Şimdi Ara

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
798
Cevap
9
Favori
85.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AX860i'de dediğiniz gibi 8pinlik çıkışlar Ekran kartı ve anakart CPU için kullanılıyor. Thermaltake'de nasıldı hatırlamayadım şimdi. Muhtemelen onda CPU kablosu sabitti (modüler değil)

Fakat bundan kaynaklı olacağını düşünmüyorum. Zira Crysis 3 örneği var. 2560 1440'ta Ultra ayarlarda filtreleri kastırarak oynadım, bana mısın demedi. Aida64'te var bir tuhaflık. Dediğin sürümün Engineer versiyonunu kurdum hatta yazdığım gibi kartın orijinal biosunu atıp OC'siz denedim yine göçtü.

Tabi ben AMD'den geçtim, her ne kadar sürücüleri temizlemiş olsamda belki bundan kaynaklı bir şeyler yaşıyorda olabilirim. Ama dediğim gibi tek sorun çıkartan AIDA64

(thermaltake güç kaynağıda denenmişti, aynı hata yaşandı - 3Dmark11 +180 sonrası)

Aslında bu işin cılkını çıkartmakta mümkün Elimde hal-i hazırda Tagan 450W güç kaynağı var. Ondan sadece anakart CPU beslemesini verip testte yapılabilir, ama hiç gözüm yemiyor :)

3Dmark11'de aldığım hatada şunlar yazıyor;

quote:

Workload work failed with error message: eva::d3d11::rendering::scene_renderer::render(): draw_luminous_geometry_task for thread 0: File: device_context.cpp
    Line: 515
    Function: struct ID3D11CommandList *__cdecl eva::d3d11::deferred_device_context::do_finish_command_list(bool)

Expression: native()->FinishCommandList( restore_deferred_context_state, &result): DX11 call failed.

Device hung due to badly formed commands.
    DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG: ID3D11DeviceContext::FinishCommandList:

Directx ile ilgili bir sorun olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 19 Nisan 2014; 1:18:08 >

• Konuyu baştan sona okudum bir umutla ama çözüme kavuşmamış hala sanırım :) Bende yazılımsal diye düşünüyorum. Sistemde 8gb ram varken 4gb'tan (64bit sistemde) sonra bellek yetersiz hatası (win 8.1) / saçma sapan çökmelerden sonra ''sistemi büyük bir sorundan kurtardım abi diyip sorun hakkında detay vermeyen bir windows'' gerçekten donanım / yazılım işi bazen insanı çileden çıkartıyor.
  • 1-2 deney sonucunda bir?ey farkettim Gpu load %99 Power %80 civarynda Custom Lol maçyndayym 2 dakika sonra Poweryn %0'a dü?üp pcnin ayny hatayy verip a?yry derecede kasyp görüntünün kararmasy galiba Güç kayna?yndan çykan ekran kartyna giren güç kablolarynda kyryk vs olabilir temassyzlyk olabilir dalgalanma olabilir yada güç kaynagy direk olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mikuru Asahina -- 19 Nisan 2014; 13:06:55 >
  • Sorunun 2 Cozumu Var

1. kendi driverlarinda bile sorun olabbilir Modlu bir driver İndir %90 dUZELECEKTİR hALA dUZELMİYORSA

Sorun fizikseldir
  • http://www.guru3d.com/

Burdan Driveri Bul indir Duzelecektir
  • Hayla bir sonuc elde edemedinmi karti sat gitsin
  • Merhaba hocam,
    Öncelikle bu sorun nadir de olsa herkesin basina gelebilecek bir sorun.
    Zira bir ara bu sorun bana da musallat olmustu. En büyük yargim, kullandigim kartin fabrika çikisli O.C. olmasi ve yeni çikan nVidia sürücülerinin güvenlik nedeniyle karti koruma olabilitesiydi. Tabi buna pek aldiris etmedim. Oysa son üç sürücüde de aynisini yapinca bana da mantikli gelmiyordu, gelmedi de. Bunun yaninda ara sira mavi ekran da yiyordum. Çok arastirdim ve bu mavi ekrana neden olan seyin bir nebze de arkada çalisan nVidia stream servisleri olabilecegi süphesine vardim.
    Sonuç olarak adim adim izleyerek sebebin, sürücülerin yaninda gelen lanet olasi Experience ve HD Audio ve 3D Vision'dan oldugu kanisina vardim.
    Önce sürücüyü kaldirdim sonra tekrar kurma asamasinda "sadece" nVidia driver ve Physx seçenegini kurdum.
    Simdi nasilim? Sorunsuz ve Mutluyum. ?üphem var my? Kartyn bozuk olabilece?i ?üphesi hâlen var.
    Tesekkürler.

