Şimdi Ara

Görüntü dıştan ama Ses içten video kaydı nasıl yapılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Müzik grubumuz için kayıt yapmak istiyoruz. Ancak sesi kablo ile aktarıp içten kayıt etme şansımız var mı? Dış ses almadan temiz kayıt yapmak istiyoruz da.

Elimizde Pana GS17 video kamera var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kaydı stüdyo ortamında yapacaksınız diye tahmin ediyorum, bu da bir ses mikseri var demektir, sesi mikserin çıkışından alacaksınız, kullandığınız kameranın özelliklerini bilmiyorum ama mutlaka ses girişi vardır diye umut ediyorum...yoksa eğer, kamerayla normal sesli çekin, sonra parçanın temiz bir ses dosyasını filmin altına atabilirsiniz...
  • Öncelikle zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ediyorum. Herhangi bir klip tarzı birşey değil. Biz çalarken aynı zamanda kayıt yapacağız. Kamerada ses girişi yok sanırım. Mini usb 1394 çıkışları var. Birde ön jacktan 3'lü tos kablo ya dağılan çıkış var. Bunu tvye baglayabiliyorum. Kaseti izliyorum o şekilde.

• ses girişi yoksa bu kamerayla kaliteli ses alma şansınız maalesef yok...en kapalı ortamda bile alsanız hafif dış ses alır...dış sesi minimuma indirmek için yalıtılmış bir mekan en iyi seçenek, yalıtılmış mekan bulunamazsa o zaman trafikten, insan kalabalığından uzak, sesin minimum olduğu yerleri aramak lazım... fakat madem bir kaç arkadaşsınız, herkes 3-5 bişeyler koyarsa çok uygun fiyata ses stüdyoları var, saatine 100-150 lira verirsiniz, bir saatte hem kamerayla çekersiniz hem de profesyonel, kaliteli bir ses kaydınız olur...
  • Hiçbir fikrim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: elturco78

ses girişi yoksa bu kamerayla kaliteli ses alma şansınız maalesef yok...en kapalı ortamda bile alsanız hafif dış ses alır...dış sesi minimuma indirmek için yalıtılmış bir mekan en iyi seçenek, yalıtılmış mekan bulunamazsa o zaman trafikten, insan kalabalığından uzak, sesin minimum olduğu yerleri aramak lazım... fakat madem bir kaç arkadaşsınız, herkes 3-5 bişeyler koyarsa çok uygun fiyata ses stüdyoları var, saatine 100-150 lira verirsiniz, bir saatte hem kamerayla çekersiniz hem de profesyonel, kaliteli bir ses kaydınız olur...

O zaman webcam ile yapacağım pc üzerinden. Bunu yapabileceğimi söylediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ARCadaS

Öncelikle zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ediyorum. Herhangi bir klip tarzı birşey değil. Biz çalarken aynı zamanda kayıt yapacağız. Kamerada ses girişi yok sanırım. Mini usb 1394 çıkışları var. Birde ön jacktan 3'lü tos kablo ya dağılan çıkış var. Bunu tvye baglayabiliyorum. Kaseti izliyorum o şekilde.

Merhaba ;

Aklınızda bulunsun bu konularda beni haberdar edin daha kısa sürede yardımcı olurum .

Öncelikle bir kaç yöntem mevcut
    1. Laptop - Pc üzerinden : üzerindeki 1394 Firewall çıkışından Firewall'lı bir laptop temin edip bu port üzerinden bağlayarak bu portu destekli yazılım ile ( adobe premiere, wirecast, v.s v.s ) kameradan pc görüntü akarmanız lazım.

Daha sonrasında Mini Jak 3.5'' diyede geçer üzerinden çalışan basit mikrafonlar mecut biraz orta kalite alırsanız sesi daha iyi alırsınız bunuda laptobun mikrafon yerine takarsanız böylece elinize 2 bileşen mevcut olucak

Yine yazılım üzerinden video 'yu alıp bu sefer pc'nin kendi internal mikrafonundanda sesi alıp ikisini birleştirip çalışabilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise kameraya internet 3.5 '' kablo üzerinden ses vermek mikrafon desteği ile fakat bunuda giriş portlarını netten bulamadm sağını solunu detaylıc resimlendirirseniz bakabilirim bu şekilde yine kayıt alabilirsiniz.

Üzerindeki mikrafon çok geniş açılı bir mikrafon değil aynı zamanda daha tiz sesleri boğuk seslerle ayırt edemiyeceği için sesinizde oldukça kötü ve ara ara boğuk boğuk gelicektir bu yüzden üzerindeki mikrafon ile pek uğraşmanızı tavsiye etmem .

Biraz daha profosyonel düşünürseniz işin içine 50-60 tl'lik bir mixer katarsınız daha profosyonel mikrafon kullanıp ses alabilirsin
    iz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sterilmikrop

quote:

Öncelikle zaman ayırıp yazdığınız için teşekkür ediyorum. Herhangi bir klip tarzı birşey değil. Biz çalarken aynı zamanda kayıt yapacağız. Kamerada ses girişi yok sanırım. Mini usb 1394 çıkışları var. Birde ön jacktan 3'lü tos kablo ya dağılan çıkış var. Bunu tvye baglayabiliyorum. Kaseti izliyorum o şekilde.

Merhaba ;

Aklınızda bulunsun bu konularda beni haberdar edin daha kısa sürede yardımcı olurum .

