|
God of War Laufey, fiziksel disk ile satışa çıkacak
-
-
Oyunların disk ile çıkması bile artık önümüzdeki günlerde haber değeri taşıyacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
ilk olarak güncelleme almadan oynanabilecek oyunlar için sorun olmaz diye düşünüyorumda oyun diskle gelse ne olacak, oyunun diskini 50g/100g 'lik bluray'a basmaları üreticiye maliyet olduğu gibi oyuncu içinde sürücünün olması gerektiriyor.
Nand yonga'lardan 64gb-128gb 'lik bir usb-bellek formatında olması daha tutarlı olabilirdi fakat bu'da bellek krizi sebebiyle gerçekleşmesi ekonomik olarak zor.. bu işin bu kadar haber olması garip fakat neticede oyunu satın alan tüketiciye kod vermenin bir açıklaması da yok bana göre...
-
"Oyuncu" denilen boş beleş tayfaya drama lazım.
Ben 36 yaşındayım. The Orange Box (2007) harici hiçbir oyunumu fiziksel olarak almadım.
Diyeceksiniz ki "Dijital olursa istedikleri fiyattan kaktıracaklar"
Almazsan fiyat düşer. Oyun oynamazsan ölmezsin.
_____________________________ -
Bence Nintendo'nun yaptığı gibi Game Card sistemine geçilmesi lazım.
_____________________________ Just leave me alone, I know what I'm doing!
(Kimi Räikkönen, Lotus F1 1st WIN, Abu Dhabi, Nov. 4 - 2012)
Kimi Räikkönen ''The Ice Man''
2007 Formula One World Drivers' Champion -
Dunya genelinde oyuncular firmalar hem diski hem dijitali ayni fiyattan itelemelerine ragmen senelerdir tepki gostermedigi icin durum bu hale geldi.Adamlar fiziksel diskte disk maliyeti oyun kutu maliyeti kutuya oyun kapagi maliyeti dagitim ve son satici kârı maliyetiyle birlikte 60$ a satiyorlardi.
Dijitalde bunlar yok sadece sunucularinda oyunu tutan her kimse ona cuzi miktar payi i verip daha cok kar ettiler ama oyuncular dijitalde daha ucuz olmasi gerekmesine ragmen tepki vermeyip oradan ilk ciktigi gibi hep aldılar.
Simdide boyle yaparak kutulu oyunlarin 2028 e kadar yok satmasini saglayacaklar.Yeni nesil konsollarda bu lisans olayi sorunlarida olursa istediklerini kaldirma veya kaldiracagiz gibi oyun sektoru zaten cok kotu bi duruma gelecek.Cogu firma batar ozaman belli basli firmalar kalir piyasada.Kimbilir belkide boyle olmasi icindir de hersey.Nasil ram krizi aslinda kriz olmamasina ragmen oyle haber olarak pompalaniyorsa bu durumda oyle.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ 
-
Merhabalar ,
38 yaşındayım 1994 den beri oyun oynuyorum ,bendede orange box var ancak bazı oyunları kutulu olarak almayı tercih ediyorum örneğin world of warcraft collector edition larını
Kutulu ayrı bir kültür gibi seviyorum. Bazı oyunların marketten kaldırılması sonrası ulaşamıyorsun. Kutuların oldugu evde bir köşem var oyunlar çizilebiliyor evet ama o hissi seviyorum. Bazı oyunlar vardır. Sonrasında istesende dijitalde olmuyor ama kutulu bulunabiliyor.
Battle for middle earth oyunu kutusunu görüntüsünü seviyorum.
Bunu derken oyun koleksiyonum platformlar toplamı 1500 üstüdür. %40 kutulu -%60 dijital oyun almış birisiyim.
Bide şu var nintendo gameboylarda isterseniz dijital deneyin yok :)
Halen o pokemon oyunlarını aldıgım güne seviniyorum. Emülatörler olmadan rahatça oynamak cok güzel bir his
-
Diskin ücretini düşücez diye bir söylemleri yok aksine zam yapmış olacaklar. Elindeki hakkın gitmesini neden normal karşıladın anlayamadım. İsteyen dijitalden ucuza isteyen kutulu pahalı alsın demiyor. Kutulu fiyatına dijital al diyor.
-
Half life 2 ve diablo 3'ü kutulu orijinal almıştım, başka aldığım kutulu oyun yok sanırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: FısFısss"Oyuncu" denilen boş beleş tayfaya drama lazım.
Ben 36 yaşındayım. The Orange Box (2007) harici hiçbir oyunumu fiziksel olarak almadım.
Diyeceksiniz ki "Dijital olursa istedikleri fiyattan kaktıracaklar"
Almazsan fiyat düşer. Oyun oynamazsan ölmezsin.
Ne abuk sabuk bir çıkarım bu ya. Senin fiziksel oyunla, koleksiyonculukla, mülkiyetle, nostaljiyle işin yok diye başkalarının da mı olmayacak? Drama lazımmış. Mesele fiyat değil, olayı da anlamamışsın. Mesele mülkiyet ve tüketici tercihlerinin kısıtlanması, hak arama mevzusu. Adam bir gün çat diye sunucuyu kapatıyor satın aldığın oyunları, oyun arşivini (onlar kullanım lisansı diyor) anında kütüphanenden silebiliyor. Sony sırf birileriyle lisans anlaşması bitti diye insanların satın aldığı filmleri sildi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt