Şimdi Ara

Göbekteki bilyalar dağıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
4.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar.bugün bisiklete komple bi temizlik yaparken her zaman ki gibi merakıma yenik düşüp bisikletin orasını burasını kurcalamaya başladım.tekerleği yerinden çıkarıp güzelce yıkayıp sildim,ardından göbeği açıp gres yağı süreyim dedim ki demez olaydım.göbekteki vidayı çıkarır çıkarmaz iki tarafında bilyaları dökülmeye başladı.bir tarafın bilyalarını yerine oturttum ancak diğer tarafta rotor olduğu için takamıyorum.rotoru çıkarmak için nasıl bir işlem gerektiğine baktım ancak iki taraftanda bir şekilde tutturulmuş,şöyle;

bunu benim çıkartmamın bir yolu var mı yoksa hiç uğraşmayıp bisikletçiye mi gideyim?

• Fotoğrafta gösterdiğin perçindir, sökülmez. Göbeğe yakın noktada girintili çıkıntılı bir kapak var. O CL kapağıdır ve özel anahtarla sökülür. Ayrıca yatağa nasıl bir gres yağını sürdüğünü de bilmiyorum. Her gres göbeğe olmaz. Bisikletçiye git, göbeği toplamadan nasıl bir yağ kullandığını söyle, uygunsuz bulursa yağını temizleyip kendi kullandığı yağdan kullanır, sonra göbeği kapatır. Göbeğin boşluğunu da almak gerekeceği için elin yatkın değilse yapamayabilirsin. Eğer kullandığın yağ silikonsuzsa (Yine de marka, model, cins yaz) göbeği kapatabilirsin. Onun için rotorun olduğu taraftan başlaman lazım. Ordaki bilyaları yatağa oturttuğunda sağdaki bilyaları koyman kolay olur. Rotoru sökmen gerekmeyebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rotor quick relaseye bütünleşik halde disk göbeğine bağlıdır sanırım yayı fazla açtınız ve göbeğinizin içi döküldü en iyisi bisikletçiye görünün çünkü o yay tam sıkılmazsa yaplama yapar ve göbek kitlenebilir
  • Mandalla CL kapağının hiçbir ilgisi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım.Sanırım benim altından kalkabileceğim birşey değil bu.Daha fazla zarar vermeden bir bisikletçiye gideyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Fotoğrafta gösterdiğin perçindir, sökülmez. Göbeğe yakın noktada girintili çıkıntılı bir kapak var. O CL kapağıdır ve özel anahtarla sökülür. Ayrıca yatağa nasıl bir gres yağını sürdüğünü de bilmiyorum. Her gres göbeğe olmaz. Bisikletçiye git, göbeği toplamadan nasıl bir yağ kullandığını söyle, uygunsuz bulursa yağını temizleyip kendi kullandığı yağdan kullanır, sonra göbeği kapatır. Göbeğin boşluğunu da almak gerekeceği için elin yatkın değilse yapamayabilirsin. Eğer kullandığın yağ silikonsuzsa (Yine de marka, model, cins yaz) göbeği kapatabilirsin. Onun için rotorun olduğu taraftan başlaman lazım. Ordaki bilyaları yatağa oturttuğunda sağdaki bilyaları koyman kolay olur. Rotoru sökmen gerekmeyebilir.

hocam CL kapağı ,özel anahtarla sökülmesi gereken yer dediğiniz şu resimdeki göbekte bulunan dişliler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HEISENBERG -- 1 Ocak 2013; 16:52:28 >

• taktıktan sonra eğer bilyaları dağıtmışsan tekerlekler döner ve pedal çevirmezsen bisikletten bir ses gelir o ses gelmiyorsa bileyeler dağılmıştır

hani pedal çevirirsin hızlanırsın sonra pedal çevirmezsin bir ses gelir ya işte o ses bilyeler dağılınca sessiz olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aks körüğü değişimi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

taktıktan sonra eğer bilyaları dağıtmışsan tekerlekler döner ve pedal çevirmezsen bisikletten bir ses gelir o ses gelmiyorsa bileyeler dağılmıştır

hani pedal çevirirsin hızlanırsın sonra pedal çevirmezsin bir ses gelir ya işte o ses bilyeler dağılınca sessiz olur
    CL aynı zamanda arka tekerinizdeki kaset dişliyi sökmek için aşağıdaki gibi bir anhtara ihtiyacınız var.

http://barriessports.com/store/park-tool-fr-5g-hyperglide-and-centerlock-lockring-remover-with-pin.html

Bisikletçinizde vardır mutlaka. Son çare ise düz tornavida ve çekiçle de dikkatli şekilde sökebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=adDOv3439GI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 3 Ocak 2013; 22:23:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.