Şimdi Ara

Google ve çatı firma Alphabet artık Sundar Pichai’ye emanet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Arama motoru pazarının Çin hariç global anlamda mutlak hâkimi olan ve yazılım sektöründe de büyük bir paya sahip olan Google 2015 yılında önemli bir yapılanmaya gitmişti. Alphabet adıyla çatı bir firma kuran Google bu hafta da önemli bir yapılanma açıkladı.



    Tek kişiye emanet



    Yıllar boyunca gerek CEO gerekse de yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan kurucular Sergey Brin ve Larry Page önceki yapılanma ile birlikte Alphabet patronluğuna geçmiş, Google ise Sundar Pichai’ye bırakılmıştı.



    Ayrıca Bkz.CES 2020 fuarından MSI’ya 10 ödül



    Bu haftadan itibaren kurucular artık şirketlerin doğrudan yönetiminde yer almayacak. Hem Alphabet hem de Google artık Sundar Pichai tarafından yönetilecek. Buna bugüne kadar satın alınan Genelde şirket yönetimlerinde iştirakler farklı isimler tarafından yönetilir ancak Google alışılmışın dışında bir strateji izliyor.



    Sergey Brin ve Larry Page yaptığı açıklamada Google’ın 21 yılı geride bıraktığını ve görevi devretmek için en iyi zamanın geldiğini belirtiyor. İkili halen yönetim kurulunda yer alacak ve yeri geldiğinde Pichai ile görüşmeler yapacaklar.



     








  • Satya nadella nasıl microsoft u yeniden oyuna soktuysa sundar pichai de bir o kadar tersi yönde google ı yanlış kararlar ve tercihlerle duraklama dönemine soktu.Bana göre bu adam alphabet/google için sonun başlangıcı

  • Google, android ve elektrikli araba işine daha çok odaklanmalı.
  • Bu hintliler akıllı adamlar. Aralarından çok akıllılar çıkıyor yani.

  • Turkiyenin googleyi satin almasi lazim vermezlerse yasak liyak. Alacaz da ...osmanli doneminde benzer bir sey yapmistik telgraf teskilati yani bugünkü google ama tutamadik Abd ye gitti proje neyse halledecez.

  • bilişim sektörünü hintli ve çinli arkadaşlar ele geçirdi. ehh google'a da hintli biri getirilmiş.. ne var yani!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.