Şimdi Ara

Google, paylaştığınız her şeyi yapay zeka eğitiminde kullanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google, paylaştığınız her şeyi yapay zeka eğitiminde kullanacak
    Google hafta sonu gizlilik politikasını güncelleyerek, şirketin yapay zeka araçlarını oluşturmak için internette yayınladığınız hemen her şeyi inceleme hakkını saklı tuttuğunu açıkça belirtti. Bunun en basit ifadesi şu: Google kelimelerinizi okuyabiliyorsa, artık bunların şirkete ait olduğunu varsayın ve bir yapay zekanın eğitiminde kullanılmasını bekleyin.



    Verileriniz Google tarafından yapay zeka için kullanılacak



    Yeni Google politikasında "Google; bilgileri, hizmetlerimizi iyileştirmek ve kullanıcılarımıza ve kamuya fayda sağlayacak yeni ürünler, özellikler ve teknolojiler geliştirmek için kullanır" deniyor ve ekleniyor: "Örneğin, Google'ın yapay zeka modellerinin eğitilmesine yardımcı olmak, Google Translate, Bard ve Cloud AI özellikleri gibi ürün ve özellikleri oluşturmak için kamuya açık bilgileri kullanıyoruz."



    Google, paylaştığınız her şeyi yapay zeka eğitiminde kullanacak
    Daha önce Google, verilerin "AI modelleri" yerine "dil modelleri için" kullanılacağını söylüyordu ve eski politikada sadece Google Translate'ten bahsedilirken artık denkleme Bard ve Cloud AI da ekleniyor. Bu bir gizlilik politikası için alışılmadık bir madde. Genellikle bu politikalar, bir işletmenin hizmetlerinde yayınladığınız bilgileri nasıl kullandığını açıklar. Burada Google'ın, sanki tüm internet şirketin kendi yapay zeka oyun alanıymış gibi, kamuya açık internetin herhangi bir bölümünde yayınlanan verileri toplama ve kullanma hakkını saklı tuttuğu görülüyor.



    İnternet değişiyor



    Bu uygulama yeni ve ilginç gizlilik sorularını gündeme getiriyor. Artık mesele bilgiyi kimin görebileceği değil, nasıl kullanılabileceği. Bard ve ChatGPT'nin uzun süredir unutulmuş blog yazılarınızı veya 15 yıl önce yayınladığınız restoran yorumlarınızı çoktan özümsemiş olma ihtimali yüksek.



    Ayrıca Bkz.Her tweeti son tweetinizmiş gibi okuyun: Twitter’da ne oluyor?



    ChatGPT sonrası dünyanın daha az belirgin komplikasyonlarından biri de veriye aç sohbet robotlarının bilgilerini nereden aldıkları sorunsalı. Google ve OpenAI gibi şirketler araçlarını beslemek için internetin büyük bir bölümünü kazıdılar. Bunun yasal olup olmadığı hiç de açık değil ve muhtemelen önümüzdeki birkaç yıl mahkemelerin birkaç yıl önce bilim kurgu gibi görünen telif hakkı sorularıyla boğuşmasına tanık olacak. Bu arada, bu fenomen şimdiden tüketicileri bazı beklenmedik şekillerde etkiliyor.



    Twitter ve Reddit yapay zeka konusunda özellikle mağdur hissediyorlar ve platformlarını kilitlemek için tartışmalı değişiklikler yapıyorlar. Twitter ve Reddit'in API değişiklikleri, pek çok kişinin bu sitelere erişmek için kullandığı üçüncü parti araçları bozdu. Son zamanlarda veri kazıma, Elon Musk'ın en sevdiği olgulardan birisi oldu ve haksız da sayılmaz. Musk, son zamanlarda Twitter'dan yüksek miktarda veri çekildiğini belirtmişti. Bu söylemden sonra da herkesin malumu olan tweet görüntüleme sınırı getirilmişti.




    Kaynak:https://gizmodo.com/google-says-itll-scrape-everything-you-post-online-for-1850601486







  • Çok saçma bir olay bu yapay zeka sözüm ona açık kaynak kodluydu. Sonra aniden kapalı hale getirilip paketlenip birde üstüne para isteniyor, buda yetmemişki yazılan herşeyi bunların eğitimi için kullanılacakları ifade ediliyor. Pardonda kapalı kapılar ardında neyin peşindesiniz??? Anlayan beri gelsin,,,

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazdıklarımız, çizdiklerimiz kutsal hazine değil. O big data gelecek neyse ne görelim. İşi buraya kadar getirdikten sonra yasakçı zihniyetle hareket edemeyiz.

  • Sanki kullanmadılar da bugüne kadar...

  • Her şeyimiz kayıt altında zaten

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Bu yapay zekâ zaten kapalı kutu diyorum, ne geleceği belli değil diyorum , yazdığımla ne ilgisi var yorumunun şimdi. Kapalı kapılar ardında tezgah çeviriyorlar gözümüzün önünde, sende gelsin görelim diyorsun, nasıl yaa?? Somurulmeye amma alışmışız haa

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Google bilgilerini yanıltıcı şekilde girmek lazım o zaman...

  • Google Youtube videolarının textini alıp Bardı onunla beslerse Bard en iyi yapay zeka olur

    YouTubede her türlü bilgi var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gamer10 kullanıcısına yanıt
    Kardeş hayırdır ben sana cevap yazmadım ki, hatta yorumumu yazdıktan sonra sayfayı yeniledim sen de yazmışsın. Karıştırdın galiba :)

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Çok pardon, nadirattan olabiliyor bazen ☺️😉

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gamer10 kullanıcısına yanıt
    Neyse önemli değil ama sana yazdım diye düşünelim. Sen de cevap vermişsin diye düşünmeye devam edelim :)

    Yapay zekanın büyük bir bölümü halen açık kaynak. Bir firma üzerine mühendis çalıştırıp emek harcarsa oluşturduğu yeni kaynağı kapatmak kendi inisiyatifindedir. Buna karışamayız. Üzerine de para isteyebilir, ArGe/Inovasyon ve kullanım sürecinde su yakmıyor sonuçta. Hepsi olağan, itiraz edilemeyecek meseleler. Bir daha bu toplara girme derim...

    Haberdeki meseleye gelirsek, halka açık verilerin işlenmesi tartışma konusu olmuş. Bana kalırsa buna karışamayız. Telif meselesinde özgün eseri 1:1 yayınlamadıktan sonra gayet tabii işlenebilir.

    Misal bir şarkı düşün. Bunun sözlerinin anlamını sorduğumda bana sonuç çıkarmalı. Bir sanatçının dönem dönem hangi temada yoğunlaştığını, kimlerden etkilenebileceğini talep ettiğimde sonuç çıkarabilmeli.

    Bu sonuçlar için şarkı sözlerinin işlenmesi gerekiyor. Kimse şimdi zırlamasın telif hakkı diye.

    Biz bilgi toplumuyuz, işlenecek bilgi varsa işlenecek. Bunun öne geçmek gericiliktir en hafif tabirle.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.