Şimdi Ara

go-kart yapalım (668. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 666667668669670
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. iki-üç gündür bu başlığa fena takılmış durumdayım.
    İsmim Emin. Bursadayım. hiç kullanmadığımız, kullanmayacağımız bir ford taunus aracımız var. 2.0 litre motorlu.
    herşeyi sağlam. yaklaşık iki senedir yatıyor. bi bakımla yürür hale gelir diye düşünüyorum.
    biz bununla iki kişilik bir buggy yapmak istesek, 4x4 yapmak istesek, nasıl olur nasıl biter?
    bir tane yuki hs800 utv aracım var zaten ancak kendi yapımım olmasını çok istiyorum.
    isteğim çok uçuk birşey mi? yoksa buradan alabileceğim yardımlarla kalkarmıyız bu işin altından?
    lazer kesim, abkant büküm işi ile uğraşıyorum. metal işlemek, kaynatmak sorun değil.
  • Arkadaslar Yeni Bir Çalışmaya Başladık Nasıl Olmuş Daha Dogrusu Oluyormu Görüşleriniz Nelerdir.? Bitince Görüntüsü Mavisi Gibi Olacak.

go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım
     go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucit67 -- 3 Eylül 2015; 10:27:28 >

• Merhaba arkadaşlar bu haftaki çalışmalarım çok yavaş ilerliyorum fakat sağlam olsun yavaş olsun ve son resim hedefim

go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi criptex_08 -- 2 Eylül 2015; 0:43:36 >

• Merhaba kolay gelsin hepinize, beni yazın başından hatirlarsiniz bazilariniz istanbulda malzeme toplayip adanada oluşturacaktim, fotograflarini atayim dedim fikirlerinize dusuncelerinize sonsuz saygiliyim.. araca yaptigim direksiyon sistemi mekanikti ama cok sertti hic hosuma gitmedi bi suru yontem denedim yapamadim bende bi sureligine calismayi biraktim 1 aydir günde 4-5 saat ugrasiyorum yavas yavas yapiyorum, bide belimden az bise rahatsizim o yuzden yavas ilerliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracın arkasına 2 tane daha guzel suspansiyon taktim, egilme cok az bise oluyo, aracin sag tarafina malzeme cantasi gibi bise yapcam icinde her turlu tamir arac gereci vs. Olcak agirligi biraz daha esitlicek
     go-kart yapalım

• Bu eski hali

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• .

• İlk fotografları sanırım atamadım tekrar deneyim, yanlışlıkla aynılarını 2 kere atarsam kızmayın ;)

• Ben forumu bugün takip etmeye başladım ama yıllardır buggy faln. İlgim var
    Bana lazım olabilck malzemeleri yazarmsnz?
    Ben şasisini demirden geri kalanini tahtadan düşünüyorm
    Elinizde güzel şasi tasarımı varsa atarmsnz
    Herkeze teşekkürler

• Victorious146 V kullanıcısına yanıt
    Bende adanadayim
    Direksiyon kutusunu nasıl yaptınız

• m.cemal57 M kullanıcısına yanıt
    Bende ilk defa bi deneyecegm yasim 15 şasi isini nasıl hallettiniz
    Ve direksiyon kutusu faln.

• Hacı benim motor otomatik vites, gerek yok vites kutusuna, bide şaşe ölçülerimi kendi boyuma göre ayarladım,
     go-kart yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: criptex_08

Merhaba arkadaşlar bu haftaki çalışmalarım çok yavaş ilerliyorum fakat sağlam olsun yavaş olsun ve son resim hedefim

go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım

Toprağım aşmıssın kendini bitmiş birsey kalmamış ;) ha gayret

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal6630

arkadaşlar merhaba. iki-üç gündür bu başlığa fena takılmış durumdayım.
    İsmim Emin. Bursadayım. hiç kullanmadığımız, kullanmayacağımız bir ford taunus aracımız var. 2.0 litre motorlu.
    herşeyi sağlam. yaklaşık iki senedir yatıyor. bi bakımla yürür hale gelir diye düşünüyorum.
    biz bununla iki kişilik bir buggy yapmak istesek, 4x4 yapmak istesek, nasıl olur nasıl biter?
    bir tane yuki hs800 utv aracım var zaten ancak kendi yapımım olmasını çok istiyorum.
    isteğim çok uçuk birşey mi? yoksa buradan alabileceğim yardımlarla kalkarmıyız bu işin altından?
    lazer kesim, abkant büküm işi ile uğraşıyorum. metal işlemek, kaynatmak sorun değil.

