Şimdi Ara

Golf 6 nın golf 7 den daha sağlam olduğu gerçeği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 4/5/6/7/ kullandım şimdi 7,5 kullanıyorum. Bütün Golfler zamanına göre iyiydi. Keramet olsa hala 6 kullanıyor olurdum. Mk6 yol tutuşta 7'den iyi değildir, zorlandığında arkayı bırakır. 7'nin aerodinamisi efsanedir, araç hızlandıkça kazık gibi olur güven verir. Ayrıca eskiden GTI gibi modellerde olan XDS standarttır, araştır. Bu karalamayı forumdan 3/5 kişiye yedirebilirsin ancak. Benim gibi 10 yıldır her kasasına sahip olmuş kullanıcılar yemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadLifter -- 10 Temmuz 2017; 0:35:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 yılında 2010 model golf 6 122 hp otomatik tsi ım varken arabama olan hayranlığımdan dolayı golf 7 siparişi vermiştim.Türkiyeye ilk gelen partiden dizel otomatik highline xenonlu olan modelini teslim aldım 69000 tl idi :-D Golf 7 yi aldığımda eski aracımıda satmamıştım evin 2. arabası olarak kullanmaya devam ettik 1 sene kadar ikisini bir arada kullandım dönüşümlü olarak.

O yüzden iki aracıda oldukça iyi bilirim.Sonuçta ev almak için araçlardan birini satmam gerekince hiç düşünmeden golf 7 yi elden çıkardım çünkü beklediğim tokluğu alamamıştım. 2 sene daha golf 6 ımla devam ettim. Sonrada bmw f30 a geçtim.Belki bazılarına abartı gelecek ama hala arada özlerim aracımı bmw kullanmama rağmen.

Kısacası golf 6 benim gözümde üretilen golflarin içerisinde 1 numaradır.İkinci sırada da golf 4 var
  • Golf 7 yi neden karalayımki elime ne geçecek kendim volvo s40 1.6 dizele sahibim açıkçası arabamı değiştirmek gibi bir niyetimde yok gayet objektif bi değerlendirmede bulundum iki aracı kullanınca edindiğim izlenimler bu yöndeydi golf 6 yı daha iyi buldum ben .

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Golf 7 yi neden karalayımki elime ne geçecek kendim volvo s40 1.6 dizele sahibim açıkçası arabamı değiştirmek gibi bir niyetimde yok gayet objektif bi değerlendirmede bulundum iki aracı kullanınca edindiğim izlenimler bu yöndeydi golf 6 yı daha iyi buldum ben .

Genel anlamda söyledim zaten, nedense konularda ortalama olarak golf 7 bu konuda sürekli kusur bulunan bir araç halini aldı otomobil geneli az çok benim gibi takip edenler ne demek istediğimi anlayacaktır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 ay kadar Golf 6 TDI Highline kullandım. Toplamda 7 bin kilometre yaptım. Süspansiyonların bağımsız olması evet hoşuma gidiyordu ama yol tutuş anlamında Golf 7'den daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Hatta genel olarak Golf 6'nın "süper" bir yol tutuşu olduğunu düşünmüyorum. Belki tatminkar seviyesinin azcık üstüdür. Ayrıca puan farkları puanlama kriterlerinin değişmesinden kaynaklı

• Tabii insan Golf 6 ya binince Golf 7 den beklentisi daha fazla oluyor .Bu otomobilin ikinci eli bu yüzden çok iyi.

• 7'de benim için hayal kırıklığı yaratan iki nokta var. Birisi dizeldeki torsiyon diğeride arka kapılardaki plastiğin sertleşmesi.

6'nın beğenmediğim yönleri ise Led arka farları almadığınız takdirde arka taraf pek bir kötü. Birde Highline olmadığı müddetçe iç mekanın aşırı sıkıcı olması.

