Şimdi Ara

Google, Chrome için önemli güvenlik özellikleri duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Chrome uzantıları geliştirici ilişkileri mühendisi Oliver Dunk'ın gönderisine göre Google, Chrome'un bir sonraki sürümüne, bir uzantı Chrome Web Mağazası'nda olmadığında sizi proaktif olarak uyaracak yeni bir özelliğe yer vermeye başlayacak. Chrome 117'nin bir parçası olarak eklenecek olan yeni özellik, bir geliştirici tarafından veya Chrome Web Mağazası politikalarını ihlal ettiği için kaldırılan uzantıları takip etmeyi kolaylaştıracak.



    Chrome daha güvenli hale geliyor




    Belirtilenlere göre bir nedenden ötürü kaldırılan uzantılar Chrome’un gizlilik ve güvenlik bölümündeki "Güvenlik kontrolü" bölümünde gösterilecek. Kullanıcılar buradaki “İncele” butonuna tıkaldığında ilgili uzantıya yönlendirilecek ve eğer istiyorlarsa uzantıyı kaldırabilecek veya uzantıyı yüklü tutmak istiyorlarsa uyarıları gizleyebilecek. Chrome'un önceki sürümlerinde olduğu gibi, kötü amaçlı yazılım olarak işaretlenen uzantılar otomatik olarak devre dışı bırakılacak.



    Ayrıca Bkz.Google Chrome, yeni özelliğiyle uzun makaleleri özetleyecek 




    Google'ın Chrome için gündeme getirdiği veya getireceği güvenlikle ilgili tek güncelleme bu değil. Ayrı bir blog gönderisine göre şirket, http:// adresini açıkça beyan eden bir bağlantıya tıklasanız bile tüm http:// URL'lerini otomatik olarak trafiğinizi şifreleyen daha güvenli HTTP sürümü olan https://'a yükseltecek. Bu yönlendirme eğer işe yaramazsa Chrome otomatik olarak http:// adresine ilerleyecek. Halihazırda bu özellik test ediliyor ve ilerleyen zamanlarda herkesin kullanımına açılacak. Google’a göre web sitelerinin halen yüzde 5 ila yüzde 10’u HTTPS yerine HTTP kullanıyor.




    Google ayrıca, güvenli olmayan bir bağlantıdayken "yüksek riskli dosyaları" indirmeye çalıştığınızda Chrome'un artık bir uyarı göstereceğini de belirtiyor. Bu uyarılar önümüzdeki ay gelecek olan bir güncellemede kullanıma alınması planlanıyor. Bu arada uyarılar yukarıdaki görseldeki gibi görünecek.




    Kaynak:https://developer.chrome.com/en/blog/extension-safety-hub/
    Kaynak:https://blog.chromium.org/2023/08/towards-https-by-default.html







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.