Şimdi Ara

Göktuğ Hava-Hava Füze projesi başarıyla ilerliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    bu arada yerden atışlı testler paylaşıldı 6 ay önce.

  • Burada amaç dışarıdan pahalı ve sınırlı sayıda alabildiğimiz hava hava füzelerini kendimiz üretmemiz, ilk aşamada aynı menzil ve isabette füzeler üretilemese de ilerleyen yıllarda deneyim kazandıkça daha iyisini üretebileceğimiz konusunda şüphem yok. Zira ne ABD ne Rusya; kimse kendine ürettiği silahın ihraç versiyonunu aynı kalitede üretip satmıyor.
    Yorumlara bakıyorum yok F35 piliç, yok chp bilmem ne... Bırakın şu veledvari boş yorumları. illa her cacığa siyaset sokmak zorunda olan tayfa ile uzanamadığı ciğere pis diyenler...

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Atatürk ile kafayı bozmuşunuz. Belli ki adamları rahatsız etmiyor, etse oradaki imzayı emin ol sildirirlerdi.

    Sizi olması yada olmaması rahatsız ediyorsa takıntılı hale gelmişiniz demektir. Bu konuda ülkeye katkıda bulunan herkesi tebrik etmiyorsanız Atatürk’ün izinden gitmiyorsanız demektir.

    Adam mezardan çıksa dirilse bu olay özelinde tebrik ederdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • th9 T kullanıcısına yanıt
    Havadan bir avcı uçağından nerede lazer atıyor gösterir misiniz ?

    Başka bir yerden başka bir şey yapıyorsa onla bunun ne alakası var ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başkan uyma şunlara, bırak kendi hallerine. 

  • gun kullanıcısına yanıt

    Atatürk ile kafayı bozanlar şehitlerimize kelle diyenler. Atamıza ayyaş diyenler, derslerden kaldırmaya çalışanlar. TC ibaresini sildikleri gibi, Atatürk'ün ismi verilen yerleri sildikleri gibi, oradan da silebilirler şaşırmayız. Koyanlar Atatürk'çüymüş. İşlerinden olabilirler, bunlara şaşırmamak gerekiyor bu ülkede. Askeri alanda üretim sağlayan herkesi tabi ki tebrik ediyoruz, her daimde ediyoruz. Ama işte chp'lisi o su bu su değil akp'liler çok güzel gıcık olmuştur bu habere, bu fotoğrafa, o imzaya.

  • gun kullanıcısına yanıt
    iki üç silah üretince millet direk gaza geldi dünya liderleriyke kapıştırıyorlar,olayın sadece silah olmadığına dair örnek vermek için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Doğruları söyleyince makarnacı olunur değil mi?  


    Konu manipüle edilir Afrikada imam osursa denecek kadar küçülünür ve konu manipüle edilir. E tabi yazılanlar doğru olunca manipülasyondan başka yol kalmıyordu.  


    Ben Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir parti olduklarından bahsetmedim. Okuduğunu anlamada sorun mu var?  


    Atatürk'e düşman! (Senin söylemin) olan partinin milli bayramlardaki icraatlerinden bahsettim.

    Diğer yandan ise Cumhuriyet'in Bekçisi! Atatürk'ün Partisi! CHP'nin (CHP'nin söylemi) de icraatlerinden bahsettim.


    Neden konuyu çarpıtıyorsun?  


    Sence Cumhuriyet'in Bekçisi! Atatürk'ün Partisi! olanların en azından bunu bu şekilde aktarmayanlardan daha fazla icraat yapmaları gerekmez miydi?


    Basit bir oran orantı herşeyi çözdü  





  • Bak @Spider_hip aynı senin gibi yallah laflarına başlamış.


    Neden?


    Çünkü Cumhuriyet'in Bekçileri, Atatürk'ün partisi AKP kadarı bırak yanından bile geçemeyecek kadar bile icraat yapamıyor.


    Acı ama gerçek. Şimdi isteyen istediği yere gidebilir.  



    He unutmadan;

    Konu neydi?

