Şimdi Ara

go-kart yapalım (563. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 561562563564565
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tarafında 150cc kelle motor bulabileceğim bir yer bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese kolay gelsin, Bana atv yada tofaş araçların ön alt takımı lazım,rot kolu,rot başı,salıncaklar,direksiyon kutusu vs gibi hazır alabileceğim bir yer varmı yada elinde olup da satan varsa alıcıyım bilginize....
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINCO

Bu tür araçları yalnızca arazide kullanmayı tavsiye ederim.Zaten trafiğe çıkışlarına da
    izin verilmiyor diye biliyorum.Sokaklar bu araçlar için hiç güvenli değil.Bir kamyonetin
    arkasına atacaksın doğru Belgrat ormanına Offroad yapmaya.

öncellikle başarınızdan dolayı sizi tebrik ederim !. biz 7 kişilik bir takım olarak (3 elektrik mühendisliği öğrencisi 3 makina mühendisliği öğrencisi ) buggy'den esinlenerek 4 teker 3000x1500 (mm) boyutlarında motor haci 600 cc motor kullanarak araç tasaradık plan proje hazır fakat komik bir durum var fren disklerini ön tekerlere nasıl yerletirebiliriz ? ve bir komik durum daha amortisör montajı nasıl yapılır. kusura bakmayın suan konu cok uzun önemli olan kisımlarını okudum. birde bu 600cc lik motora şanzıman yerleştiricez fakat vites nasıl yükseltim alçaltıcaz ? :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kerim ege

Arkadaşlar aranızda hiç antalya
    tarafında 150cc kelle motor bulabileceğim bir yer bilen var mı?

Kardeş seninle pm den görüştük ama burayada yazayım.
    Elimdekini sana göndereyim(Sıfır beyin ve tesisatıyla birlikte).150cc scooter motor. İç donanımı sıfır olarak toplatılmıştır. Toplattığımda sadece deneme amaçlı çalıştırdım o kadar. Yerine monte etmeden projede değişiklik yaptım.

Yeni bir kargo keşfettim dün çok uygun götürüyor.
    Benim motorla birlikte görünen şanjımanı Tekirdağ'dan Trabzona gönderdim sadece 10 tl aldılar. Antalya'yada ancak o kadar olur zaten.

Bunun yanında bu şanzımandan da gönderebilrim. Aldığım adamla görüştüm elinde bir kaçtane daha olduğunu söyledi.
    Bu şekilde uğraşmadan kullanmak isteyen arkadaşlara duyrulur.

Özellikler:
    Şanzıman 2 ileri 1 geri artı birde arazi vitesi dediğimiz difransiyeli kilitleyip tek aks gibi kullanabilme imkanı sunuyor. Yaklaşık 85 beygir güce çok rahatlıkla dayanabilen(asıl kullanıldığı araçla 450kg a kadar sade yük artı arcın kensini taşıyabilme gücüne sahip) bir makina. 1. ve geri vites 3/1, 2. vites de yaklaşık 2/1 dir devire sahip. Kolalarıyla birlikte orginal uzunluğu yaklaşık 150 cm. İsteyen istediği ölçülerde kestirip kullanabilir. Bunun yanıda isteyen mafsllı kollada kullanabilir. Boru kollarını çıkartıp aks millerinede mafsal eklemek suretiyle hareketli diferansiyel olarakta kullanabilir. Velhasıl çok yönlü kullanıma müsait bir makina. Hele bu tip UTV veya ATV, GoKart için idealdir.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistem.Prof. -- 28 Ocak 2014; 15:11:53 >

• YENİ BİR PROJEYE BAŞLAYACAĞIMDAN ARACIMI SATIYORUM SON FİYAT:1.950 TL.
    Aracın motoru sıfır olarak alınıp yapılmıştır KAMA MOTOR

https://www.facebook.com/photo.php?v=2115091450422&set=vb.1639774059&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?v=2112578307595&set=vb.1639774059&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?v=2112360302145&set=vb.1639774059&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?v=1478581378068&set=vb.1639774059&type=3&theater

