Şimdi Ara

Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
4
Favori
4.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Araç nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uysall07

Araç nedir

Chevrolet Cruze Sport 1.6 124 hp

edıt: bursa trafiğinde genel sürat ortalamam 28-38km/h aralığında oluyor. 1.2 Tsi olsa aracım muhtemelen 6.4-6.8 litre arası yaktıracağım. Bu dediğim koşullarda Cruze ile 8.2-9.0 litre arası geziniyoruz.

Ayrıca 1.2 tsi tam benlik bir motor, genelde aracı şehiriçi kullanıyorum şuanda. Yılda toplasam 4 kere çıkmıyorumdur şehirler arası yola. Bu yüzden benim için alınabilir bir motor. Vergi avantajı ise artısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkayacan -- 17 Aralık 2013; 22:31:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Power

Hocam güzel karşılaştırma yapmışsın, emeğine sağlık
    İzninle bende bir kaç şey yorumlamak istiyorum.

Bende 2 hafta önce aracımı değiştirdim.
    1.2 TSI+DSG Jetta olan aracımı 1.6 TDI Manual Polo ile değiştirdim.

Golf 7'de de ve Jetta'da da kullanılan 1.2 TSI motor aynı, sadece Golf 7'de Bluemotion(Start&Stop) özelliği var diye biliyorum.
    Benim eski Jetta 10-20km/h ortalamalarında 100km'de 10-13 litre yakıyordu. Bu da tabi ağırlığından dolayı.
    Ama seninde yazdığın gibi 30-40km/h ortalamasında 6-7 arasına kadar düşüyordu.
    Şimdi TDI Polo'mla gerçekten çok memnunum. Manual vites kullanmayı özlemişim diyebilirim.
    10-20km/h ortalamalarında yakıtım 5.5-6.5 litrelerde geziniyor.

Hocam verdiğiniz bilgi yanlış. Golf 1.2 TSİ motor EA211 motor kodlu ünitedir. 16 Valftir ve triger zinciri yerine kayış sistemi vardır. Tamamen 2012 Golf 7 için geliştirilmiş bir motordur.
    Maksimum torku 1400-4000 devir arasında 175nm olarak verir. Jetta motoru ise 8 valf ve triger zinicirli olup maksimum torku 1550-4500 d/d arasında verir.

İki motorun sadece adı aynı.

• splendidhdmi kullanıcısına yanıt
    Hmm...
    Teşekkür ederim hocam beni aydınlattığınız için.
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    Yol düz ise 3.5 - 4 arası hocam. Ama az da olsa yavaşlama durma filanla 4 - 4.5 diyelim. TSİ nin 9u geçtiğini cok cok nadir gördüm. Bir de tsiyi kullanmasini bilmek cçok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uysall07 -- 18 Aralık 2013; 1:46:42 >
  • uysall07 kullanıcısına yanıt
    Konu başlığını görünce yine dandik bir konu mu dedim ama yanılmışım.
    Böyle faydalı bir konuyu görmek güzel teşekkür ederim.

• Yakıt tüketimi icin yapılan karşılaştırma sürüş sevki ve performans acısından da yapılsaydi tam olurdu. Özellikle ara hızlanmalarda ve performansli kullanımda 1.2 tsı dizel gor tatminkar mı merak ediyorum.
    Not: ben de sipariş verdim. 1.2 tsı Ocak ikinci haftada gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tunarda

Yakıt tüketimi icin yapılan karşılaştırma sürüş sevki ve performans acısından da yapılsaydi tam olurdu. Özellikle ara hızlanmalarda ve performansli kullanımda 1.2 tsı dizel gor tatminkar mı merak ediyorum.
    Not: ben de sipariş verdim. 1.2 tsı Ocak ikinci haftada gelecek.

Dizelde tork hissediliyor haliyle. Ara hizlanmalarda koltuğa yapisma hariç çok fark sezemedim. Arada ufak fark varsa da ben bunu secemedim. Ama dipgazda 1.2 TSİ benzini içiyor. 1.2nin 1.4den ve 1.6dan tek dezavantajı bana kalirsa sadece yokuşta ve yuksek hizlarda fazla yakita ihtiyaç duymasi. Zaten bu veriler sakin kullanim verileri. Hele ki araci konfor odakli sakin kullanımla seyir edenler 1.2den memnuniyetsizliği söz konusu bile olmaz.

• Sadece Ş.içi ve ş.dışı tüketim farkına bakılarak motor secimi yapılmaz saçmalamayın.Senede 29.000 km yol yapan ve en az 3-4 yıl kullanacak adam napsın tsi motoru ?

Yukarda ki rakam bana aittir.29.xxx küsür km yaptım 1 senede tdi a3 aracımla ve bi aksilik cıkmadıkca 4-5 sene kullanacağım.Gidip benzinlisini alsaydım kanser olurdum bu yaşta.