    Heh Milli Teknoloji Hamlesi, Yerli ve Milli Savunma Sanayi ile ilgili muhteşem bir gelişme.


    Peki nedir sizlerin sorunu nedir?  

  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Taşıma ve güdümlü fırlatma testlerine çoktan başlandı öncelikle, hatta jet motorlu hedef droneları vuruldu. Biraz konudan anlıyor olsan hem testlerden haberin olur hem de füzelerin sahip olduğu tasarım özellikleriyle (dual pulse itki sistemi, hem IIR hem IR güdümlü çift arayıcı başlığa sahip olması, dahili radar, elektronik harbe karşı dayanıklılık, at unut özelliği, pasif güdümleme vs vs) rakipleri ile yarışacak, hatta onlardan daha iyi olacak özelliklere sahip olduğunu bilirdin/ anlardın. Özellikle Rus hava-hava füzelerinden çok daha iyi olacağı kesin. ABD'li rakipleriyle de rahatlıkla yarışacaktır.

    Bu arada Hava-hava füzeleri askeri teknolojinin nirvanasıdır. Bu türde bir teknolojiyi geliştiren ülke her türlü silahı yapabiliyor demektir. Bizim forumdaki askeri teknoloji cahili muhalifleri biraz eğitimden geçirmek lazım. Biraz işin abc'sini öğrenip öyle yorum yaparlar en azında.





  • Dünyada savunması, ordusu, silahı olmayan her ülke tehdit veya işgal tehdidi altındadır. İnsanlar doğası gereği vahşi ve işgalcidir. Sen evine kilit, kapına kamera, telefonuna polisi kayıt ediyorsan amacın kendini saldırı veya gaspa karşı korumak değil de nedir.

  • linç ekibide burda hoşgeldiniz beyler hava-hava füzesi yapılıyor bunu yapanlar beyin göçü yapsa takdir ederdiniz ohh be adam kendini kurtarmış diye

    işte bu zihniyet yüzünden sadece teknolojide makale çevirisi - ağır sanayide montajın ilerisine gidemiyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbey86 -- 27 Eylül 2020; 14:19:56 >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    Ben günümüzden bahsediyorum, sen geçmişe gittin.  


    Neden mi geçmişe gittin? Çünkü manipülasyon bunu gerektirir.


    1) Konuyu çarpıt

    2) Makarnacı diyerek hakaret et

    3) Kendi kendini paradoksa soktun. Zaten en komik kısmı da buydu  


    E ben madem AKPliyim, madem makarnacıyım, madem cahilim...

    Neden Atatürk imzasından rahatsız olmadım ve cevap yazdım?  


    Cevap verme kanka boşver daha fazla hakaret edip kendini küçük düşürmeni istemiyorum  


    Not: CHP PKK bilmem ne değil... Gayet netim. Basit bir matematiksel oran orantı yaparsak; CHP HDP iç içedir. PKK ile HDP iç içe olduğuna göre, CHP'nin pozisyonu bellidir.   E sende bu yüzden CHP Kıbrıs'ı aldı vs. konuyu çarpıtıyorsun.  





  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    Konuyu sürekli çarpıtıp, sonra verdiğim cevapların gerçekliği karşısında çaresiz kalıp, konuyu çarpıtıyorsun diyen sensin, çok komik oluyor  


    Bir önceki mesajda Cumhuriyetin bekçileri, Atatürk'ün partisinin icraatleri diyorsun. Ben Kıbrıs'ın alınması gibi önemli bir konuyu yazıyorum. Kapak oluyor, aa geçmişe gitme ama oluyor. Tüp kuyruğu dense (KIBRIS ALINDIĞI İÇİN) seve seve geçmişe gidersiniz. E yakına geleyim o zaman 2 domatese muhtaç insanların oluşturduğu TANZİM KUYRUKLARI. Bu devirde bunları da gördük.  


    Makarnacı, çaycı deyince hakaret kabul ediyorsan kendi partine diyeceksin, köpeğe mama atar gibi bize makarna çay atmayı kesin, rezil oluyoruz diyeceksiniz. Benimle bir alakası yok  


    Yine dediğim gibi ben cahil demedim, kendi partiniz size cahil dedi açık açık.


