Şimdi Ara

go-kart yapalım (483. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.348.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 481482483484485
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: m.ismet

Abi düşündüğüm olay bu :)

selamlar

go-kart yapalım

https://store.donanimhaber.com/b0/1d/13/b01d13026421f84918c5415a1945f977.jpg

Çok harika olur. Bağa bahçeye gitmeye çok uygun.

•  go-kart yapalım

go-kart yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sistem.Prof.

[http://****/c25MCx]
     go-kart yapalım
    [/url]

Ne uğraştım poryaları yapacağım diye... Bilsem hazır alırdım Hangi marka araca ait parçalar?

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel varlı -- 20 Ocak 2013; 23:15:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

quote:

[http://****/c25MCx]
     go-kart yapalım
    [/url]

Ne uğraştım poryaları yapacağım diye... Bilsem hazır alırdım Hangi marka araca ait parçalar?

go-kart yapalım

Sağlık olsun sevgili abiciğim.
    Tabi temizlenmiş 30 senelik malları görünce hasta oldun değilmi?
    Ben de olsam hasta olurdum. Taki m.ismet abinin tekerlerine hasta olduğum gibi.

Kolay gelsin.

• quote:

Merhaba dostlar.
    Ben de hacı murattan söktüğüm parçaların bir kısmını temizledim.
    Hacının ön salıncaklarının uç kesimlerini kestim oraya demir boruyla salıncağı tamamlayacağım.

Bunlarda(aşağıdakiler) arka aks başlarıdır. Defransiyel blokundan kesilip L yapılarak arkada kullanılacak. Fakat pek fazla torna bilgim olmadığından ustalardan ask milinin tornacıda işlenebilirliğini öğrenmek isterim. Acaba istediğim yerden kestirip oraya dişli taktırmak için işlem yaptırabilirmiyim?

go-kart yapalım

go-kart yapalım

Naci kardeşim eline sağlık iyi iş çıkarmışsın , ön aksonlar , rotiller , rot kolları ve poryalar kesinlikle işine yarayacaklar. Ayrıca ben hacının direksiyon kutusunu unutmuşum görünce hatırladım. büyük şans bu.

üzerlerinde ufak tefek tadilatlar yapman gerekecek elbet , ama olsun.

arka akislere gelince tornada işlenebilirler, kaynak ta tutarlar dert etme.
    yeterki planını projeni iyi yap..

kolay gelsin

• quote:

quote:

Merhaba dostlar.
    Hacının ön salıncaklarının uç kesimlerini kestim oraya demir boruyla salıncağı tamamlayacağım.

Bunlarda(aşağıdakiler) arka aks başlarıdır. Defransiyel blokundan kesilip L yapılarak arkada kullanılacak. Fakat pek fazla torna bilgim olmadığından ustalardan ask milinin tornacıda işlenebilirliğini öğrenmek isterim. Acaba istediğim yerden kestirip oraya dişli taktırmak için işlem yaptırabilirmiyim?

go-kart yapalım

go-kart yapalım

Naci kardeşim eline sağlık iyi iş çıkarmışsın , ön aksonlar , rotiller , rot kolları ve poryalar kesinlikle işine yarayacaklar. Ayrıca ben hacının direksiyon kutusunu unutmuşum görünce hatırladım. büyük şans bu.

üzerlerinde ufak tefek tadilatlar yapman gerekecek elbet , ama olsun.

arka akislere gelince tornada işlenebilirler, kaynak ta tutarlar dert etme.
    yeterki planını projeni iyi yap..

kolay gelsin

Çok teşekkür ederim sevgili abiciğim. Benim için çok faideli bilgi olmuştur bu. Fakat bununsaf çelik olduğunu sanıyordum. Değil demekki.

Bu arada senin yeni çalışmanda da ne yapsan yakışıyor o araca. Dediğim gibi özellikle tekerler cezbediyor insanı.

Kolay gelsin.

• quote:

RESİM 9

Bu defransiyelli dingili Scooter motoruna monte edilmesi en kolayı , ancak yapacağınız gokartınızda CG 125-150 yada CUP türü motor vitesli motor kullanacaksanız scooter tekerlek mili yerine dişli konarak bu tür motorlardada kullanabilirsiniz .

go-kart yapalım

bu sistemin fiyatı için yazmıştım.böyle bir motorum var ona takıcam babam 2 teker kullanamıyor onun için rahat olucak

• S.A ysf1984 abicim aracın çok güzel olmuş ellerine sağlık aracın bir kaç tane daha resimlerini çekermisin mesela ön takım ön süspansiyon sistemi arka aks dişliler poryaları felan çekip koyarsan çok sevinirim abi 3. aracın için kolay gelsin :)
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba dostlar.

Çok teşekkür ederim sevgili abiciğim. Benim için çok faideli bilgi olmuştur bu. Fakat bununsaf çelik olduğunu sanıyordum. Değil demekki.

Bu arada senin yeni çalışmanda da ne yapsan yakışıyor o araca. Dediğim gibi özellikle tekerler cezbediyor insanı.

Kolay gelsin.

