Şimdi Ara

Görev Mars II: Bütçe 21000TL+ Amaç '2K Çözünürlükte akıcı Crysis 3 deneyimi' Rüya Oyun Sistemi Topluyoruz (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
11
Favori
32.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 16000 TL olan rüya sistem ile arasında tam 5000 TL fiyat farkı var ama fps farkı en fazla 5 fps.İşin oyun kısmı olmamış.Benim overclocklu Fx8350 ve Gtx690 ikilisi bile 21000 TL olan sistemden aynı ayarlarda 3-4 fps fazla alıyor.İşin iş,render kısmına zaten kimse dönüp bakmamış bile,herkes oyun performansına bakıp ona göre yorum yapmış.Bana göre Mars 3 te tamamen oyun odaklı bir sistem kurulmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.M.W

    quote:

    Orijinalden alıntı: Zero Limit

    quote:

    Orijinalden alıntı: B.M.W



    kardeşim sağlam ayar vermişsin ama kimsenin dikkatini çekmemiş henüz

    O Xenon cpu lara o kart hiç yakışmamış bak tek titan bile o kartın yaptığının daha fazlasını yapabiliyor Crysis 3 de üstelik tek gpu avantajı da var, şahsen titandan bu kadarını ummuyordum, sonuçlar beni şaşırttı.Bir önceki 16.000 liralık sistemde bulunan TİTAN SLI büyük ihtimal sürücü problemi nedeniyle verimli olmadı.Yoksa tek titan böyleyse SLI ne olmalıydı sen düşün.

    Yanlis hatirlamiyorsam o sistemde islemciler 2.1ghz deydi tek titana 4.5de 3930k ancak yeterken 2.1 lik hangi islemci olsa kartta darbogaz yapar. O videda kart kullanimlarini gorebilsek guzel olurdu kesin dusuk degerlerdedir. Düşük performans vermesinin bir sebebide driver fakat cok kotu çıkmasının sebebi işlemci. Bu seferde işlemciyi 4ghz e falan çekseler sonuçlar daha yüksek olabilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alicoooo

    Öncelikle iki programda çok güzel oldu ve ben çok beğendim lakin birçok arkadaşın rüya sistemi toplaması zor..Böyle bir güzel program başlamışken 1500 TL'lik en iyi F/P ürünü yapsanız 2500 TL'lik vs vs gibi 3-4 kategoride ihtiyaçlara göre iyi bir sistem toplasanız daha da gelişeceğini düşünüyorum.. Hemde şuan malum rüya sistem baya iyi olduğundan ve videonun sonunda da bahsettiğiniz üzere olsa olsa en fazla 2.5 olucaktır yeni bir video.. O yüzden bu şekilde ekleme yapılabiliceğini düşünüyorum ve tavsiye ediyorum :)

    Bu öneriye ek olarak şuun belirtmek istiyorum. Ben FX8120 ve 7950'li sistemimle, 1080P çözünürlükte, sizin ayarlarınızdan tek fark olarak, yani herşeyi en yükseğe aldıktan sonra sadece ileri işleme ile gölge ayarlarını ortaya alıp oynuyorum ve 2 kattan fazla FPS artışı elde ediyorum. Üstelik, grafiksel olarak hiçbir kaybım da olmuyor. Ortalama 50-65 FPS aralığında akıcı şekilde oynayabiliyorum. Nadiren 50'nin altına inip en düşük 40'a indiği gibi, nadiren de 70'in üzerine çıkıp en fazla 80'i gördüğüm oluyor yerine göre.

    Oyunların hemen hemen tamamında FPS'yi ciddi anlamda düşüren ama grafik olarak oyuna katkısı olmayan ayarları gereksiz yere en yüksek ayarda tutup FPS'yi düşürmenin anlamsızlığından ve buna bağlı olarak da bu ayarları düşürerek oynamak gerektiğinden behsediyor ve bunu herkese de öneriyorum. Bahsettiğime benzer ayarlarda Crysis 2'yi akıcı şekilde oynayamayan arkadaşlar bile oynar hale geldiler bu sayede.

    Özetle: Uçuk sistemle ilgili videonuz gerçekten güzel ama bir de alicoooo'nun dediği gibi sistemler toplayıp, bahsettiğim ayarları da gözönünde bulundararak bir video hazırlamanız gerektiğini düşünüyorum. Tabii grafiksel olarak oyuna katkısı neredeyse hiç olmayan ama FPS'yi düşüren ayarlar, oyuna göre farklılık gösterebiliyor. Misal olarak her oyunda gölgeleri en yüksek ayarda tutmakla (oyuna göre değişmekle birlikte) en düşük veya orta ayarda tutmak arasında grafiksel olarak bir fark yok. Bu ayarları tespit ederek, ayarları da ona göre yapmalısınız bence.

