Şimdi Ara

Google’ın Rusya destekli medya sitelerini engellemesi isteniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google’ın Rusya destekli medya sitelerini engellemesi isteniyor



    Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ile birlikte internet dünyasında ağır bir ambargo süreci başladı. İçerik platformları, oyun geliştiricileri, sosyal medya devleri hatta omurga dağıtıcıları ülkeye farklı yasaklar uyguluyor. Avrupa Birliği’nin Google’dan da isteği var.



    Google’dan Rus medyasına yasak



    Avrupa Komisyonu, Google’a gönderdiği talep yazısında Rus devlet medyasının arama sonuçlarından çıkarılmasını istedi. RT ve Sputnik gibi Rusya destekli medyanın zaten sosyal ağlarda faaliyet göstermesi engellenmişti. Şimdi sıra arama sonuçlarına geldi.



    Ayrıca Bkz.Rusya’ya internet erişimi de mi kesilecek?



    Komisyonun gönderdiği talep yazısı Google’ın hükümet isteklerini listelediği veri tabanına eklendi. Komisyon Rus medyasının yanlış bilgilerle Putin’i haklı ve Ukrayna’yı haksız göstermesini kesinlikle istemiyor.



    Google normalde YouTube üzerinden Rusya’ya ambargo uyguluyordu. Birlik içerisinde geçerli olan bu talep söz konusu medya sitelerinin içeriklerini kullanan bireysel kullanıcıların paylaşımlarını da kapsıyor. Yani hiç bir şekilde Rus medyasının izleri arama sonuçlarında yer almayacak.




    Kaynak:https://www.engadget.com/eu-google-delist-russian-state-media-websites-search-104441509.html







  • Kaybeden şirketler olsa da kazanan Amerika oldu. Amerika zaten ambargo uygulamak isteyip Avrupalılari tam olarak yanına almak istiyordu. Amerika defalarca Avrupa'ya Rusya'dan enerji almaması için uyarıyordu. Ukrayna tam da bu fırsatı Amerika'ya verdi.



    Amerika ile uğraşan ülkenin sonu pek iyi görünmüyor. Hangi ülke ile uğraşsa o ülkede yoksulluk, sefalet ve para kaybı değeri yaşıyorlar.
  • AB korkudan ne yapacağını şaşırdı. Bu kadar korkaklık çirkeflik ırkçılık olmaz. Dünyada tek kurşun sıkan ülke Rusya değil
  • Rusya'da 6000 tane rakipsiz Nükleer silah var. Gerekiyorsa Avrupaya atar saçmasapan yatırımlar çözüm değil
  • Dünya tarihinde böyle ırkçılık ikiyüzlülük görülmedi. Müslümanlar ölsün diğerlerine bir şey olmasın diyorlar. Ukrayna AB üyesi de değil, onları ilgilendiren bir şey yok.

    Bunlar Türkiye'nin de başına gelebilir. Savaşta Yunanlarla karşılaşınca yaptırımla tehdit ederler
  • Beynine soxtuklarım :)

    "Sadece bizim borumuz öte hah, geri kalanın sesini kesek ki mal kamuoyu gerçek bilgiye ulaşamasın"

    Hayır bu iş enflasyon olarak sizi vurduğunda "liberal sosyal demokratlığınızın" nelere evrildiğini göreceğiz

    En azından bizim gibi çöp ülkelere bu paçalarından bölücülük ve terör destekçiliği akan akımınızı satamaz olursunuz da bi işe yarar :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.