Şimdi Ara

Gökyüzünde Venüs ve Jüpiter Gösterisi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Jüpiter ve Venüs 2 bin yıl aradan sonra bugün, 0.3 derece ile üst üste gelerek tek gezegen gibi görünecek. İki gezegen birbirinden renk ve parlaklıklarıyla ayırt edilecek

ABD Uzay ve Havacılık Üssü NASA daha önce Jüpiter ve Venüs gezegenlerinin haziran ayı boyunca birbirine yaklaşarak tek gezegen gibi görüneceğini açıklamıştı. 19 Haziran'da Venüs, Jüpiter ve hilal şeklindeki ay önce bir üçgen oluşturdu. Ardından iki gezegen arasındaki mesafe giderek azıldı. Bu gece ise gezegenler arasındaki açı 0.3 dereceye kadar düşecek. İki gezegen neredeyse üst üste gelecek. Boyut olarak büyük olan Jüpiter daha uzak görünecek. Venüs daha beyaz ve göz alıcı bir renge bürünürken, Jüpiter sarı ve yeşil bulutları sayesinde daha donuk renkte görünecek. ABD'deki Rice Üniversitesi'nde astronom olarak görev yapan Pat Hartigan, iki gezegenin yüzyıllardan beri ilk defa bu kadar iyi bir konumda bir araya geldiğini belirtiyor. Venüs ve Jüpiter bir daha 1 Mart 2023'te benzer bir konuma gelecek

Kaynak

Aşağıdaki diğer adreste de dünyanın çeşitli bölgelerinden insanların çektikleri fotoğraflar var, ilginizi çekebilir

http://earthsky.org/tonight/watch-the-great-race-of-venus-and-jupiter-in-june-2015

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 30 Haziran 2015; 18:15:26 >

• Suan pencereden cok net goruluyor. Alaca karanlikta bir baska guzeller...

Gökyüzünde Venüs ve Jüpiter Gösterisi
  • Bu da iyi ama zifiri karanlıkta nasıl olacak bakalım, gece çıkmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

Bu da iyi ama zifiri karanlıkta nasıl olacak bakalım, gece çıkmayı düşünüyorum

Gittikce gozden kayboluyorlar yalniz elinizi cabuk tutun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ictopbasli

quote:

Tamam hareket etkisi de var fakat o bulutun etkisidir büyük ihtimal. Gece fotoğraf için çıktığımda gökyüzü bulutluysa o zaman

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ictopbasli

quote:

Tamam hareket etkisi de var fakat o bulutun etkisidir büyük ihtimal. Gece fotoğraf için çıktığımda gökyüzü bulutluysa o zaman

Yok hayir buluttan degil hava acik. Gittikce asagi indiler. Binalar yuzunden gozlemlenmesi zor olur diye dedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım O kadar kısa sürede gözden kaybolmaz sandım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne şans ya Bağcılar'dan tek kare alamadım her yer bina ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazmayı_Severim -- 11 Temmuz 2015; 20:33:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lanet olsun hava bulutlu.
    Lanet olsun lanet lanet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.