• Teoride bağimsiz süspansiyon çok iyi görünsede pratikte daha fazla ağırlık daha zor ayarlarının olmasi daha pahalı olması gibi bir çok dezavantaj sunuyor üretici için emisyonda sıkıntı olunca vw torsiyona geçmiş 1.6 tdi da .. benim 2009 model s40 ım multimedya dışında golf 7 den üstün özellikle yol tutuşunda.. Kaldıki focusla aynı platfom olmasına rağmen focustanda iyi sebebi kasanın rijitliği ve ağırlık merkezinin yere yakın olması buda markanın yaklaşimiyla ilgili golfün leondan kat kat iyi yol tuttuğunu herkes bilir aynı platform olmasına rağmen bunun sebebide şasi burulma direncinin epey yüksek olması süspansiyon geometrisini daha iyi koruyarak aracı daha sağlam yere temas ettiriyor aynı süspansiyon sistemi kullanılmasına rağmen

• quote:

Orijinalden alıntı: Aybars Mert

4/5/6/7/ kullandım şimdi 7,5 kullanıyorum. Bütün Golfler zamanına göre iyiydi. Keramet olsa hala 6 kullanıyor olurdum. Mk6 yol tutuşta 7'den iyi değildir, zorlandığında arkayı bırakır. 7'nin aerodinamisi efsanedir, araç hızlandıkça kazık gibi olur güven verir. Ayrıca eskiden GTI gibi modellerde olan XDS standarttır, araştır. Bu karalamayı forumdan 3/5 kişiye yedirebilirsin ancak. Benim gibi 10 yıldır her kasasına sahip olmuş kullanıcılar yemez.

Kimsenin kimseye bir şey yedirdiği yok relax ol.forumda isteyen istediği fikrini görüşü savunur herkes özgür.benim golf 7 im torsiyon çubuklu görüşümde bu. ancak golf 7 bağımsız süspansiyonun yol tutuşu golf 6 dan iyidir dersiniz buna bir şey diyemem çünkü golf 7 1.4 tsi olanını kullanmadım.kullanmadığım araç içinde kimseye ahkam kesmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahlep

quote:

Orijinalden alıntı: Aybars Mert

4/5/6/7/ kullandım şimdi 7,5 kullanıyorum. Bütün Golfler zamanına göre iyiydi. Keramet olsa hala 6 kullanıyor olurdum. Mk6 yol tutuşta 7'den iyi değildir, zorlandığında arkayı bırakır. 7'nin aerodinamisi efsanedir, araç hızlandıkça kazık gibi olur güven verir. Ayrıca eskiden GTI gibi modellerde olan XDS standarttır, araştır. Bu karalamayı forumdan 3/5 kişiye yedirebilirsin ancak. Benim gibi 10 yıldır her kasasına sahip olmuş kullanıcılar yemez.

Kimsenin kimseye bir şey yedirdiği yok relax ol.forumda isteyen istediği fikrini görüşü savunur herkes özgür.benim golf 7 im torsiyon çubuklu görüşümde bu. ancak golf 7 bağımsız süspansiyonun yol tutuşu golf 6 dan iyidir dersiniz buna bir şey diyemem çünkü golf 7 1.4 tsi olanını kullanmadım.kullanmadığım araç içinde kimseye ahkam kesmem.

Bu kadar modeli sadece alıp da a noktasından b noktasına gitmek için kullanmadım, benim için bir zevk olduğundan yüzlerde test, kıyaslama, değerlendirme videosu da izledim. Makaleler okudum, yüz binlerce km kullandım, verdikleri her türlü tepkiyi ölçtüm. Adamın biri 100 km kullanmış bu bana daha iyi hissettirdi, he tamam eyvallah da subjektif değerlendirmeni "Gerçeği" vb gibi cümlelerle vurgu yaparak konu açarsan birileri illa ki sessiz kalmaz. 100 km nedir yahu daha arabaya alışamazsın.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlam olduğunu euroncap söylüyor benim söylediğim şey tokluk ve yol tutuşu

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.aty

PQ-35 platformu vag grubu için hakkaten efsaneydi. MQB denen rezillik arabaların içine etti maalesef.

Neden böyle düşünüyorsunuz hocam?

