Şimdi Ara

google chrome klavye sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar google chrome güncelledikten sonra kafayı yedi yerli yersiz klavye çalışmıyor diğer tarayıcılarda sorun yok metin belgesine falan yazıyor chrome u açıp kapatunca düzeliyor bir kaç dk sonra yine nereye girersem gireyim yazmıyor deli oldum iyice bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar var mı ?

• Aynı sorunu ben de yaşıyorum kardeş. C-Cleaner kurup temizlik yaptım ama yine fayda olmadı. Çözüm bilen varsa lütfen söylesin kafayı yicem. Firefox kullanınca onda da yanıt vermiyor hatası çıkıyor hem de sürekli. Tarayıcılarım kafayı yedi yeminle
  • bende de 2 gündür aynı sorun var google chrome 64 bit versiyonununda böyle bir sorun yok..
  • Demek ki genel bir sorun varmış. Ben de aynı sorundan muzdaribim.
  • demek ki genel sorun umarım yakında çözerler yoksa bu şekil kullanılmaz bu tarayıcı
  • bende de boyle bir sorun var. windows 10 kullanıyorum chrome penceresini tutup ekranın en sağına yada en soluna değdirip yarım ekran yaptığım zaman oluyor bende.
  • aynı sorun bendede var video acınca klavye kullanılmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Google Chrome yarım ekran sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Chrome da Klavye Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Opera google sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • myo_1433 M kullanıcısına yanıt
    Chrome'un genel hatası işte. Bu günlerde zaten chrome iyice kötüleşmeye başladı.

Belleğinizi canavar gibi tüketiyor. Klayve hatasını da bir arkadaşımın bilgisayarında görmüştüm. Dedim heralde bir sorun var zararlı yazılım vs.. bulaşmıştır ama demek chrome'un hatasıymış.

Şu anda en iyi tarayıcı açık ara "FİREFOX"

Bir kere kullanıp alıştıktan sonra eski tarayıcınıza dönmek istemeyeceksiniz. :)
  • myo_1433 M kullanıcısına yanıt
    Windows 7 x64 kullanıyorum, kromun 64 ve 32 bit sürümlerinin her ikisinide denedim sorun halen düzelmiş değil. Diğer pc de win7 x86 kullanıyorum ve kromla alakalı bir sorun yok. Sanırsam win x64 sürümleriyle bir uyuşmazlık var. Kromda sorun oluştuğunda eğer yeni sekme açarsan, bu sekmelerden her hangi birini pencereden ayır tekrar birleştir. O an için durum düzeliyor. :)

Ayrıntı videodadır.https://youtu.be/PM5qTiodtkg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaschir -- 14 Eylül 2015; 8:18:16 >

• bende de var genel sorun anlaşılan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxpayne53

Chrome'un genel hatası işte. Bu günlerde zaten chrome iyice kötüleşmeye başladı.

Belleğinizi canavar gibi tüketiyor. Klayve hatasını da bir arkadaşımın bilgisayarında görmüştüm. Dedim heralde bir sorun var zararlı yazılım vs.. bulaşmıştır ama demek chrome'un hatasıymış.

Şu anda en iyi tarayıcı açık ara "FİREFOX"

Bir kere kullanıp alıştıktan sonra eski tarayıcınıza dönmek istemeyeceksiniz. :)

Nasıl "açık ara"? Biraz örneklerle, somut verilerle kanıtlar mısınız lütfen?

• batarya zayıf B kullanıcısına yanıt
    Dünyada en çok kullanılan ilk üç tarayıcı;

İnternet Explorer

Google Chrome

Firefox

Bunları da diğer tarayıcılar takip ediyor.

Bu ilk üç tarayıcıdan Explorer windows ile yüklü geldiği için kullanım oranı biraz yüksek gibi duruyor ama kolaylık hız ve eklenti açısından pek de kullanışlı değil. Bu bir gerçek.

