Şimdi Ara

Görüntü kalitesine Önem Verenler İçin 'Pot Player'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konu aslında farklı playerları karşılaştırıyordu ama gereksiz olduğunu fark ettim, en iyisi Pot Player kullanıp şu ayarları yapmak:
    F5 e basıp tercihler menüsünü açıyoruz Video sekmesi bölümündeki Piksel Gölgelendiriceler'den Boyutlama önü bölümünden Sharpeni seçiyoruz (görüntüyü keskinleştiriyor ama netliği çok kötü olan eski animelerde güzel durmayabilir o zaman kapatırsınız).

Görüntü kalitesine Önem Verenler İçin "Pot Player"

Daha sonra Renk Alanları kısmına giriyoruz varsayılan olarak hepsi %50 ayarlı, ben Doygunluğu %70 yaptım bu rakam monitörünüze ve göz zevkinize göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 28 Ocak 2021; 16:11:36 >

• Yani bunda biraz daha tonlama artıyor öyle mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ao Sol

Yani bunda biraz daha tonlama artıyor öyle mi

Anime için öyle, filmlerde ise netlikde de hatrı sayılır bir artış oluyor onun için şu konudaki resimlere bakabilirsiniz

https://forum.donanimhaber.com/splash-pro-2-1-0-final-resimli-anlatim-gercek-hd-kalitesinde-film-izlemek-icin-tek-yontem--78042340?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

• Merak ediyorum eski bir animeye ne derece katkı sağlayabilir ona göre Kenshin'i bundan izlerim

• Ao Sol kullanıcısına yanıt
    Light Boost özelliğini açtın mı resimdeki gibi renk farkı olur hocam :) diğer ayarlar netlik için dediğim gibi film değilse fazla etkisi yok
  • power dvd ile karşılaştırabilir misin ?
  • Mpc ile karşılaştırmamın sebebi en çok kullanılan programlardan biri olması ve anime izlemek için fontları gösterdiğinden dolayı çevirmenlerin önermesiydi. Bir farkı olcağını sanmıyorum ama indirip ss atcam birazdan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vlc playerdan farkı var mıdır sence?
  • mpc nin çok fazla kullanılmasının sebebi fazla yer kaplamıyor üstelik encode/fansub ile uğraşan kişiler için kolaylık sağlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koşulsuz_Uyarıcı

power dvd ile karşılaştırabilir misin ?

Angel Beats'i açmadı power dvd, büyük ihtimal video x265 olduğundan bu yüzden 1080p olan başka bir videodan ss aldım

Power dvd

Splash Pro 2

• Dürüstİnsan kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle vardır
  • 2 yıl önce falan kullanıyordum gördüğüm en iyi görüntü kalitesi ondaydı ama crack yapması problemliydi bir defa format atınca bi daha kurmadım
    splah pro sanki biraz fazla keskin ayrıca renkler biraz solukmuş bu videoda
  • power dvd sürüm kaç indirdin x265 açması gerek
  • Bende çok rahat bir crack var regedit dosyası şeklinde lazımsa atarım birde ss'lerde Light Boost 6'da, 10'da olursa çok daha fark olur ama o zaman bazı videolarda biraz sapıtabiliyor mesela yüzler turuncu gözüküyor
  • 17. Başka bir sebebten açmamıştır belki bilmiyorum sadece ses geliyordu ama fairy tailden attığım ss de fikir veriyor sonuçta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dürüstİnsan

Vlc playerdan farkı var mıdır sence?

Vlc de kurdum pc player doldu :)

• mpc oldukça iyi, yine son sürüm gom Player da güzel. bi ara pot Player kullandım, VLC, bs Player, km Player kullandım, mpc gayet yeterli

• sarhur S kullanıcısına yanıt
    Mpc yeterlidir doğru ama Splash Pro daha üst seviyede
  • Siz anime gözünüze daha parlak, ışıltılı gözüksün diye bloom efektini dayayıp aslında animatörlerin çizmeye çalıştıkları şeyden uzaklaşıyorsunuz. Mesela ilk postta o bulutların detayları baya kaybolmuş, arkaplanın yarısını kaybetmişiz. Tabii herkesin kendi keyfi ama bence en doğrusu monitörünüzü doğru şekilde kalibre edip eserlere filtre uygulamadan izlemektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiralik kettle -- 10 Ağustos 2017; 21:25:1 >
  • kiralik kettle K kullanıcısına yanıt
    light boost 10 yazanda baya kayıp var neden 6'da kullandığımı göstermek içim koydum onu 6'da kullanınca çok ufak bir kayıp oluyor o da beyazlar üst üste gelince,yıllardır bu programı kullanıyorum bunsuz renkler çok soluk geliyor gözüme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 11 Ağustos 2017; 6:7:25 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.