• Golf 6 nın golf 7 den daha sağlam olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor ve tamamen aslı olmayan bir iddiadır.

2009 Euro N Cap kriterleri ile bugünkü kriterler çok farklı

Ayrıca Golf 6 makyajlı Golf 5 olmaktan pek ileri gidemiyor.
    İçi dışı özgün değil
  • Valla şimdi Golf 7 varken de gidip Golf 6 almak olmaz.
  • Euroncap kriterleri city safety muhabbeti nedeniyle 2014 te değiştiğini hatırlıyorum yani puanlamada city safetynin önemi arttı sadece kaldıki böyle bir basın açıklamasıda yok testler aynı hızda yapılıyor testlerin yapıliş şeklide aynıyken kriterler değişti demek haksızlık olur

• Euroncap kriterleri değişikliğinden kaynaklı bir durum söz konusu .Güvenlik olarak bir aracın eskisine oranla geriye gitmesi pek mümkün durmuyor. Mesela Megane III ilk teste girdiğinde Golf 6 dan 100 kg fazla kilosuyla , sınıfının en iyi skorunu almıştı ama kriterler değiştikten sonra 3 yıldızda kaldı. Burada da benzer durum söz konusudur bence.

Araçları kıyaslama konusuna gelecek olursak. Bir iki önceki nesil araçların özellikle süspansiyon konforu olarak yenilerine göre çok daha iyi oldukları bir gerçek.Ayrıca bazı materyallerin de yenilere oranla daha kaliteli olduğu da doğrudur. Golf 6 Golf 7 ye göre daha konforlu ve yumuşak bir araç . Yol tutuş olarak 7 kesinlikle daha daha iyi bunun bence tartışılacak pek bir yanı yok. Ama bu iyi bir şey midir bence tartışılması gereken asıl mevzu budur. Golf her daim konfor ve yol tutuş dengesi iyi olan bir otomobildi fakat son nesil bana göre konfordan uzak bir otomobil. Passat keza aynı şekilde d sınıfı bir aracın konfor beklentilerini bence karşılayamıyor.

• 3 kere 6 kasa (şuan hala 6 kasa tdı kullanıyorum) bir kere de 7 kasa golfüm oldu. Altı kasa zamanına göre fiyat performans olarak çok çok iyi bir araçtı.Rakiplerinden az fazla paraya satılırken sınıfının üzerinde konfor ve güvenlik sunuyordu.(esp'nin standart olmadığını saymazsak).7 kasanın dolusunu ve bağımsız süspansiyonlu alırsanız o tokluk hissini alırsınız.İçide sıkıcı gelmez.6 kasaya bakma ihtiyacı duymazsınız.Zaten 7 kasa ilk çıktığında 42000 e alanlar baz da olsa ,bedavaya almış oldu o araçları.
    Ama boş bir 7 kasa kullanırsanız aklınızda soru işareti kalabilir.Yani bukadar para veriyoruz kasa değişik eeee şu yok bu yok farkı ne falan yapabilirsiniz.Yokuş kalkış desteği ve esp nin standart olması önemli eklemler fakat artık araçlar çok büyük paralara satılıyor ve geçen zamanda kalite ve motor olarak hepsi birbirine yaklaştı.İnsanlar için donanım önemli olmaya başladı.
    Şurda tartışılan konulardan çoğu kişinin haberi bile yok.Heryerde golf görüyorum.Özellikle orta yaş ve üstü bayanlarda yaygınlaştı.
    Eminim çoğunun arka süspansiyonun bağımsız olup olmadığından haberi bile yoktur.
    6 kasa zamanına göre iyiydi ama zamanı doldu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Golf 6 daha kaliteli ve kendine has bir otomotivdir. Alt takımi daha sağlamdîr. Salıncak tasarımi ve traversi bile daha iyidir. Yolda süzülerek ve yaylanarak ilerler. Eski mercedesleri andırır sürüşü.

Yeni mqbler kore arabası gibidir. Çukura girdinmi araba çok sarsılır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.