Google Chrome ise tamam ilk çıktığı zamanda hayli basit kullanışlı hızlı bol eklentisi olan bir tarayıcıydı. Eklenti açısından rakipsiz olabilir ama bu aralar hız konusunda bir çok sorun yaşadağı bir gerçek. ek olarak da bilgisayardaki belleğin büyük bir oranını kullanmaya başladı. Az buz da değil sistem özellikleri düşük bir bilgisayarda rahatlıkla kendini belli edecek düzeyde bir bellek(ram) kullanım oranına sahip ki bu da bilgisayarın yavaşlamasına neden oluyor. Sadece bir sayfa açman yeterli oluyor. Arkaplanda görev yöneticisinden 4-5 tane chrome ile ilgili çalışan programları rahatlıkla görebilirsin.

Gelelim Firefox'a. Eklenti açısından chrome kadar geniş yelpazesi olmasada azımsanamayacak kadar eklentiye sahip. Ram konusunda ise aşırı bir kullanım oranı yok. Hız olarak gayet yeterli. Kısacası şu anda en stabil tarayıcı firefox.

Ve Chrome'un geldiği son nokta resim çok güzel anlatmış olayı. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 14 Eylül 2015; 11:34:46 >

• quote:

Dünyada en çok kullanılan ilk üç tarayıcı;

İnternet Explorer

Google Chrome

Firefox

Bunları da diğer tarayıcılar takip ediyor.

Bu ilk üç tarayıcıdan Explorer windows ile yüklü geldiği için kullanım oranı biraz yüksek gibi duruyor ama kolaylık hız ve eklenti açısından pek de kullanışlı değil. Bu bir gerçek.

Google Chrome ise tamam ilk çıktığı zamanda hayli basit kullanışlı hızlı bol eklentisi olan bir tarayıcıydı. Eklenti açısından rakipsiz olabilir ama bu aralar hız konusunda bir çok sorun yaşadağı bir gerçek. ek olarak da bilgisayardaki belleğin büyük bir oranını kullanmaya başladı. Az buz da değil sistem özellikleri düşük bir bilgisayarda rahatlıkla kendini belli edecek düzeyde bir bellek(ram) kullanım oranına sahip ki bu da bilgisayarın yavaşlamasına neden oluyor. Sadece bir sayfa açman yeterli oluyor. Arkaplanda görev yöneticisinden 4-5 tane chrome ile ilgili çalışan programları rahatlıkla görebilirsin.

Gelelim Firefox'a. Eklenti açısından chrome kadar geniş yelpazesi olmasada azımsanamayacak kadar eklentiye sahip. Ram konusunda ise aşırı bir kullanım oranı yok. Hız olarak gayet yeterli. Kısacası şu anda en stabil tarayıcı firefox.

Ve Chrome'un geldiği son nokta resim çok güzel anlatmış olayı. :D

Bilimsellikten uzak. Somut verilere dayanmayan bir yazı. Tahmin ettiğim gibi.

Vay bee yüksek bilim adamı konuştu. Somut verilerden kastın nedir şunu birde açıklasan meark ettim doğrusu.

Benim sana yazdıklarım tamamen kullanım tecrübelerine dayalı bir şey. Bir çok kullanıcı aynı şikayetlerden dolayı tarayıcılar hakkında forumlarda mesajlar bırakıyor. Yerli ve yabancı forumlarda durum bu şekilde.

Chrome'un aşırı bellek yediği cümle alem tarafından kabul edilmiş bir şey ve sana alt tarafta verdiğim traji komik resim ile ilgili daha bir çok örneği yabancı forumlarda görebilirsin. Chrome gibi zamanında bir çok kullanıcıdan onay görmüş bir tarayıcı bu şekilde alay ediliyorsa gerisini sen düşün.

Ki yazdıklarım sadece benim tecrübelerime dayalı değil arkadaşım ben büyük bir şirkette çalışıyorum. Şikettebir çok bilgisayar kullanıcısı aynı şikayatten muzdarip

Chromu bir aralar açılırken gelen arayüzü uzunca bir süre açılmıyordu. Forumlarda bir çok şikayet mevcuttu. Somut veri istiyorsan eğer google aramalarını somut veri olarak kabul ediyorsan araştır bakalım chrome ile ilgili sorunları.

Açılırken yavaş açılma, Aşırı bellek tüketimi, arasıra klavyenin bazı tuşlarının çalışmaması, sürekli yapılan güncellemeler ile tarayıcının eskiye nazaran sistem kaynaklarını daha fazla kullanması vs...

diye uzayıp gidiyor.