Öncelikle bir kaç yöntem mevcut
    1. Laptop - Pc üzerinden : üzerindeki 1394 Firewall çıkışından Firewall'lı bir laptop temin edip bu port üzerinden bağlayarak bu portu destekli yazılım ile ( adobe premiere, wirecast, v.s v.s ) kameradan pc görüntü akarmanız lazım.

Daha sonrasında Mini Jak 3.5'' diyede geçer üzerinden çalışan basit mikrafonlar mecut biraz orta kalite alırsanız sesi daha iyi alırsınız bunuda laptobun mikrafon yerine takarsanız böylece elinize 2 bileşen mevcut olucak

Yine yazılım üzerinden video 'yu alıp bu sefer pc'nin kendi internal mikrafonundanda sesi alıp ikisini birleştirip çalışabilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise kameraya internet 3.5 '' kablo üzerinden ses vermek mikrafon desteği ile fakat bunuda giriş portlarını netten bulamadm sağını solunu detaylıc resimlendirirseniz bakabilirim bu şekilde yine kayıt alabilirsiniz.

Üzerindeki mikrafon çok geniş açılı bir mikrafon değil aynı zamanda daha tiz sesleri boğuk seslerle ayırt edemiyeceği için sesinizde oldukça kötü ve ara ara boğuk boğuk gelicektir bu yüzden üzerindeki mikrafon ile pek uğraşmanızı tavsiye etmem .

Biraz daha profosyonel düşünürseniz işin içine 50-60 tl'lik bir mixer katarsınız daha profosyonel mikrafon kullanıp ses alabilirsin
    iz.

Bilgılendirmeniz için teşekkür ediyorum. Kamera ve pc'de 1394 mevcut. Ses içinde iki tarafı mini jack bir kablo ile klavyenin sound çıkışını pcnin sound girişine takarak aktarabiliriz diye anladım. Bunları ise bir yazılım programı ile çalıştırabiliyoruz. Bu sayedr soundu ortam sesi almadan direk sinyal olarak atmış olacağız.

Doğru mu?

• ARCadaS A kullanıcısına yanıt
    Önemli değil dostum :)

Şimdi şöyle anlatayım mantığıda anla daha rahat hareket edersin .

Şimdi Elinde 1394 Portu olan 2 alet var bunları birbirine bağlayıp görüntüyü aktardın

Şimdi elinde görüntü var ve ana kaynağa ses eklemen gerek

Bununda nasıl yapabiliriz ?

Şimdi öncelikle Kamerada mini jack girişi var mi kenarında kıyısında MİC yazar yada mikrafon işareti vardır eğer bu varsa buraya MİKRAFON girer ve ses o harici mikrafondan alınır böylece daha net ses almış olursun

anlatmak istediğim bu resimdeki

http://www.ymec.com/hp/signal2/images/tip2-01.jpg

Bunu yapıcak giriş yoksa bu sefer BİLGİSAYARA MKRAFON bağlayıp kaboyla yanınıza çekip bu sefer Bilgisayardaki ses ile görüntüyü yazılımla birleştirmek

• Tamamdır. Kamerada Ses girişi yada mikrofon girişi olmadığı için bilgisayarı kullanacağım. Enstrümanın kulaklık çıkışını mı kullanmalı yoksa amfi çıkışını mı? Birde sade ve cok teferruatlı olmayan bir program önerirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 19 Haziran 2014; 7:16:39 >
  • quote:

Tamamdır. Kamerada Ses girişi yada mikrofon girişi olmadığı için bilgisayarı kullanacağım. Enstrümanın kulaklık çıkışını mı kullanmalı yoksa amfi çıkışını mı? Birde sade ve cok teferruatlı olmayan bir program önerirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Simdi soyle dusun enstruman +48 amper ister bilgisayarda muhtemelen yoktur eger ses kartın yoksa bu yuzden once anfiden denemelisn olmazsa eger usb ile calisan mikrafonlar var 10 15 tl arası ilk aşama icin yeterli olucaktır enstrumanı fazla zorlama ses kartını dogal olarakta anakartı yakar ki zaten calismaz program olarakta wirecast olabilir azıcık karısık ama cozersin bunun haricinde bildigim kadarıyla adobe audition kamera destegi gelmişti son care adobe premiere olabilir

Bu arad mobildeyim kelime htları varsa affola

• quote:

Orijinalden alıntı: Sterilmikrop

quote:

Tamamdır. Kamerada Ses girişi yada mikrofon girişi olmadığı için bilgisayarı kullanacağım. Enstrümanın kulaklık çıkışını mı kullanmalı yoksa amfi çıkışını mı? Birde sade ve cok teferruatlı olmayan bir program önerirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Simdi soyle dusun enstruman +48 amper ister bilgisayarda muhtemelen yoktur eger ses kartın yoksa bu yuzden once anfiden denemelisn olmazsa eger usb ile calisan mikrafonlar var 10 15 tl arası ilk aşama icin yeterli olucaktır enstrumanı fazla zorlama ses kartını dogal olarakta anakartı yakar ki zaten calismaz program olarakta wirecast olabilir azıcık karısık ama cozersin bunun haricinde bildigim kadarıyla adobe audition kamera destegi gelmişti son care adobe premiere olabilir

Bu arad mobildeyim kelime htları varsa affola

O/b ses kartı harici ses kartı yok. Çok teferruatlı iş oldu kafa karıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARCadaS -- 20 Haziran 2014; 13:04:53 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.