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 28 Ocak 2014; 14:22:34 >

• Yaptığımız şeyler biraz da işe yaramalı diyorum. Sizce?
     go-kart yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

Yaptığımız şeyler biraz da işe yaramalı diyorum. Sizce?
     go-kart yapalım

Çok haklısınız hocam.
  • Öncelikle merhaba konuyla biraz alakasız ama bişey sorcaktım ben ufak tek kişilik bi go kart yapcam tekerlerim kaynak makinam canavar (demir kesme aleti) matkabım ve profil demirim 20 mm çapında demir mil+yataklı rulmanları ve birazda elektirik bilgim var

elektirik motorlu yapmayı düşünüyorum internette şarzlı matkap motoru ile ilerleyen bisikletler ufak go kart araçları vb örnekler var

ben 56 kg elektrik-elektronik 1. sınıf öğrencisiyim kendimi bildim bileli böyle şeylere merakım vardır en azından go kart 3 senedir aklımda

Fazla uzatmadan soruma geçeyim

Motor olarak aklımda resimdeki gibi milleri birbirine bağlı 3 veya 4 tane 12 voltluk 13000 devirlik matkap motoru bağlasam ben ve ortalama 50 kg ağırlığındaki aracı çekermi
    yokuş falan çıkmıcam sadece beni ortalama 20km/h a çıkarsın yeter motorun devri çok olduğu için 1/10 veya 1/12 aktarma ile yeterli çekişi sağlaya bilirmiyim ?

Aynı Zamanda Bu 12 Voltluk Motorlar Akülü Araba Motoru İmiş

go-kart yapalım

go-kart yapalım

veya alttakı 24 voltluk motordan 2 adet birbirine bağlasam yeterli olurmu max 3-4 akü alabilirim (36-48 volt)

go-kart yapalım

Şimdiden Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyazix -- 28 Ocak 2014; 23:42:00 >

• Bu videoda 3 adet motoru bağlamışlar örnek olarak bunun gibi bişey yapmayı düşünüyorum aynı sistem ama videodaki motor ne motoru ismi ne bilmiyorum hala araştırıyorum gözüme uyku girmiyor

Lütfen yardım deneyimli kişiler dediğim 12 voltluk şarzlı matkap aynı zamanda akülü araba motorları beni çekmeye yeter 13000 devir yapıyo 1/13 oranda dişli kullansam teker çevresini fln da hesapladım 1/13 oranlı dişli ile ortalama saatte 60kmh yapabiliyorum tabi yanlış değilse ama yanlış olduğunu pek sanmıyorum

• niyazix N kullanıcısına yanıt
    sarjli matkap motorunun ucunda reduktor oldugu icin cok guclu gibi gorunuyor motor tek basina bi ise yaramaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte Matkapta redüktör takıp devri düşürüp güçlendirmişler
    bende diyorumdi 4 tane motorun millerini birleştirsem resimdeki gibi ucuna 1/12 1/13 aktarma koysam hesaplamalarıma göre beni son devirde 60km/h a kadar çıkartır bu baha hayli yeter
     go-kart yapalım
    redüktörsüz olmaz saten mutlaka deviri düşürüp gücü arttırmalıyız ki matkapta redüktör ile 1350 devire düşürmüş 13000 devirli motoru ben 1/13 aktarma ile 1000 devire
    düşürmeyi planlıyorum
     go-kart yapalım