İnternet explorer'dan bahsetmeye gerek var mı bilmiyorum. Çünkü chrome çıkıp popülerleşene kadar bir çok kullanıcı internette yavaş gezindiğinin farkında bile değildi. Chrome ve diğer tarayıcılar çıktıktan sonra deneyimli bilgisayar kullanıcıları internet explorer'ın varlığını bile unuttu. Bunda chrome ve mozilla'nın çıkarmış olduğu kullanım kolaylığı sağlayan eklentilerin önemli derecede etkisi vardır.

Somut veri derken tek tek kullanıcılarda imza toplayıp getirmemi istiyorsun sanırım. -_- Başka bir şey düşünemiyorum.

Yazdıklarım kesinlikle bireysel bir bakış açısına sahip değildi. Bir çok kişinin bilgisayar ile ilgili sorunlarını dinlerken onlardan edindiğim tecrübelere dayalı bir sonuçtur.

• Söylediğin hiçbir şey hicbir veriye dayanmıyor. Chrome açılmıyordu diyorsun. Bu ne saçma bir şey. Sende açılmıyor diye kötü mu oldu. Cevap veremeyeceğim. Ben de en iyisi IE diyorum o zaman. Desteksiz atmak bedava madem.

Dediklerimi tamamen okumamışsın sanırım. Elde ettiğim bilgiler sadece benim tecrübelerime dayanmıyor. Neyse kimseyi bir şeye inandırmak gibi bir zorunluluğum yok neye inanmak istiyorsan ona inanabilirsin.

Ama şunu da unutma senin mantığına göre de buraya yardım için gelen insanlar çözüm yolu için somut veri veya biraz daha açarsak sen neye göre bana bu çözüm yolunu sunuyorsun gibi delil istemek zorunda kalırlardı.

Ben aynı sorun başıma geldiği veya bir başkasınn bilgisayarında o sorunu görüp çözüme kavuşturduğum için cevap verebilmekteyim ve hiçbir zamanda bilmediğim bir konu hakkında yorumda bulunmam. Ha Benzer bir olay başımdan geçmiştir. Tahmin yürütebilirim. Onun dışında zaten cevap veremediğim bir konuda atıp tutmam.

İstediğine inanmakta özgürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 14 Eylül 2015; 15:13:53 >
  • quote:

Dediklerimi tamamen okumamışsın sanırım. Elde ettiğim bilgiler sadece benim tecrübelerime dayanmıyor. Neyse kimseyi bir şeye inandırmak gibi bir zorunluluğum yok neye inanmak istiyorsan ona inanabilirsin.

Ama şunu da unutma senin mantığına göre de buraya yardım için gelen insanlar çözüm yolu için somut veri veya biraz daha açarsak sen neye göre bana bu çözüm yolunu sunuyorsun gibi delil istemek zorunda kalırlardı.

Ben aynı sorun başıma geldiği veya bir başkasınn bilgisayarında o sorunu görüp çözüme kavuşturduğum için cevap verebilmekteyim ve hiçbir zamanda bilmediğim bir konu hakkında yorumda bulunmam. Ha Benzer bir olay başımdan geçmiştir. Tahmin yürütebilirim. Onun dışında zaten cevap veremediğim bir konuda atıp tutmam.

İstediğine inanmakta özgürsün.

Elinde AKLA YATKIN, SOMUT, VERİLER varsa söyle dedim. Kişiye özel oluşan durumlardan bahsetmişsin. Hiç tarayıcıların performans testi kıyaslaması, RAM testi kıyaslaması, HTML 5 performansı vs. vs. hiçbir konuda kıyaslama yok. Klasik olarak kullandığın ya da fanı olduğun şeyi destekliyorsun. Ben uzun yıllar Firefox kullandım ve gönüllü olarak insanlara yaymaya çalıştık. ADSL yaygınlaşmadığı yıllarda Chip dergisiyle birlikte gelirdi hep Firefox. Kaç bilgisayara yüklediğimi hatırlamıyorum. O zamanlar çocuktum. Şimdi ise merak edip size sordum. Cevap alamadım. Şu anda Google Chrome kullanıyorum. Daha iyisini bulursam geçerim. İşte naparsın bir şeyin arkasında Google olunca istemese bile dünyanın en popüleri oluyor. En iyisi olup olmadığını ise testler ve deneyim gösterir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.