Not: Ekran kartym GTX 560 TOP

@BORUBEY06

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naneli Larry -- 19 Nisan 2014; 15:40:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Arkadaşlar Selamlar,

Sistemi toplayalı 2 kez bu hatayı aldım. " Görüntü sunucusu yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu" Ekran karardı 3-5 saniye cızırtı sesi sonra bildirim panelinde bu hata, sonra yola devam..

Bu hatanın sebebi Ekran kartından mı kaynaklı (Asus gtx770- oyunda mak. sıcaklık 64 derece HWİNFO min. 27 max.64) avg. 45 civarı)
    Yoksa O/C li işlemciden mi fazla mı watt harcıyor sistem. (Amd Fx 6300 . 4.6 ghz / 3.41w - 1.31w )

Aklıma gelen ilk şey , ekran kartına voltajın yetmemesi. Çünkü 170w+20w güvenlik payı diyor ekran kartı için. Bende psu watt'ı 456w a tekabül ediyor. İşlemci O/C ile sanırım ya sınırda ya da biraz geçiyor. Kasada toplam 5 fan var ne derece etkiler tam bilemiyorum.
    Önemli olan şu ekran kartında mı bir sıkıntı var, yoksa ceyran mı yetmiyor
    Sıcaklıklar : işlemci 12 / 55 - Ekran kartı: 28 / 64+ (testlerde 70 civarı)

Not : Sürücüler güncel. Asus Gpu-tweak genelde kapalı ama Gaming Mod ayarlarını profil 1 olarak ayarladım. Takılır gibi oluyor o da bazen açtığımda.
    Hata oluştuğunda açık olan programlar

Hwinfo x64
    Msiafterburner
    Core Temp
    Gpu-z
    Asus Al suit 2
    Nvidia Exp.
    Aion Online
    Mozzilla (shockware hatası veriyor bazen)
    Chrome (shockware hatası veriyor bazen)

Bütün driverları silip tekrar mı yüklesem, yoksa 4.6ghz işlemci hızını 4.4-4.5ghz ı düşürsem mi?

görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu [ÇÖZÜLDÜ]

http://www.vatanbilgisayar.com/zm600-lx-dual-forward-serisi-600w-guc-kaynagi.html?srt=UP al bunu sorun ortadan kalkar o.c leri niye bozuyorsunki pc o.c. leri iptal edince atdan inip eşşeğe binmiş gibi olucaksın

• Şu HD audio işini ben de çözemedim. Arkadaş sürücüsünü kurmadığım halde zırt diye tanıyor. Sittin sene kullanmayacağım bir sistem. Experience ben de kurmuyorum. Ama 3D vision nedense kuruyorum.... Dediğiniz gibi bir de öyle deneyelim. Sadece sürücü ve Physx kuralaım bir de.
  • sorun kart psu v.s. yazılım falan değil 750w psu ve 770 "sıfır" ürünle aynuı aida64 yine aynı hatayı verdi. sağolsun vatandaki arkadaşlarla test ettik. Büyük ihtimal anakartta var bir şeyler dediler. bakalım kontrol edelim parça arızası varsa doğru garantiye . Ben dahil herkesin düşündüğü yanlış çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 19 Nisan 2014; 17:55:53 >
  • Baska bir PSU ve baska bir 770'i senin sisteme takarak mi test ettiniz?

Sanmyyorum anakart olaca?yny. Sonuçta ben de sistem güncellemesi öncesi ve sonrasynda ayny anakart ve windows ile, farkly PSU ve ekran kartlary çaly?tyrdym. Thermaltake 775W ile 2 adet matrix biosu atylmy? ASUS DCU II 7970 Crossfire kullandym, bir kez o hatayy almadym. Anakartta sorun olsaydy ben de ya?ardym.