    HDP, PKK, MHP, CHP, AKP hepsi sürekli dön babam dönelim. Daha İstanbul seçimleri için kırmızı bültenle aranan adamı trt'ye çıkartıp, sonra aaa aranıyormuymuş, valla bilmiyorduk diye PKK dan medet uman hangi partiydi?


    Konuyu çarpıtmaktan vazgeçerde en başa dönersek, konuya üzülecekler arasında füzenin başındaki Atatürk imzasını görüpte üzülecek akpliler de vardır. Ben en başında bunu söyledim. Hala baştaki konuya dönüp bunu hatırlatıyorum. Güzel bir kapak oldu kabul et.   Daha da cevap verme bence herkes okuyor, rezil olma. Bak insanlara da bir kez daha Tanzim'leri hatırlatmış oluyorum bahaneyle, oyunuz düşüyor  partine zarar veriyorsun.





  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    İyi haftalar kanka

    Devam edelim  


    Ben senin çaprıtma çukuru tuzağına düştüğüm için senin manipülasyonundan devam edip açıklama yapmaya çalıştıkça ne yazıkki ana konudan çıkıyoruz.


    Her mesajında ilk mesajındaki Atatürk imzasından rahatsız olma durumuna gidiyorsun ki ilk mesajın zaten konuyla alakasız ve çarpıtma  


    Hatırlatayım;


    Konu füzenin üzerindeki imzanın kimleri rahatsız etmiş olduğu ile ilgili Halk, Tele1, KRT, T24 haberi değil (Bak demagoji kattım burada, fakat doğru  ),

    Konu Yerli ve Milli imkanlara geliştirilen füzedir.


    E tabi beğenmediğin yönetim bunları yapınca üzerindeki imzaya konuyu çeker, hedef değiştirir, itibarsızlaştırır,

    Daha sonra makarnacı, domatesçi, tanzimci, Kıbrıs, tüp kuyruğu, çaycı diyerek doğrucu mahmut olursun manipüle etmezsin ama ben ederim. Yapma yaaa  


    Sonrada manipülasyonunu örtmek için Yerel seçimlerde kırmızı bültenle aranan kişinin (ki çok yanlıştır) çıkartılmasını koyarsın, fakat CHP'nin Genel Başkanı başdanışmanı Apo'nun avukatı, Siha Sezgin (sadece bir örnek artırabilirim) yapılmasına ses çıkartmazsın  


    Neydi Cumhuriyet'in Bekçisi!, Atatürk'ün Partisi!, Apo'nun avukatına danışacak. Öyle mi?  


    Omurga herkese lazım  





  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt

    Ya akp'li ya da mhp li birinin kalkıp omurgadan bahsedebilmesi çok çok komik oluyor. Sayın bahçelinin cumhurbaşkanına neredeyse yarım saat saydırdığı, bu adamdan başkan hiç olmaz. Pkk ile kol kola olandan başkan olmaz, bop projesi eş başkanından başkan olmaz vs vs diye gittiği video hala ortada duruyor. Sonra tak %180 dönmüştü. Yine sayın soylu'nun yine cumhurbaşkanına saydırış videosunu gördün mü bilmiyorum? Ben asla izin vermeyeceğim, her zaman mücadele edeceğim onunla diyordu. Akp'li fetöye methiyeler düzen, bakan, milletvekillerinin şimdi o methiyeleri kendileri düzmemiş gibi, hiç alakaları yokmuş gibi başkalarına saydırmaları  bir de omurga diyorsun ya. En ama en son omurga konusunu açabilecek partiler sizinkiler.