Ataban varsa çoğu parça elinde var demek oluyor lakin 4x4yapmak bayağı zor parçaları pahalı aktarma şanzuman 1500 tl den başlıyor ön takımı saymıyorum sen düşün gerisini ama yapan var yok da değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Frkn.01

Ben forumu bugün takip etmeye başladım ama yıllardır buggy faln. İlgim var
    Bana lazım olabilck malzemeleri yazarmsnz?
    Ben şasisini demirden geri kalanini tahtadan düşünüyorm
    Elinizde güzel şasi tasarımı varsa atarmsnz
    Herkeze teşekkürler

Forumu oku lütfen hangi parçalar lazım nerden bulunur nekadar olur neler kullanılır hepsi yazıyor hergelen senin gibi olsa toptancı olurduk

• Okudum zaten ama direksiyon sistemini nasıl yapacagma takildim
    Sadece fikirlerinizi sordum
    Şase icn hangi malzemeyi kullansam diye

• Denis__2015 D kullanıcısına yanıt
    Evet araç hızlı olur ama yavaş kalkış yapar rampada çekiş gücü biraz azalir
    Bence yavaş gitsin (40 50 km/h) gibi ama torku yüksek olsun
    Yinede sizin karariniz

• criptex_08 C kullanıcısına yanıt
    Müthiş olmuş tebrikler :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Victorious146

Merhaba kolay gelsin hepinize, beni yazın başından hatirlarsiniz bazilariniz istanbulda malzeme toplayip adanada oluşturacaktim, fotograflarini atayim dedim fikirlerinize dusuncelerinize sonsuz saygiliyim.. araca yaptigim direksiyon sistemi mekanikti ama cok sertti hic hosuma gitmedi bi suru yontem denedim yapamadim bende bi sureligine calismayi biraktim 1 aydir günde 4-5 saat ugrasiyorum yavas yavas yapiyorum, bide belimden az bise rahatsizim o yuzden yavas ilerliyorum

Elinize sağlık. Büyük emek sarfetmişsiniz. Aslında kibar ve güzel bi araç olmuş. Motora göre tekerler biraz küçük kalmış sanki. O motorla o tekerler pek anlaşamaz gibi me geliyor.
    Ama en önemlisi mekanik aksamlarda bazı yanlışlıklar olmuş resimlerden gördüğüm kadarıyla.
    1. Motor yanlış yere konmuş. Dolayısiyle araç arka akstan esnediği zaman zincir gerilir yada boşalır. Motor arka ask bloğunun olduğu yere monte edilmelidir ki aksla birlikte motorda esnemelidir. Motorla aks beraber hareket etmelidir. Başka yöntemi de var ama o biraz zor iş. Sen beyaz boyalı profillerin olduğu arka bloğun üstüne oturtmaya çalış.
    2. O arka bloğun ana şaseye tutturulduğu hareketli kısımıda biraz daha aşağıya indirmen lazım. Motoru oraya oturttuğun zaman motor biraz daha yere parelel durabilsin. Dik durursam yağlamada sıkıntı oluşturabilir.
    3. Ana şasenin arkasını da(amortisörlerin bağlandığı dikey profilin dibinden) biraz kısalt istersen. Arka aks bloğuna mani olmasın. Zaten gereksiz.
    4. Motoru dediğim yere alırsan arka aks üzerinde bulunan fren diskini de şu anda zincir dişlisinin yerine, dişliyi de disk yerine monte etmen lazım(Motorun yönüne göre).
    5. Direksiyon sistemi de biraz sıkıntılı gibi. Mesela en basitinden aracın normal konumundan biraz aşağı-yukarı esnemesi durumunda ön tekerlekler arasındaki parelellik kaybolur. Onu iyice ve daha ciddi biçimde ele alman lazım.
    Bana göre bunları yaparsan araca binebilirsiniz.
    Kolay gelsin.

• Frkn.01 F kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim size daha iyilerini yapmayı nasip etsin cenabı mevlam..
  • 
Sayfa: önceki 666667668669670
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.