İyi günler gold bilgisayardan 2 ay önce xperia z2 aldım telefon su geçirdi yenisi ile değiştirildi teleservice tarafından ama gold bilgisyar ürünlerinin çoğu paralel ithalat diyorlar nasıl anlarız bunun paralel olup olmadığını benim aldığım telefon paralel ithalatmıydı? öyle olsa servis bakmazdı diye düşünüyorum ama bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar
quote:
Orijinalden alıntı: s_l_c_n
İyi günler gold bilgisayardan 2 ay önce xperia z2 aldım telefon su geçirdi yenisi ile değiştirildi teleservice tarafından ama gold bilgisyar ürünlerinin çoğu paralel ithalat diyorlar nasıl anlarız bunun paralel olup olmadığını benim aldığım telefon paralel ithalatmıydı? öyle olsa servis bakmazdı diye düşünüyorum ama bilgi verirseniz sevinirim arkadaşlar
Gold çok üçkağıtçı bir firma. Bazı cihazlar var mesela onlara kendisi garanti veriyor, bazı cihazlar var netten bakarsan onların isimlerinin yanında dist yazar. Dist yazıyorsa eğer distribütör garantili yani sony ise sony eurasia garantili oluyor. Apple ise, apple tr garantili oluyor. Ama baktın fiyat biraz normalden düşük, o kesinlikle paralel ithalat yani kendi çakma servisleri bakıyor. Bende o yanlışa kapıldım ve xperia z aldım pişman oldum sonra geri de veremedim. Şu an arka kapak kırılmasından ve onların tamir edememesinden dolayı hakem heyetine başvurdum. 5 ay oldu bekliyorum hala sonuç çıkmadı. Büyük ihtimal lehime sonuçlanacak ama mağdur edildiğimle kaldım. Çünkü ben telefonu tam 8 defa gönderdim 8'inde de arkadaki su geçirmez yapışkan malzeme değiştirildi fakat bir işe yaramadı çünkü sürekli sol arka üstten attı kapak. Nedeni de yan sanayi malzeme kullanmaları. Sen o konuda şanslıymışsın aldığın telefon dist garantiliymiş.
Ya zaten 2199 liraya aldım millet bana halen paralel ithalat deyip duruyor çok kafamı kurcaladı o yüzden sormuştum normalinden düşük olsa zaten almam