Şimdi Ara

Gönüllü Pardus Topluluk Portalı açıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt

    Bedavaya dahil olacak deneyimli insanlar var, daha onlara karşı yaklaşımlarını düzeltmiyorlar.


    Bu projelere gençler paradan ziyade staj/dijital imaj için katkıda bulunmalı, aklı başında proje yöneticileri/topluluk liderleri de süreci yönetmeli.

  • Ne zaman Debian distrosu kullanmazsa ve kendi distrosunu oluşturursa o zaman yüklerim

  • baskaningundemi kullanıcısına yanıt
    Olumsuz yaklaşımlar mutlaka olacaktır, MEB ve gönüllü öğretmenlerimiz sayesinde akıllı tahtaların Pardus'a dönüşümü konusunda zaten öz güvenimiz yüksek. Şüpheci arkadaşlarımızı da elimizden geldiğince ikna etmeye çalışacağız.

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınız sahadaki gerçeklerle uyuşmuyor. Pardus'a dönüştürülen tahta sayısı yüksek :https://tahta.etap.org.tr/ ve kullanıcı deneyimi oldukça olumlu :https://samsunfatihprojesi.com/etappardus-kullanici-anketi/ . Ayrıca dokunmatik ekranlar popülerliğini yitirmiş olsa da çoğunlukla HMI standartlarında geliştirildikleri için Linux ile uyumlu.

    Pardus kullanımı konusunda güvenlik, bağımsız BT altyapısı, ücretsiz çok yetkin uygulamalara erişim, maliyet gibi bir çok olumlu yönlerin yanında olumsuzluklar elbette var, bunların önemli bir kısmı da güçlü bir topluluk desteği ve baskısı ile çözülüyor / çözülebilecektir.





  • raxetul kullanıcısına yanıt
    Pardus çağrı merkezi ile, bilgi bankası ile, canlı eğitim/tanıtım ve videoları ile, talep merkezi ile, Teknofest başta olmak üzere çeşitli organizasyonlara katılım ve yarışmaları ile Topluluk ile bağ kurmaya çalıştı bu güne kadar. pardus.org.tr üzerinden erişebileceğiniz bu hizmetlerimiz son kullanıcılarla çok yakından iletişim kurmamızı sağlıyor. Ahtapot ise Pardus'dan bağımsız, çok daha teknik bir ürünümüz, talep merkezimizden açmadığınız issue faydalı hiç bir detay içermediği için bir işlem yapılamamış.

    Ayrıca kastınız olmasa da yorumunuzdan şu anki Pardus ekibi ile önceki Pardus ekibini soğutan yönetici kadrosunun aynı kefeye koyulması gibi bir sonuç çıkmış.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Distro'lar arası ilişkileri incelemek için şuna göz atabilirsiniz :https://distrowatch.com/images/other/distro-family-tree.png

  • ilk ekip de sütten çıkma ak kaşıktı

  • Açtığınız issue raporunu kapatan benim. Açıklama bile yazmadan, sadece başlıkta görüş beyan etmiştiniz. Geliştirme/Raporlama standarlarına uygun olmadığı için, hatta açtığınız issue 'dan sorunu dahi anlayamadığımız için kapatıldı. İletişim kurmak istiyorsanız e-posta adresimizi kullanabilirsiniz, her e-postaya cevap vermek için özen gösteriyoruz. Fakat GitHub muhabbet/iletişim yeri değil maalesef bizim için.
    Teşekkürler.

  • cchornet C kullanıcısına yanıt

    Verdigin kaynaklar guncel degil ve eski. Ayrica surdurulebilir bir istatistik guncel analiz veya ay ay 2022 ye kadar aktif kullanim ve memnuniyet hakkinda hicbirsey yok ...


    Benim bildigim Fatih Projesi fos cikti ... Pardus zaten halen pratikte pek tercih edilmiyor. Devletin kurumlari ile bir yere kadar zorlama ile . Secenek sunulsa insanlar Windows aliskanligi ile mevcut windows uygulamalari tercih eder .


    Ikame ve basarili uygulamalar yok ki ...




    Birseyin alternatifini kapsamli ele alinmamasi ile bu hale gelindi Turkiye'de ... Zaten ulkede baska genel manada nesi duzgun yaptilar ki ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    tahta.etap.org.tr güncel ve hatta internet bağlantısı olmayan ya da kayıt olmayan tahtaları kapsamıyor. Tabi ki buna karşılık eskiden Pardus kaydı oluşturulup arızalanan veya işletim sistemi değişen az da olsa veri içerme olasılığı var.

    Anket 3 yıl olmuş, bu sürede Pardus ve Linux çok daha gelişti, yani güncel kabul etmesek bile bu Pardus'un aleyhine bir durum.

    En önemlisi bu iki kaynak da kişisel görüş ve yorum değil, bilgi içermektedir.

  • cchornet C kullanıcısına yanıt

    Saglikli, kapsamli ve guncel olmayan bilgi yanilticidir sakincalidir zararlidir.

  • cchornet C kullanıcısına yanıt

    Cok komik, detay bulunamadıysa soru sorulabilirdi değil mi? Soyle diyeyim, Postman için de benzer bir issue açmıştım, adamların mühendislik müdürü detay için soru sormuştu. Bilmem anlatabildim mi?