Bence hala abuk subuk bir ?eyden kaynaklanyyor. PSU ve kart olmamasy en azyndan güzel ?imdilik

ben demi?tim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 19 Nisan 2014; 18:00:06 >
  • Aynen 750 watt psu takildi ayni hata , ekran karti sifir 770 getirdiler yine ayni. arkadas ayaküstü galiba anakarttan bu hata dedi. pazartesine kadar hangi parçada sykynty varsa haber verecekler kalani gidip geri alacagim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORUBEY06 -- 19 Nisan 2014; 18:04:14 >
  • cybernoid kullanıcısına yanıt
    e iyi de , i?lemcide olabilir dedi Arkada?. olabilir gerçektende ama garanti kapsamy dy?ynda zaten 4.4ghz de çünkü 8320 ye geçeriz
  • Hadi bakalım güveniyoruz sana herşeyi denedik sonuca yaklaşıyoruz. ben kafayı yemeden çözelim şunu bilgisayar açılıyor chrome'u açıyorum daha google yüklenmeden (20mb net var ssd var) donuyor artık o derece bütün gün safe mode takılıyorum hiç sorun çıkmıyor işlemci anakart veya ramde sorun olsa safe moddada sorun çıkmazmıydı eee psu ve ekran kartındada değilmiş cidden yazılım olabileceğini düşünüyorum
  • hayyr anakart ve i?lemci daha derin konular ,içeri?inde binlerce mikroçip olan parçalar yanly?ym yoksa.hata bunlardan da olabilir.. yazylym olsa biosu güncelleyip bir geri bir ileri sürümüne aldym. format attym biosu default moda geçirdim. donanymdan bu hata.
  • PSU diye yola çiktiniz, ekran karti dediniz ve simdi anakarta bagladiniz. (hepimiz için söylüyorum) Vatan çalisanlarina çokta güvenmeyin...

Az önce yasadim. Acibadem subesinden 3TB Seagate HDD aldim. Eve geldim taktim ve bir baktim 2 parça... Neyin nesi bu derken subeyi aradim, teknik servisi istedim cevap bulamadi. Bostanciyi arayin dediler, o teknik serviste ki elemanda diski getirin dedi!?? Bir de OEM bölümüne sorun dedi. Ordan birine sordum; o da 2. nesil islemcilerde böyle bir sey var, 2 parça kullanacaksiniz (hata ya da sorun degil dedi) Baska yolu yok(mus)

2 teknik servis ve bir OEM çalisani. Nerdeyse diski iade edecegim. Kullanilmis diye... Oysa çok basitmis. DP'de birine sorduk MBR degil GPT seç dedi ve disk tek parça oldu :) Sorun filan yok... Sistemimin bir hatasi ya da eksikligi yok, sistem eski filanda degil..

http://forum.donanimhaber.com/m_90768672/tm.htm

Kafayi bozma, mutlaka abuk subuk bir sey çikacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 19 Nisan 2014; 20:30:32 >

• Senelerin tecrübesi abiniz olarak sorunu ekran kartında aramayın, sistem ram'leride bu hataya sebep olur, preme95 ile ramlerinizi teste zorlayın yada tek ram'i çıkarıp tekrar deneyin.
  • sistem elimin altında olduğundan donanımdan diyorum hocam işlmci voltajıyla biraz oynadığımdan (o/c) için bir şeyleri bozmuş olmam normaldir. o yüzden donanımın üzerinde duruyorum. Vatan da çalışanların bazılarının bilgisinin benden az olduğunun da farkındayım yine işlemci kaynaklı sıkıntı çıkarsa şaşmam Allah tan ekran kartı sağlammş

Memtest ile ram leri test ettim sağlam çıktı. Anakart diye düşünüyorum bakalım şu an haber ne gelecek acaba

• aynı sorun bende 1 yıl felan devam etti. bırak düşünmeyi nvidiaya belki 500 tane mesaj attım otomatik geri dönüş bile yapmadılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: waltran

aynı sorun bende 1 yıl felan devam etti. bırak düşünmeyi nvidiaya belki 500 tane mesaj attım otomatik geri dönüş bile yapmadılar.

bu hata 2 tip oluyor galiba. Şimdi neler dedik ve neler denedik;

Yazılım anlaımda eski mesajlarıma bakarak denemediğim birşey kalmadı gibi ( tekrar yazmıyorum, şunu yapmamışsın diyen de olmadı)
    donanım anlamında elimdeki imkanlar sınırlı olduğundan çok şey yapamadım zaten. Ekran kartını çok düşük bir kartla değiştirdiğimde hata almıyordum, belkide işlemci çok yorulmadı o kartta ve hata vermedi (şu an bunu diyebiliyorum)

Ama genel anlamda sorun yazılımsal olabileceği gibi donanımsal da olabiliyor. Kullanıcı hatası derlerse de şaşmayacağım. Anakart ve işlemci (ekran kartı ve psu denendikten sonra) aklıma şu an gelen tek şey. Bu sorun donanımsal.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.