O yüzden şu tavsiyelerinizi sadece ş.içi ş.dışı tüketim farkını inceleyerek yapmayın.Senede kaç km yapacağını , kac sene kullanacağını da ekleyin ki insanları yanlış yönlendirmeyin.

• Dizelin hiçbir avantajı kalmadı

benzer şekilde ford focus 1.0 ecoboost almak da çok km yapmayan için artık avantaj
  • İnceleme her ne kadar kullanıma göre değişse de karşılaştırma için, kafasında soru işaretleri bulunanlar için

yardımcı niteliğinde.

Benim sormak istediğim, Golf e ait 1.2 TSI ve 1.6 TDI ara hızlanma verileri var mı elinizde? En azından iki aracın da aynı

dergi ya da internet ortamında testi mevcut mu?

Ayrı ayrı testleri açıkçası pek sağlıklı bulmuyorum ben çünkü.

Ancak ne olursa olsun, bence aracın dizel olması bile psikolojik açıdan bir rahatlama, benzinli olması ise baskı sebebi.

Hele pompadaki makası da kapatır ise yetkililer, iş hepten zıvanadan çıkacak.
  • !sTaNbLuE ! kullanıcısına yanıt
    Ben benzinli alin demedim ki. Hesabi kendiniz yapin dedim. Yönlendirme yok kesinlikle. Benim son 3bin km ortalama 7 litre. Bu dizel olsaydi 5.3 filan olacakti. Ben aradaki farki söyluyorum, karar alacakların. Ben de senede 8-12 bin yapiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

şimdiye kadar 200 saatlik kullanım verilerim:

ilk 100 saat ortalaması 7.2 litre

ikinci 100 saat ortalaması 6.7 litre

üçüncü 100 saate yani başladım henüz...
    gayet makul bence.

Saat ne oluyor iş makinası mı kullanıyoruz?
  • quote:

Ben benzinli alin demedim ki. Hesabi kendiniz yapin dedim. Yönlendirme yok kesinlikle. Benim son 3bin km ortalama 7 litre. Bu dizel olsaydi 5.3 filan olacakti. Ben aradaki farki söyluyorum, karar alacakların. Ben de senede 8-12 bin yapiyorum.

Hocam lafın genele aslında.bu forum gercekten şaşırdı.Adamlar tavsiye verirken karsısında ki insanınsenede kac km yapacağını , kac sene kullanacağını sormadan etmeden hemen benzinli alın diyorlar arada ki farktan ötürü.

Benim sitemim birazda buna.Benim gibi senede 25 k + ve en az 4-5 sene kullacak adam napsın bnzinliyi ? Sırf ş.içi arada 2 litre fark var diye benzinli alın diyorlar arada fiyat farkı cok diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: !sTaNbLuE

quote:

Hocam lafın genele aslında.bu forum gercekten şaşırdı.Adamlar tavsiye verirken karsısında ki insanınsenede kac km yapacağını , kac sene kullanacağını sormadan etmeden hemen benzinli alın diyorlar arada ki farktan ötürü.

Benim sitemim birazda buna.Benim gibi senede 25 k + ve en az 4-5 sene kullacak adam napsın bnzinliyi ? Sırf ş.içi arada 2 litre fark var diye benzinli alın diyorlar arada fiyat farkı cok diye.

Hangi dizel aracı aldınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

quote:

2012 a3 tdı

• Peki 1.4 tsi 122 kullanıcılarında nasıl bir tüketim var?

• Ben de arada Golf 6 TDI kullanıyorum geçenlerde de Golf 7 1.2 TSI kullandım görüşlerinize katılıyorum.

Bence 1.2 TSI gayet tatminkar bir çekişe, ideal tüketime ve oldukça başarılı bir sessizliğe sahip; çok dik yokuşlar - yüklü kullanımlar ve sık kullanım vs hariç 1.2 TSI çok mantıklı bir seçim, tabi Doğuş bu güzel modelin ağabeylerini frenlememesi için üst donanımını getirmiyor orası ayrı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

quote:

2012 a3 tdı

ortalama hızınız ve ortalama tüketiminiz nedir?

• quote:

quote:

Benim de bu konudaki düşüncem; mesela benim aracımla(1.6 benzinli atmosferik) 80 km/h sabit hızla 5 lt/100 km nin de altına düşüyor. Forumda aracımın az yaktığını söylemek için 80 ile gitmem gerekiyor. Ama 130-140 km hızlarda 8 lt ye yaklaşıyor. Peki ben pratikte 80 ile gidiyor muyum, tabiki hayır. Benim şahsi düşüncem, dizel ile benzin litresi 5 tl olsa da bundan sonraki aracım dizel olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.