    Takip ederek issue'ya ulaşmanızı takdir ettim. Farklı projeler olabilirler ama bu yaşadığım durum Tübitak içinde kültürel bir düzenleme olması gerektiğini göstermiyor mu? Benim dönemim mezun olunca 10-15 kişi Tübitak'ta işe başladı, şimdi bu arkadaşlardan sadece 1 tanesi kaldı, diğerleri istifa ederek ayrıldı. Ayrılmaların çoğu da son 3-4 yıl içinde oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 26 Ocak 2022; 11:56:11 >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    İkame uygulamalar var.


    Örneğin Libreoffice'in Google Docs alternatifi olan bulut versiyonunu Collabora yayınlıyor. Ama bunun kullanımına dair bir çalışmayı ülkemizde duymadım. Duymamak benim ayıbım ise duyurmamak da duyurması gerekenlerin ayıbı olsun.

    Pardus ve Collabora kelimeleri sadece Pardus'un LibreOffice reposunda görünüyor, o da commitlerin ve branch'lerin Collabora'dan gelmiş olmasından dolayı.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Muhabbet etme?


    Siz böyle aşağılamaya devam edin!


    Orada açık bir şekilde hangi alt dökümanlar bağlantısının bozuk olduğu yazıyordu. İlgili düzeltmeyi yapıp kapatsaydınız "çay kahve muhabbetine" girmezdim herhalde değil mi!


    Gönüllü Pardus Topluluk Portalı açıldı



    Bunu anlamamış olmanız ayrı ayıp!

    Bununla ilgili düzeltmenin hala bozuk olması ayrı ayıp! (Ki düzeltmiş olsanız ne issue altında ne de burada bu kadar uzun uzun bu konu üzerinde konuşurdum.

    Bununla ilgili issue açınca buna "Muhabbet etme" demeniz bambaşka bir ayıp İbrahim Bey!

    Gönüllü Pardus Topluluk Portalı açıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 26 Ocak 2022; 12:18:14 >




  • raxetul kullanıcısına yanıt

    TÜBİTAK içinde kültürel değişim muhakkak lazım, özellikle de başkandan geliştiricilere kadar.


    Benim şahit olduğum gerçekten de çabalayan insanların olduğu fakat duyduğum yönetimdeki anlaşılmayan yapısızlık ila şirketin kültürden yoksunluğu TÜBİTAK'ta çalışmayı cezbetmiyor.


    Ayrıca bence şirketten ayrılmalar sektörün doğal yapısından kaynaklanıyor. Tecrübe kazanan kişiler direk başka yerlere geçiş yapıyorlar. Ben uzun süreli çalışan kişileri çok nadir görüyorum şirketlerde. Kaldı ki kalsa dahi başka yerden gelecek olan yüksek teklif ile gitmeleri olası. Şirketlerin çoğu mühendislerine başka şirketlerden gelen teklif kadar ücret ödemiyorlar. Halbuki şirketlerin çoğunda sadakat uygulaması var...


    Üzücü ama durum bu. Devletin en teknolojik kurumlarından birisi olması gerekirken hala eski kafalı kişiler yüzünden sektördeki özel şirketlerle yarışamıyorlar. Sözde gelişen ülke daha kendi mühendislerine bile sahip çıkamıyorken, araba yapmak uzaya çıkmak neyimize?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • selaam arkadaşlar . 5-6 ayır pardusu kullanıyom. 19. 5 kullanıyodum. 21.1 e geçince yükseltince sistem zongladı. uyap ve meb dys kullanıyodum, kullanamaz oldum. mint ve ubuntuyu indirip iso dosyası flas belleğe , window olan bir bilgisayardan attım. sistem başlangıcında boot tan ilk sırada usb olmasına rağmen , pardus bilgisayar , usb yi es geçiyor. bilgisayar açıldıktan sonra usb yi görüyor. içine girebiliyor. ama sistem açılışında, usb yi hep es geçiyor. çifte standar yapıyor. bi çözüm var mı? pardus kendini mi koruyor :)))

  • raxetul kullanıcısına yanıt

    Ben herseyden bahseder edasiyla genel olarak soruyorum ama sen ne hikmetse Kelime Islemci Uygulamasi olarak algilamis Office paket programlarindan bahsediyorsun... YAZIK ...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    Sadece örnek verdim, bunun sebebi de kamunun yaptığı işlere özel uygulamalardan sonra en çok kullandığı uygulamaların ofis uygulamalarının olması.


    Gidip de kamudakilerin inkscape ile darktable kullanmalarını isteyemeyiz ki bence kendi alanlarında çok iyi uygulamalar.


    Clonezilla ile Windows disk bölümlerini bile çok güzel klonlayıp, kopyalıyorum.


    MEB bedavaya da olsa Embercadero Lisansı alırken kaç defa gelin bu yanlıştan vazgeçin, Visual Studio Code(Visual Studio ile karıştırma, bu açık kaynak olan) kullanın diye de yazdım. İkisini de kullandım, VS Code bir çok IDE'ye bin basar.


    20 yılı aşkın süredir kodlama yapıyorum, 12 sene aşkın da profesyonelin. Ağırlıklı linux kullanıyorum ama windows tarafında windows ağırlık olan geliştiricilerin bilmediği derinliklere de giriyorum, son kullanıcı uygulamalar da kullanıyorum. Ufacık bir örneğe takılma, örnek sadece ufak bir yansımadan ibaret.





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.