Şimdi Ara

Görüntü gidiyor ama kasada güç var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler.

    Bugün birden bire ekran gitti ama kasa,ledleri ve fanlar vs çalışır durumdaydı sonra kapatıp açayım dedim power tuşundan da kapatamadım. Neyse mecbur fişten çektim tekrar çalıştırdım. Sonra birde müzik açtım denedim tekrar kapandığında müzik falanda gitti. İlginç bir şekilde kapanıyor pc ama kasa çalışmaya devam ediyor. Farklı monitörde vsg ve hdmı da denedim problem aynen devam etti.

    Sonra açtım tüm fanları temizledim. Ram, ekran kartı, psunun tüm bağlantılarını çıkarttım taktım. Şuanda düzeldi gibi. Yarım saati aşkın süredir sıkıntısız çalışıyor. Ama yinede sormak istedim. Bilgisi olan arkadaşlar söyliyebilir mi neden olmuş olabilir bu sıkıntı. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

    Anakart: Ma78l-m usb3:0
    Cpu: fx6300
    Ekran Kartı: asus r7 265
    Ram: 8gb Fury hayperx



  • Sıkıntı devam ediyor. Bugün tekrar kapandı. Yok mu bilgisi olan arkadaşlar ?
  • Ramlardan kaynaklı olabilir birde anakartınızın sıcaklık oranını kontrol edin
    powerdan da kaynaklanabilir eğer iki adet ramınız var ise ramları test edin yani tek
    ram ile çalıştırın sorun devam ediyorsa bu sefer takılı olan ramı söküp diğeri ile deneyin
  • Tek ram var. Anakart veya diğer parçaların sıcaklığıda 30-40 civarıydı. Artık hiç açılmıyor pc. Sanırım ram problemli. Ama rami çıkartıp çalıştırdığımda hiç uyarı sesi falan vermiyor. Anakarttanda şüpheleniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramlerden veya anakart kaynaklı bi sorundur. Ramden olmadığını düşünüyosan anakartta statik yük birikmiş olabilir. Güç kablosu takılı değilken açma kapama tuşuna 20 sn. basılı tut sonra elini çekip güç kablosunu tak sonra tekrar açmayı dene eğer açılmazsa BIOS pilini bi çıkart tekrar tak gene olmazsa ve ramlerdende kaynaklı değilse anakartında sıkıntı vardır.
  • lastoko kullanıcısına yanıt
    Sağol dostum. Bu sabah problemi çözdüm. Statik elektirikdenmiş problem. İlk denenmesi gereken şeyi en son deneyince böyle oluyor :) Ama 2 buçuk sene oldu kasayı toplayalı. Neden şimdi böyle bir problemle karşılaştım bilmiyorum. Kullandığım 5 li priz akım korumalı falan ilginç geldi. Yakın zamanda kasa değiştirdim ondan mı acaba diye düşünüyorum.
  • valla aynı sorun bendede olmuştu bi aralar ordan biliyorum :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.