Şimdi Ara

go-kart yapalım (541. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende go kart yapmayı düşünüyorum 9 hp ve üstü bir motor,
    kaliteli amortisör vb. 2000 TLyi aşmayacak bir go kart planlıyorum bana bi yardımcı olabilirseniz
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taha Gemici

Arkadaşlar bende go kart yapmayı düşünüyorum 9 hp ve üstü bir motor,
    kaliteli amortisör vb. 2000 TLyi aşmayacak bir go kart planlıyorum bana bi yardımcı olabilirseniz
    Şimdiden teşekkür ederim.

Yardım isteğiniz çok genel. Benim yapabileceğim yardım bu aşamada tavsiye..
    Forumu baştan sona oku ve not al..
    Nasıl bir araç yapacağına karar ver..
    Bütün malzemeleri al ve sonra başla..
    Teknik bilgi ve el yatkınlığınız ve zamanınız azsa komplike araçlardan yapma. El yapımı olduğu için beklenmedik sorunlar çıkabiliyor..
    + ben de çok bilgili değilim,
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

tavan çerçevesini ekledim. ramazanda susuzluk çekiyorum diye ufak tefek far işlerini yaptım. sacdan spiralli matkapla keserek yaptım.
     go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

farın sac kısmı
     go-kart yapalım

go-kart yapalım

amortisörleri nerden ve kaç liraya temin ettiniz yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin_5353

ben motosiklet parçacısından almıştım. internette de satan firmalar var.
    örnek olarak aynısı bu sitede var

• 2 aydır gözle görülür bir şeyler yapabildim.
    ask millerini diferansiyele kaynattık
     go-kart yapalım

kaplinlerle renault 12 aynalı diferansiyele aks kaynağı
     go-kart yapalım

yataklı rulman yerleşimi
     go-kart yapalım

zincirle hareket aktarımı
     go-kart yapalım

yataklı rulmanlara ayak yapılacak
     go-kart yapalım

• Orijinalden alıntı: high_volume

hocam tekerlekler ne tekerleği ve kaça aldın
  • Abim niye difransiyelli yapmadın bütçeden kısmak için mi ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

Abim niye difransiyelli yapmadın bütçeden kısmak için mi ??

o fotoğraftaki büyük dişli çarkın arkasında mini diferansiyel var zaten. normal bir aracın diferansiyelinden daha hafif olduğu için mini diferansiyeli tercih ettim. biliyorsun benim projede araç inşallah yüzecek. ne kadar hafif o kadar iyi. daha az suya batarım diye tercihimi bu yönde kullandım.
  • quote:

quote:

o fotoğraftaki büyük dişli çarkın arkasında mini diferansiyel var zaten. normal bir aracın diferansiyelinden daha hafif olduğu için mini diferansiyeli tercih ettim. biliyorsun benim projede araç inşallah yüzecek. ne kadar hafif o kadar iyi. daha az suya batarım diye tercihimi bu yönde kullandım.

Tabi yaa kusura bakma ben direk çarka odaklandığım için idrak edemedim fakat benim difransiyelden kastım gücü dönüşlerde dönülen tarafın tersindeki tekere gücü ileten sistemdi sen çarkı direk aksa mı kaynattın ben mi yanlış görüyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi motiongeneer -- 1 Eylül 2013; 10:47:58 >

• quote:

quote:

örnek olarak aynısı bu sitede var http://www.camgoz.com.tr/asp/product/19591/MODIFIYE-TUPLU-AMORTISOR-MAVI-TK-

zaman ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz .

• quote:

quote:

quote:

Tabi yaa kusura bakma ben direk çarka odaklandığım için idrak edemedim fakat benim difransiyelden kastım gücü dönüşlerde dönülen tarafın tersindeki tekere gücü ileten sistemdi sen çarkı direk aksa mı kaynattın ben mi yanlış görüyorum. :)

Adem Seyhan'ın sattığı mini diferansiyeldeki motosiklet zincir dişlisinin yerine renault 12 aynası kaynattım. sağ-sol dönüşlerde güç aktarımını minik kapalı kutu yapıyor. aksa kaynatma gibi bir durum yok. mini diferansiyelin linki de burada fotoğraflarından kontrol edebilirsin.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-atv-diger-markalar-mini-diferansiyel-116951736/detay/

• quote:

quote:

quote:

örnek olarak aynısı bu sitede var

zaman ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz .

rica ederim.

• aks sabitlemek için köşebent destekli yataklı rulmanlı ayak
     go-kart yapalım

aks sabitlemek için köşebent destekli yataklı rulmanlı ayak
     go-kart yapalım

aks ve diferansiyel taşıyıcılar
     go-kart yapalım

aks ve diferansiyel taşıyıcıların kaynağı bitti
     go-kart yapalım

yataklı rulmanlı ayaklar sabitlenmedi
     go-kart yapalım

• arka tekerlerin pozisyonu
     go-kart yapalım

4 tekerli ilk genel görünüm
     go-kart yapalım
  • quote:

arka tekerlerin pozisyonu
     go-kart yapalım

4 tekerli ilk genel görünüm
     go-kart yapalım

Arka amörtisörlü mü olacak. ?? Bu arada pastan dolayı çarkı aksa kaynaklı sandım :)

• ben bi go kart tarız bişey yapıyorum bana yardımcı olacak arkdaşlara ihtiyacım var
  • quote:

Arka amörtisörlü mü olacak. ?? Bu arada pastan dolayı çarkı aksa kaynaklı sandım :)

arkada 45 derece açılı amortisör olacak. 4 tekerlekte bağımsız süspansiyon olacak inşallah. çarkta pas yok siyah boyalı. kiraladığım dükkan tek kat ve dökülen bir yer. malzemelerin üstünü örtü ile kapatıyorum ama o açıkta kalmış. tavandan kum gibi dökülmeler oluyor. 2 aydır bekleyince dışarıda kalan kısımda tozdan katman oluşmuş. fırçalayınca geçiyor.
  • quote:

quote:

arkada 45 derece açılı amortisör olacak. 4 tekerlekte bağımsız süspansiyon olacak inşallah. çarkta pas yok siyah boyalı. kiraladığım dükkan tek kat ve dökülen bir yer. malzemelerin üstünü örtü ile kapatıyorum ama o açıkta kalmış. tavandan kum gibi dökülmeler oluyor. 2 aydır bekleyince dışarıda kalan kısımda tozdan katman oluşmuş. fırçalayınca geçiyor.

Yalnız arka salıncakların konumu çok eğimli iyi performans vermeyebilir gibi geliyor bana.

• quote:

Yalnız arka salıncakların konumu çok eğimli iyi performans vermeyebilir gibi geliyor bana.

bakalım zamanla göreceğiz. inşallah sorun çıkarmaz.
  • quote:

quote:

bakalım zamanla göreceğiz. inşallah sorun çıkarmaz.

yok sorun çıkaracağından değil fakat küçük bir hesap yaparsanız vektörel olarak tümseklerde aksa çok yük binecek ve 10 santim esnemesi için bile tekerlek baya bi geri gidecek.

• 
Sayfa: önceki 539540541542543
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.