    İlk mesajım konuya alakasız değil. Sen elalemin konudan rahatsız olacağını yazmışsın. Ben de sözde konuyu destekleyenlerinde Atatürk imzasından rahatsız olacağı kapağını yaptım o kadar. Ben chp'yi desteklemiyorum bu arada. Ya da pkk'yı, hdp'yi. Chp'den bir Mansur Yavaş güven veriyor. İmamoğlu'da bana göre güven vermiyor. Ha ama kazanmasını destekledim çünkü rakibin ağzı yok, dili yoktu, çok pasifti. Atatürk'ten sonra Chp'de bir adam gibi lider Kıbrıs'ı alan rahmetli Ecevit olmuştu. O da dört dörtlük değildi elbette, Rahşan affı örneğin kötüydü. Diğer yandan mhp nin sürekli bu ülkeye zararı oldu. Hala daha sanki adalet yeterince bozuk değilmiş gibi milleti salıverdirttiler. Salıverilenlerin çoğu adam öldürdü, gaspa, yaralamaya, hırsızlığa devam etti.


    Akp döneminde onca yolsuzluk, 40 sabıkalı adamın anında salıverilmesi, eğitimin düşürülmesi, ülkenin borçlandırılması dışında tek güzel olan şeyler askeri kalkınmalar, gelişmeler oldu. Onların da hemen hemen hepsi bildiğim kadarıyla en tepedekilerin özel şirketleri. Umarım ilk paragrafta yazdığım bütün o omurgasızlıklar aslında yabancılara oynanan büyük bir oyunun parçasıdır da gerçekten kirli bir siyaset değildir. Umarım o tüm yolsuzluklar, isviçre hesapları yerine bu askeri şirketleri el altından geliştirmek, kalkındırmak için yapılmıştır. Yine de tüm bunların yanı sıra bir ülke için en önemli unsur eğitim yerlerde. Millet lisans mezunuyum niye işsizim diyor. Çünkü sen 30 sene öncenin ortaokul mezunusun aslında. Ülkedeki bir iki lise ve üniversite dışında hepsi çöp. Eğitim yerlerde. Kimse bir şey öğrenmeden lisans diplomasını kolayca cebine koyuyor. Tr'nin en iyi üniversitesi bile Dünyanın 500. sü. Yani en iyisi bile neredeyse çöp. Bir de kıytırık kenar köşede belediye binası gibi özel üniler hortladı. Cidden eski ortaokullu kadar bilgisi olmayan insanlar mühendisim, şuyum buyum diye geziyor.


    Şimdi işte konudan çıktım. Çünkü bu konu bir yere varmıyor. Büyük tabloya bakmak lazım. Ekonomisinde değilim, gerçekten kalkınılacaksa kemer de sıkılır. Ama akp'nin bana güven vermesi için şu sonradan açtığı tonlarca imamhatip ve üniyi kapatması, eski fen lisesi ayarında liseler, itü, iü, marmara, boğaziçi ayarında ünileri baraj yapması, herkese farklı adaletin işlemesinin önüne geçmesi, şu adam bıçaklayıp hatta öldürüp buna rağmen akşam salıverilmenin önüne geçmesi, 30-40 sabıkası olan adamların hala dışarıda dolaşmasının önüne geçmesi gerekli. Bunları sağlarsa hah tamam derim. Dediğim gibi dolar 10 olsun, daha çok çalışırız önemli değil. Ben öyle millet gibi cebim para görüyorsa desteklerim, cukkam kesilirse desteklememcilerden, %80 gibi aslında PARAYA MÜSLÜMAN'lardan değilim.





  • gun kullanıcısına yanıt

    Sanırsam arkadaşın bahsettiği sistem bu ancak, henüz bir simülasyon mu prototip var mı bilemiyorum.


  • Spider_hip kullanıcısına yanıt

    İlk paragrafına cevap vereyim yeterli gelir


    Ben parti değilim, bireyim. Bu nedenle omurga lafım beni bağlar.  




    Diğer paragraflarına cevap vermiyorum. Neden mi?

    Çünkü gayet güzel tespitler. He katılırım katılmam, başkaları katılır katılmaz. Fakat bu tartışma konusudur.   Ve ben seviyeli tartışmayı her zaman her yerde desteklerim.


    Biraz ben sana bilgi vereyim o halde. Ben ve ailemden Erdoğan'a Ecevit'e Ekmeleddin'e Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu'na hatta Demirtaş'a (babam) bile oy gitmiştir.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.