Hocam cihaz kutusunda CD varmı belki içinde yazılım vardır ama lisans yoktur bu lisansıda firmadan temin etmelisiniz.Dediğim gibi Atalay Yiğit beyle kontak kurun firmadan size yardımcı olur.
Bilgisayardan yapılan şarj nedense fazla dayanmıyor. Arabada şarj ettiğinizde pil daha uzun süre dayanıyor. Bir de arabayı çalıştırmadan cihazı çakmak gözüne bağlamayın. Önce araba çalışsın, sonra cihazı çakmak gözüne takın.
Arkadaşlar bu cihazın av-in girişi var mı geri görüş kamerası takılabilir mi yani
quote:
Orijinalden alıntı: Howard88
Arkadaşlar bu cihazın av-in girişi var mı geri görüş kamerası takılabilir mi yani
Goldsmart Nav-505'de av-in girişi bulunmamaktadır
Cihazın ekranı, uzun bir süre herhangi bir dönüş, sapak, vs yoksa haritayı küçültüyor. Yani sokak bazında gördüğümüz harita, ekranda bütün bir İstanbul haritası olarak görünmeye başlıyor. Ta ki bir sonraki talimata kadar. Oysa ben gittiğim yolun akışını da görmek istiyorum. Önümdeki viraj keskin mi, geniş ve tatlı açılı mı? Haritayı istediğim zoom'da görüntülenecek şekilde ayarlayabilir miyim?
quote:
Orijinalden alıntı: lektem
Cihazın ekranı, uzun bir süre herhangi bir dönüş, sapak, vs yoksa haritayı küçültüyor. Yani sokak bazında gördüğümüz harita, ekranda bütün bir İstanbul haritası olarak görünmeye başlıyor. Ta ki bir sonraki talimata kadar. Oysa ben gittiğim yolun akışını da görmek istiyorum. Önümdeki viraj keskin mi, geniş ve tatlı açılı mı? Haritayı istediğim zoom'da görüntülenecek şekilde ayarlayabilir miyim?
Hiç bir sapma olmadan aynı yoldan uzun bir süre gidilecekse cihaz yazılımı otomatik genel bakışa geçer. Bunu engellemek için:
- Cihaz IGO PRIMO yazılımı kullanıyorsa: DİĞER / Ayarlar / Harita Ayarları / OTOMATİK GENEL BAKIŞ >>> Kapalı olmalı.
- IGO8 yazılımını kullnıyorsa: AYARLAR / Navigasyon / Otomatk Genel Bakış >>> Kapalı
Resimdeki onay kutucuğunu boş bırakın.
quote:
Orijinalden alıntı: Ulaş-ım
quote:
Orijinalden alıntı: lektem
Hiç bir sapma olmadan aynı yoldan uzun bir süre gidilecekse cihaz yazılımı otomatik genel bakışa geçer. Bunu engellemek için:
- Cihaz IGO PRIMO yazılımı kullanıyorsa: DİĞER / Ayarlar / Harita Ayarları / OTOMATİK GENEL BAKIŞ >>> Kapalı olmalı.
- IGO8 yazılımını kullnıyorsa: AYARLAR / Navigasyon / Otomatk Genel Bakış >>> Kapalı
Resimdeki onay kutucuğunu boş bırakın.
Otomatik Genel Bakış bu anlama mı geliyormuş?! Hey Allah'ım, hiç aklıma gelmedi. :)
Çok teşekkürler. Bu şekilde ayarlayayım.
quote:
Orijinalden alıntı: Atlas06
GOLDSMART NAV-505 navigasyon cihazını bugün GOLD'dan 169 tl'ye, ödemesi ocak 2013 ten başlamak üzere 12 taksit ile aldım. Cihaz GoldMaster firmasının yan ürünüymüş. İçinde Başarsoft haritası ve igo8 yüklü. işlemcisi 500mhz 2gb dahili hafızası var. İlk izlenimlerim cihaz gayet stabil çalışıyor. Uydu bulmada veya rotadan sapınca yeni rota çizmede herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. Eve gelir,gelmez Naviextras'dan güncelleme yaptım, cihazı tanımada herhangi bir sıkıntı olmadı yeni haritayı hemen bulup güncelledi. Multimedya olarak cep telefonumda kayıtlı olan 3gp ve mp4 formatında ki videoları sorunsuz oynattı. Cihaz hakkındaki şuan için tek olumsuz görüşüm, ekran güneş ışığı altında parlama yapıyor. haritada sıkıntı olmuyor ama yazıları okumada biraz sıkıntı oluyor. Şimdilik bu kadar sorularınız varsa cevaplayabilirim.
Ben bu cihazı kullanamıyorum. Babam götürüp geri verelim, başka bir modelini alalım diyor. kullanım kılavuzu çok karışık okunacak gibi değil. Ne yapabilirim? Şöyle bir link buldum fakat o da çok yüzeysel, yani yeterli değil.
