Şimdi Ara

Görmek İle Bakmak Arasındaki Farklar Nelerdir?Farklı yorumlar arıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bakmak ise beynimizin.
    Daha farklı yorumlar arıyorum..

•  Görmek İle Bakmak Arasındaki Farklar Nelerdir?Farklı yorumlar arıyorum...
  • tam tersi...

bakmak gözün görevi görmekse beynin ve kalbin :)
  • Eğer gözümüzde bir sorun yoksa hepimiz aynı yöne baktığımızda aynı şeyleri görürüz. Burda görmek asıl anlamında kullanılmıştır ama konuyu açan cümle de ki ''görmek'' gerçek anlamında kullanılmadığı kanısındayım. Burada görmek birşeyi kavramak, nedenlerini ve sonuçlarını bilmek anlamında kullanılmıştır. Mesela sana düşmanca duygular besleyen biri niyetini gizlerse istediğin kadar bak ama onun içindeki nefretini göremessin.
  • Ben bu ikisinin arasındaki farkı tartışmanın bize ne kazandıracağını anlamadım.
  • bakmak bence cok normal bir davranış iken görmek sadece akıllı insanların yapabilceği birşeydir.
    not=cok derin anlamlar içerebilir.cok üzerinde durmamak lazım
  • derslerde hep hocalarım bana bakmakla görmek arasında fark var derlerdi hakkaten sınavlarda fark ediyodu valla 2 sini hep karıştırıyorum hocalar yüzünden de bu konuya gıcıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • görmeyi boşverin,gözü olan görüyor.bedava göz sahibiyiz.görün gitsin...
    bakmak önemlidir,her göz sahibinin bakma derecesi farklıdır,bakın gitsin değildir,bakana göre görünen değişecektir...
  • bakma ve görmek elbetteki farklı şeyler. her bakan görmez. görmek, baktığı şeyin evsafını anlayabilmektir. yoksa her canlı bakar. öküz de trene bakar, karga da mısıra bakar. insan da bakar ama görmeyebilir.

baktığını görmek, işittiğini duymak gerekir. aksi, boş işle iştigaldir.
  • Bakmak cismin varlığının gözle algılanmasıdır.Görmek ise varlığın ayrıntılarını algılamaktır.Victor Hugo'nun Noterdam'ın Kamburu'na baktığınızda çirkin bir mahluktur.Onun çingene kızını seven kalbini algıladığınızda ve o kız için yaptıklarını algıladığınızda işte bu görmektir.
  • Bakmak algılamak ise görmek; bilim,sanat ve felsefedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drazy -- 24 Temmuz 2007; 2:04:20 >
  • bakmak ,aval aval bakmak,boş iştir...
    görmek ,gerçek olanı görmek,dolu iştir...

görmek,bir eylemdir,göz görür,öküzde görür,kargada görür...
    bakmak incelemektir,gerçek olanı aramaktır...

• quote:

Orjinalden alıntı: S2000

Görmek gözün ebedi görevidir.
    Bakmak ise beynimizin.

körler bu "ebedi görev"lerden muaf mı tutulmuşlardır? ya da hastalanan göz, "ebedilikten istifa ediyorum"mu demektedir?
  • icab ederse bir kör de görür. baktığını göremeyen sayısız insan varsa bakmadan görenler olmasına şaşmamak gerek.
  • görmek bakmaktır bakmak ise bazen görememektir yolda önümüze baka baka gideriz ama yanıbaşımızda ki tannıdık bir yüzü göremeyiz gibi
  • Bakmak; bakışı bir şey üzerine çevirmektir.

Görmek ise algılamaya dayanır. Anlamlandırmaya ve de kısa süreli belleğe iletilmeye dayanır.
    Orada kodlanarak gerekli görülürse uzun süreli belleğe gönderilir.

Bir de gören gönüller vardır ki onların belleğe ihtiyacı yoktur.
  • eğer sana parmağımla yıldızları gösteriyorsam, ama sen yıldızları değil de parmağımı görüyorsan, bakışını değiştir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: narada

quote:

Orjinalden alıntı: S2000

Görmek gözün ebedi görevidir.
    Bakmak ise beynimizin.

körler bu "ebedi görev"lerden muaf mı tutulmuşlardır? ya da hastalanan göz, "ebedilikten istifa ediyorum"mu demektedir?

Şu anlamda söyledim sayın narada;
    Nasıl ki kalbimizin sürekli atması gerekse ve yine nasıl ki böbreklerimiz yada ellerimizin görevi çalışmaksa bu değişmeyecektir.
    Mesela asla karaciğeriniz kalbi pompalama gibi bir görev üstlenmeyecekse bu kalbin ebedi görevidir demek istedim.
    Saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: narada

eğer sana parmağımla yıldızları gösteriyorsam, ama sen yıldızları değil de parmağımı görüyorsan, bakışını değiştir...

parmağıma değil,işaret ettiğine bakın...

alev alatlı

• Herkes ne anlama geldiklerini biliyor, neden kavramları zorlama ihtiyacı hissediyoruz? Veya neden bilinenleri sorgulamak yerine bilinmeyenleri sorgulamıyoruz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.