    Bu sistemle ilgili olarak: 21 bin liralık sistemde 7990 CF olmalıydı bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 7 Mayıs 2013; 10:05:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.M.W



    Geçen ki Titan SLI ile alınan FPS'ler bence de düşüktü ama sen de hareketsiz olarak bekliyorsun. Doğal olarak da FPS 40'ta kalıyor. Üstelik videoda oyun için kısım sadece birkaç saniyeden ibaret.
    Bu videoya bakılarak tek titanın o ayarlarda yeterli geldiği iddia edilemez bu sebeple.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 7 Mayıs 2013; 10:04:39 >




  • Senin videonu görmemiştim fakat daha AMD nin kartı da yeni . Güncellemeler ile dahada iyi olacağını düşünüyorum ki her ay güncelleme geliyor kartlarına . Biraz geriden gelse de sağlam geldiğini kabul etmek lazım . Ayrıca bende GTX690 var TITAN alacaktım vaz geçtim arada öyle uçurum gibi fark göremedim . Bilmiyorum ama tekrardan AMD ye kanım ısındı tekrar AMD ye dönme karırını konsollar çıktıktan sonra vereceğim , ben hiç bir zaman tekelin oluşmasını istemem her zaman rekabetten yanayımdır . Tek başına NVİDİA tek başına Microsfot olmasını hiç bir zaman istemem gördünüz AMD bir tökezledi NVİDİA kalaya başladı ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor kartları ekideki NVİDİA ya bakın birde şimdikine farkı görürsünüz . Nasıl olsa AMD bana yetişemiyor az fark koyayım satayım muhabbetine girdiler aynı muhabbet intel içinde geçerli . Bu nedenden dolayı AMD nin toparlamsını istiyorum ki bence yavaştan toparlamaya başladı konsollarda satılmaya başlansın adet başına APU lardan para alacak benim için gerçekten sevindirici bir haber bu.


    NOT : Bende CRYSİS 3 te senin özelliklerinde açıyorum 45-55 FPS arası alıyorum yeterli benim için zira oyun değil maşallah test programı yapmışlar...




  • Merhaba mesut bey

    1 hafta oldu hala s4 incelemesi için beklemedeyiz artık inceleyin lütfen telefonu alıcaz sizi bekliyoruz vallahi kolay gelsin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BerkoGame

    sağdaki abinin ben ne dediğini zor anlıyorum, biraz daha yavaş ve akıcı konuşalım. lütfen.

    Bu yavaşlamış hali. Eskiden daha da hızlı konuşuyordu. Hızlı haline alıştığımız için, biz böyle iyi anlıyoruz onu. Sen henüz alışamadın tabi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: B.M.W



    Hareketsiz olarak bekliyorsun. Doğal olarak da FPS 40'ta kalıyor. Üstelik sadece birkaç saniye sadece.
    Bu videoya bakılarak tek titanın o ayarlarda yeterli geldiği iddia edilemez bu sebeple.

    kamera tek elimdeyken oynamak çok sıkıntı oluyor çekimden sonra oynadım dh deki videoya benzer kareler gördüm yani anlık değil o fps olması gerektiği gibi, hiç hareket etmeden çekmemin bir sebebide kıyaslaması kolay olsun diye.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: babaposta

    inanmayın beyler fps yi shopla koymuşlar oraya dikkatli bakın

    Sen daha iyi gör diye büyütüp koymuşlar oraya. Ayrıca photoshop'ta yapılamaz o işlem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.M.W

    kamera tek elimdeyken oynamak çok sıkıntı oluyor çekimden sonra oynadım dh deki videoya benzer kareler gördüm yani anlık değil o fps olması gerektiği gibi, hiç hareket etmeden çekmemin bir sebebide kıyaslaması kolay olsun diye.

    Valla inandırıcı olmasını istiyorsan, oyun içi kısmı en azından 5 dakika uzunluğunda tutman lazımdı. Çünkü herkes bilir ki, hareket edildiğinde o FPS sabit kalmayıp düşer. Hele de geminin dışındaki sisli yerlere bakınca...
  • Arkadaşlar oyunda problem var diyelim biz ya NVİDİA nın gazıyla çalıştırlamıyacak bir oyun yapmışlar yada oyun moturunda hatalar var optimizasyon özürlü olduğu her yerindne belli zaten . Hareket edince heleki oyunun başında 30 FPS ve 25 FPS dahi olduğu oluyor ama V-SYNC felan hepsi açıkken köşe yumuşatmada dahil oyun şu amaçla yapılmış millet gitsin TITAN SLI alsın HD7990 crosfire yapsın amacı güdüyor . Tomb Raiderı açıyorum 75-80 FPS nin altına inmiyor diyeceğim oki bırakın CRYSİS 3 ü METRO 2033 de deneyin kartları o oyunda acayip bir şey var hala günümüz kartlarını terletiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Computeq

