Şimdi Ara

GÖRÜNTÜ GELMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HERKESE SELAMLAR HAYIRLI CUMALAR OLSUN.

    MASA ÜSTÜ BİLGİSAYARIMA Bİ ARKADAŞIMDAN İKİNCİ EL EKRAN KARTI ALDIM MODELİ SAPHİRE HD 6850 1 GB GDRR5 256 BİT. KASAYA DÜZGÜN ŞEKİLDE BAОLADIM 6 PİNLİ GÜC KABLOSUNUDA BAОLADIM ACTIM GÖRÜNTÜ VERMEDİ. SONRA CIKARTTIM ESKİ EKRAN KARTIMI TAKTIM YİNE GÖRÜNTÜ YOK. 10 BORT EKRAN KARTINA TAKTIM YİNE GÖRÜNTÜ YOK. HDD GÜC IŞIОI YANMIYO DEVREYE GİRMİYOR BİOS EKRANINA GİREMİYORUM. FARKLI RAM DENEDİM YİNE OLMADI. BÜTÜN KABLOLARI SÖKTÜM 1 SAAT BEKLEDİM STATİK ELEKTRİK BOŞALSIN DİYE YİNE OLMADI. BİOS PİLİNİ CIKARDIM PİRİZDEN FİŞİ CEKTİM POWER TUŞUNA BASILI TUTTUM PİLİ TEKRAR TAKTIM YİNE BİOS EKRANI GELMEDİ. FARKLI RAMLAR DENEDİM OLMADI. ÜZERİNDEKİ RAMI BAŞKA KASADA DENEDİM SORUNS SORUN NERDE OLABİLİR ?

    SİSTEM İNTEL İ5 2400
    RAM KİNGSTON DRR3 4 GB
    ANAKART ASUS P8H67-V
    POWER AOPEN 500 WAT



  • Aleyküm Selam, Hayırlı Cumalar, Allah Razı olsun kardeşim.

    Alakası olmayacağını düşünebilirsiniz ama benim fikrim işlemciyi çıkartın ve dikkatli şekilde yerine takıp kafesini kapatın. Soğutucuyu takmayın görüntü geliyor mu kontrol edin. 1 2 kere yapın bu işlemi. Bu işlem çare olmaz ise anakartta alt kısımda kasa girişlerinin olduğu kısımda jumper takılıdır. O Jumplerı diğer ikili kısma takıp çalıştırmayı deneyin. Çalışmayabilir sonra tekrar eski yerine takıp deneyin o da çözüm olmazsa komple jumperı çıkartıp deneyin derim.

    İnşAllah yardımı olur.
  • by_ossii B kullanıcısına yanıt
    Ramlerin kasaya tam oturdugundan emin olun.Tam oturmayinca boyle olabiliyor.Benim de basima gelmisti.Ayrica 2 tane ram varsa tek tek takarak deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErenHncr -- 29 Mayıs 2015; 10:08:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemciyi denemedim onuda birazdan deneyim o zaman. jumper meselesine gelince önce fişi cektim sonra jumperi söktüm 1 tık yanındakine taktım bastım calısmadı 2 defa çalıştırmayı denedim çalışmadı sonra eski düzenine getirdim bastım çalıştı ama yine görüntü yok :( ram tek modul 4 gb ve 4 ram slotu var hepsinde tek tek denedim ama sonuc yine aynı. ekran kartı bozuk olursa ve anakarta takarsak kısa devre yapıp ana kartı yanma durumu söz konusu olurmu ? yani anakart arızalandı ise bunu net olarak nasıl anlarız ?
  • işlemciyi söktüm taktım sonuc yine aynı. ama birşey fark ettim powerin içinden zızırtı sesi geliyo pc kapalıyken sorun power olabilirmi acaba ?
  • Arkadaşlar şimdi fark ettim RAM slotlarının yanında dram led diye yazan küçük bir tuş var kırmız yanıyor sürekli bilgisayarın açılmamasıyla ilgisi olabilirmi acaba ? Teknik servis bana RAM slotun yanık dedi ama ne koku var nede kararma sizce ekran kartını taktıktan sonra RAM slotu yanarmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_ossii -- 30 Mayıs 2015; 23:48:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.