GOLDSMART NAV-505 navigasyon cihazını bugün GOLD'dan 169 tl'ye, ödemesi ocak 2013 ten başlamak üzere 12 taksit ile aldım. Cihaz GoldMaster firmasının yan ürünüymüş. İçinde Başarsoft haritası ve igo8 yüklü. işlemcisi 500mhz 2gb dahili hafızası var. İlk izlenimlerim cihaz gayet stabil çalışıyor. Uydu bulmada veya rotadan sapınca yeni rota çizmede herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. Eve gelir,gelmez Naviextras'dan güncelleme yaptım, cihazı tanımada herhangi bir sıkıntı olmadı yeni haritayı hemen bulup güncelledi. Multimedya olarak cep telefonumda kayıtlı olan 3gp ve mp4 formatında ki videoları sorunsuz oynattı. Cihaz hakkındaki şuan için tek olumsuz görüşüm, ekran güneş ışığı altında parlama yapıyor. haritada sıkıntı olmuyor ama yazıları okumada biraz sıkıntı oluyor. Şimdilik bu kadar sorularınız varsa cevaplayabilirim.
Ben bu cihazı kullanamıyorum. Babam götürüp geri verelim, başka bir modelini alalım diyor. kullanım kılavuzu çok karışık okunacak gibi değil. Ne yapabilirim? Şöyle bir link buldum fakat o da çok yüzeysel, yani yeterli değil.
Ben kullanım klavuzunu bile okumadım. Zaten içinde İgo8 yüklü ve ve kullanımı bütün cihazlarda aynıdır. Çok rahat kullnıyorum. Bence biraz kurcalayın alışırsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: eszeyrek
quote:
Orijinalden alıntı: Atlas06
Merhaba, igo8 kullanımı en kolay yazılımdır bence bir kaç deneme yapın babanızda alışacak ve kolaylıkla kullanabilecek.alacağınız farklı modelin kullanma kılavuzu daha farklı olmayacak.
Ya götürdük adam dedi ki iç mekanda çalışmaz bu aletler. Neyse bindik arabaya yerleştirdik cihazı cillop gibi istediğimiz her yere götürdü:) diğer sorun çakmak girişine takılan aparatının uç kısmı kırıldı. Herhalde adi bişey ondan olabilir. Bilgisayara takarak şarj ediyoruz şimdilik. Sizler şarj işini nasıl yapıyorsunuz?
quote:
Ya götürdük adam dedi ki iç mekanda çalışmaz bu aletler. Neyse bindik arabaya yerleştirdik cihazı cillop gibi istediğimiz her yere götürdü:) diğer sorun çakmak girişine takılan aparatının uç kısmı kırıldı. Herhalde adi bişey ondan olabilir. Bilgisayara takarak şarj ediyoruz şimdilik. Sizler şarj işini nasıl yapıyorsunuz?
Araba, "iç mekan" değil ki zaten. Ön camdan uyduları görüyor ve yolu gösteriyor.
Bizim hatamız ya da cahilliğimiz cihazı evde kurcalamak oldu. Araba dış mekan evet, bunu düşünemedik. Acaba kapalı otoparklarda da çalışır mı?
Cihaz uydu bağlantısı yapması için gök yüzünü görmesi lazım
quote:
Bizim hatamız ya da cahilliğimiz cihazı evde kurcalamak oldu. Araba dış mekan evet, bunu düşünemedik. Acaba kapalı otoparklarda da çalışır mı?
Gökyüzünü görmediği kapalı otopark, tünel vs. gibi yerlerde çalışmaz. Ama zaten orada da yol tarifine gerek olmaz. :) Fakat genel olarak haritayı göstermeye devam eder.
Arkadaşlar ben cihazı 2-3 gün önce aldım,cihazı netten burada anlatıldığı gibi güncelledim ama adresi doğru yazmama rağmen farklı yerleri gösteriyor. 78090 sk yazıyorum 86032 sokağı gösteriyor.bunun sebebi nedir acaba?
merhaba goldsmart nav nav-505 ürünü teknosadan aldım.Daha öncede çeşitli navigasyon cihazları kullandım fakat bu cihaz uydu bağlantısı konusunda çok zayıf.Bu konuda problem yaşayan yok mu?Kimi zaman 15 dakikada kimi zaman 30 dakikada uyduya bağlanıyor.Bazen hiç bağlanmıyor.Yetkili servisi aradım problemimi anlattım fakat bana nav-505 modelerinin bu şekilde uyduya geç bağlandığını ifade ettiler.Markasız ürünler bile bir kaç dakikada uyduya bağlanabiliyor.Bu konuda tavsiyesi yada çözüm önerisi olan var mı?Teşekkürler.