    Valla kimse bozulmasin ama 27 inch'lik bir ekranda 2K çözünürlükte oyun oynamak bana gereksiz geliyor. ayrica 50fps alti FPS oynanmaz ben mesela BF3te 60fps ve 120fps farkini rahatca goruyorum ,yani 60 fps ustu goz algilamaz diyenlere hitaben soyluyorum bunu,heleki insan surekli 100 fps uzeri online FPS oyunu oynuyorsa alistiktan sonra bunun alti kesmiyor

    Normal şartlarda haklısın ama Crysis, 30 FPS'deyken bile birçok oyunun 60 FPS'deki halinden bile daha akıcı geliyor insana. Bunu da hesap etmek gerek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALTHAEL

    Arkadaşlar oyunda problem var diyelim biz ya NVİDİA nın gazıyla çalıştırlamıyacak bir oyun yapmışlar yada oyun moturunda hatalar var optimizasyon özürlü olduğu her yerindne belli zaten . Hareket edince heleki oyunun başında 30 FPS ve 25 FPS dahi olduğu oluyor ama V-SYNC felan hepsi açıkken köşe yumuşatmada dahil oyun şu amaçla yapılmış millet gitsin TITAN SLI alsın HD7990 crosfire yapsın amacı güdüyor . Tomb Raiderı açıyorum 75-80 FPS nin altına inmiyor diyeceğim oki bırakın CRYSİS 3 ü METRO 2033 de deneyin kartları o oyunda acayip bir şey var hala günümüz kartlarını terletiyor

    Metro 2033, bugüne kadar oynadığım oyunlar arasında optimizasyonu en bozuk 2 oyundan biriydi. Diğeri de Far Cry 3. Sorun, sistemden değil, oyundan kaynaklı yani.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: demircibu

    dargelirliliğin alemi yok 3way gtx titan kullanılmalıydı

    Görev Mars II: Bütçe 21000TL+ Amaç '2K Çözünürlükte akıcı Crysis 3 deneyimi' Rüya Oyun Sistemi Topluyoruz


    Bence de bu sisteme tek 7990 az kalmış. CF yapılabilirdi. Titan 3 way SLI yapmama sebepleri, geçen ki sistemden Titan SLI kullanmış olmaları sanırım. Lâkin şu da var ki, SLI olsun, CF olsun, kartlar bu resimdeki gibi yapışık olacaklarsa öndeki kartlar sıcaktan kavrulurlar bildiğin gibi. Su soğutma yoksa arada mutlaka boşluk olması şart. Tek slot boşluk bıraksan, 3'lü CF ya da SLI için ya Big bang gibi büyük anakart kullanmak gerek, ya da 2 kartı geçmemek gerek. Geçilecekse de sıcaklık sorunu olmaması için su soğutma lazım ki, bu durumda 4'lü Titan SLI veya 4'lü 7970 CF bile yapılır rahatlıkla bu bütçeyle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: B.M.W

    kamera tek elimdeyken oynamak çok sıkıntı oluyor çekimden sonra oynadım dh deki videoya benzer kareler gördüm yani anlık değil o fps olması gerektiği gibi, hiç hareket etmeden çekmemin bir sebebide kıyaslaması kolay olsun diye.

    Valla inandırıcı olmasını istiyorsan, oyun içi kısmı en azından 5 dakika uzunluğunda tutman lazımdı. Çünkü herkes bilir ki, hareket edildiğinde o FPS sabit kalmayıp düşer. Hele de geminin dışındaki sisli yerlere bakınca...

    Olmazsa aksam kardesime kamerayi tutturup oyunu oynarim ama video boyutu cok artyor ve uploadi sıkıntı oluyor bu seferde
  • Bir sonraki videoda hd tune, hd tach, crystalmark sonuclarini da paylasirsaniz iyi olur. Videoda o kadar ssd leri ovdunuz ama hic okuma yazma testi yapmamissiniz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternetten 15000'e toplardım bu sistemi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B.M.W

    Olmazsa aksam kardesime kamerayi tutturup oyunu oynarim ama video boyutu cok artyor ve uploadi sıkıntı oluyor bu seferde

    Yapmak zorunda değilsin zaten. Yapmak istiyorsan öyle yapmalısın demek istedim. Kimseye birşey ispat etmek zorunda değilsin yoksa.
  • BU DEĞİRMENİN SUYU NERDEN GELİYOR?

  • 30' un altına düşmedi demişsinizde ben 26 ve 29 fps gördüm nedense :)
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.