• Merhabalar.Forumu 2 yıl gibi bi süredir takip ediyorum 19 yasındayım yeni üye oldum.Uzun zamandır bir buggy yapmayı düsünüyorum biraz kaynak bilgim ve aracı yapmak için uygun yerim var aracın sasesini yaptıktan sonra nasıl bi yol izlemeliyim baslıca ne malzemeleri almalıyım ve geri vites islevbana maliyeti ne civarda olur 250 cc scotter motoru kullanmayı ve iki kişilik yapmayı dusunuyorum deneyimli abilerim yardımcı olursanız sevinirim
  • Merhabalar.Forumu 2 yıl gibi bi süredir takip ediyorum 19 yasındayım yeni üye oldum.Uzun zamandır bir buggy yapmayı düsünüyorum biraz kaynak bilgim ve aracı yapmak için uygun yerim var aracın sasesini yaptıktan sonra nasıl bi yol izlemeliyim baslıca ne malzemeleri almalıyım ve geri vites islevbana maliyeti ne civarda olur 250 cc scotter motoru kullanmayı ve iki kişilik yapmayı dusunuyorum deneyimli abilerim yardımcı olursanız sevinirim [simage][/simage]
     go-kart yapalım

• Arkadaşlar Gerçekten Yardım Etcek Birisi Yokmu Sadece Akıl Danışıyorum Çekermi Çekmezmi 4 Tane 12 voltluk 13.000 devirlik şarzlı matkap(akülü araba motoru) devir çok olduğu için 1/13 aktarma yapsam 1000 devire düşürsem bile bana fazlasıyla yeter ama çekermi tek sorum bu eğer işe yarar diyosanız diğer malzemelerimin çoğu hazır hemen başlıyacagım. cevap bekliyorum?
    4 tane motoru birbirine baglayacagina her tekere 1 tane motor baglasan nasil olur sence ??

Sana olmaz deyip işin içinden çıkmak olmaz.öncelikle şaseni yap,tekerler ön ve arka düzenek vs hallet.daha sonra motorları yerleştir.muhtemelen güçleri az gelecektir,dişli oranlarıyla oynaman,motorları maksimum güçte kullanmandan dolayı yanacaklardır.dediğim gibi önce aracı yap daha sonra deneme yanılma yoluyla zaten kendin bulacaksın doğru olanı.
  • polycan P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hoş geldiniz aramıza.sorularınız komik değil gayet yerinde :) projelerinizide paylaşırsanız,adım adım yardımcı olmaya çalışırız.siz bismillah deyip ilk puntayı atın gerisi zaten hep komik olacaktır merak etmeyin :))
  • Her tekere ayrı motor bağlamak daha uğraştırır ve zahmetli iş 4 motoru saten ortadaki millerini birleştirerek kolayca yapabilirim diye düşündüm haksızmıyım?
  • yolanprana Y kullanıcısına yanıt
    Sormamın nedeni zaten elimde bir benzin motoru var ama benzin motorlu yaptığım zaman hem okula proje olarak götüremem (elektrik-elektronik teknolojisi alanı öğrencisiyim) hemde polis derdi var en azından sessiz rahatsız edici değil ve polis bakımından daha rahat yoksa elimde benzin motoru var neden elektirik motoruna para harcıyımki?

eğer çekecek durumda olursa ona göre ufak bi şase yapayım diye sordum
    sürekli yüksek hızda sürmeyeceğim hemde hesaplamalarıma göre 1/13 aktarma ile beni saatte 60km/h a kadar çıkartıyor bukadar hızlı gitmem zaten ben en fazla 20-30 arası yarım gazda

tek matkap ile ufak bisiklet ve yarı tahtadan çocuk için go kart ilerletiyorlardı videolarda

Daddy Handyyoutube
    DIY Go Kart Powered by Drill Motor
    https://www.youtube.com/watch?v=PBSdB2mgcY0

neden matkap motoruna takildiniz anlamadim ikinci el sarjli bisiklet.motorlari bar uygun fiyata sahibinden.comda 250 watt civari göbek seklinde satiliyor ona disli.monte ederek istegn gbi kullanabilirsin

• 
Sayfa: önceki 561562563564565
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.