünkü çok konu var internette fakat ne yazık ki gerçek sonuç yok. Herkes bir şeyler deyip bırakmış. Ben sonuç alıp bu sorunu yaşayanlarla ya da yaşayacaklarla paylaşmak istiyorum. Kusura bakmayın konu uzuyor biraz..

2 -3 saattir hata almıyorum sanırım oldu gibi.

Yaptıklarım :

Evvela Norton Antivirüs ve Combofix ile tarattım. (2 zararlı tespit etti ve kaldırdı)
    Bios ve Asus Al Suiti tekrardan güncelledim.
    Denetim masasından ,güç seçeneklerinden "Yüksek Performans" seçtim.
    Windows güncellemelerini (1 tane dandik bir güncelleme) yükledim.
    Turbo Evo ile işlemciyi 4.0 ghz yaptım (şimdilik)

Sonuç :

Benchmark da sıkıntı yok
    Gpu-Z stres testinde sıkıntı yok.
    İşlemci stress testinde sıkıntı yok.
    Genel anlamda sıkıntı yok. (gibi)

En son sürekli sorun aldığım aida64 ile strese sokacağım sistemi. Orda da vermezse bu iş tamamdır..Şimdi Nvidia beta sürücüsünü kuruyorum.
    Sonuçları paylaşacağım..

Edit: Aynı hatayı yine aldım Format attım.. Bakalım bugünde olmazsa yarın vatana psu ile ekran kartını bırakırım galiba.

siz programlamı cpu overclock yapiyorsunuz?. eğer öyle ise.. en saglıklıgı anakart biosundan yapmaktır...herşeyi sıfırda kullanmaya çalışın.Yada sistemi komple vatana verin onlar ugraşsın birazda. :)

• Hayır win 7 kullanıyorum ve denenmedik ayar bırakmadım diyebilirim, en son format attım herşey iyi güzel pat yine yaptı. hayır işlemci o/c nu biostan yaptım. Ekran kartına yapmadığım halde , hiç dokunmadığım halde yapıyor. Anlamadım ram mi desem anakart mı desem , bütün parçaları söküp verecem dediğiniz gibi tek tek baksın servisler olmadı. çok sinir bozucu yeni sistemde bu tip hataları yaşamak..

EDİT : tek kıllandığım parça şu an için ram ler. Bi onu detaylı test ediyim de eğer ram ise yani ekran kartı değilse diğer parçaları salla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 14 Nisan 2014; 22:58:10 >
  • BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    memtest ile yapın hemen

Edit : Bir de 64Bit işletim sistemi kullanıyor iseniz 32 bite, veya tam tersi ise 64 bite geçip o şekilde deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sayaras -- 14 Nisan 2014; 23:35:14 >
  • sayaras kullanıcısına yanıt
    o testi yapacam ama yarın akşam rahat bir zamanda. her illetin belanın başı o ram ler bakalım ne çıkacak
  • Bluescreen viewer diye bir uygulama var, onunla hatanın tam datayını alıp buraya yazabilir misiniz? Tüm konuyu okuyamadım, yaptıysanız boşverin.
  • windowsun auro özelliğini kapat hata vermez
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.