Naci kardeşim akslar çelik olmaya çelik ama işlenebilirler.

hadi olmadı fazla sert geldi ve işlenemediler ; iyi bir usta işlenecek bölgeyi şalama ile güzelce tavlar , kuru kum ya da kül e gömerek de bir süre bekletir , suyunu alır ve işler dert etme.

tekerlerimede nazr edeceksin :)

kolay gelsin. selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkay tekirdağ

quote:

RESİM 9

Bu defransiyelli dingili Scooter motoruna monte edilmesi en kolayı , ancak yapacağınız gokartınızda CG 125-150 yada CUP türü motor vitesli motor kullanacaksanız scooter tekerlek mili yerine dişli konarak bu tür motorlardada kullanabilirsiniz .

go-kart yapalım

bu sistemin fiyatı için yazmıştım.böyle bir motorum var ona takıcam babam 2 teker kullanamıyor onun için rahat olucak

Arkadaşım forumdaki mesajını görünce ancak jetonum düştü. kusura bakma.

o defransiyelli dingili bir dostum üretiyor. şimdi tel açıp fiyatını sordum. 1500 tl fiyatı 100 tl de kargo 1600 tl toplam (Tekirdağdan isrteniyor dedim bilmem yanlışmı söyledim)

gönderilecekleri yazayım.

o paylaştığın resimdeki arka kısım komple gönderilecek.

1 adet defransiyel
    1 adet kasa
    2 adet amortisör
    akis kolları (komple)
    2. adet sıfır tekerlek ( iç-dış)
    1 adet fren diski ve kaliperi ( defransiyele monte edilmiş halde)
    1 adet fren merkezi ve bağlantı hortumu
    ve senin motora monte etmek için gerekli aparatlar. (civata somun bağlantı kelepçeleri vs. vs.

bu kit halinde satılıyor bu şekilde.

Bu kiti üreten dostumun çeşitli illerde bu kiti gönderdiği motorcular var , monte etmeyi bilen.

Kafası çalışan birileride monte edebilir.

zaten montajla ilgili resimleri ben çeker gönderirim. ona göre de yapabilirsin kendin.

Sana düşecek işler şunlar.

Motorsikletinin arka tekerleğini ve arka maşası ile amortisörlerini , çamurluğunu soküp bir kenara koyacaksın.
    bunları söküp kiti yerleşmesi gereken yere yerleştirdiğinde neyi nereye bağlaman gerektiğini anlarsın zaten.

motorun hiçbiryerini kesip biçmene gerek yok. dilediğinde bu kiti söküp ayırabilir ve motordan söktüğün maşayı, tekeri takıp eskisi gibi motosiklet olarak kullanmaya devam edebilirsin.

Sanayii ve Ticaret bakanlığı bu kitin üretimine onay verirken motorsikleti kesip biçmeme şartıyla verdi izini.

Önemli not :

bu kiti faturasıyla aldığında Trafiğe 3 tekerlekli motorsiklet olarak kaydedebilirsin.

Almaya karar verirsen bu kiti üreten dostumun telefonunu veririm bizzat görüşürsün.

selamlar.

• arkadaşlar hepinize selamlar.....herkes çok güzel işler çıkarmış..benimde 2 kişilik buggy çalışmam vardı..fakat artık ilgilenemiyorum ve çok fazla yer kaplıyor..eğer ilgilenen olursa ve kendi zevkine göre modifiye etmek isterse sadece ŞASEYİ satarım..resimde yok fakat ön ve arka salıncaklarıda mevcuttur...direksiyon, motor, benzin deposu ve dişliyi filan vermiycem.....ilgilenen olursa özelden mesaj atabilir...saygılar...

go-kart yapalım
  •  go-kart yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenclk

go-kart yapalım

Gayet hoş planlı projeli birşey yapmışsın gibi , keşke satmasan da tamamlayıp kullansan , ama illede satacağım diyorsan da bu şekilde sat , orasını burasını sökme .)
  • teşekkürler ismet abi..elimizden geldiğince yaptık bişeyler..satmamın sebebi gerçekten zamanım yok,söküp satıcam ya çünkü o motoru fılan başka işlerde kullanabilirim ilerde...
  • Bunlarda arka aksların son ve temizlenmiş hali.
    Bunlara birer tane rulman ve zincir dişlisi takmaya 200 tl istiyorlar malzemesi benden. Yahu bu tornacılara yaklaşılmıyor. Adamlar burunlarından kıl aldırmıyorlar. Bilmiyorum uygun bi yer arıyorum.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistem.Prof. -- 22 Ocak 2013; 23:24:27 >

• quote:

Bunlarda arka aksların son ve temizlenmiş hali.
    Bunlara birer tane rulman ve zincir dişlisi takmaya 200 tl istiyorlar malzemesi benden. Yahu bu tornacılara yaklaşılmıyor. Adamlar burunlarından kıl aldırmıyorlar. Bilmiyorum uygun bi yer arıyorum.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

bunları yerleştirmeyi düşündüğün yeri yapıp defransiyeli bağladıktan sonra yaptır torna işlerini derim

• Evet sevgili abiciğim.
    Hafta sonu gidip şanzıman+defransiyeli alacağım inş. Onuda aldıktan sonra iş kendini gösterecek. Zaten L yi bile yapmadım henüz ki defransiyel ne gösterecek bilmiyorum.
    Ama bu torna işi normalde bu kadar pahalımıdır yoksa bu yöreye mahsus bir esnaflık anlayışımıdır bilmiyorum. Adam 2 rulman(ustanın dediğine göre 6204) ve 2 tanede dişli oturtacak aks miline 200 tl istiyor. Malzemeside benden olduğu halde. 60-70 tl de parçaya verilecek.
    Bu arada Çorlu'da ki lastikçiye 4 adet 6.50*80*13 lastik+içlastik(440 tl, kredikartla) siparişini verdim. Aynı lastikçiye jantta ayarla dedim bakalım, ne olacak.

Kolay gelsin.
  • quote:

selamlar

go-kart yapalım

https://store.donanimhaber.com/b0/1d/13/b01d13026421f84918c5415a1945f977.jpg

ismet abim bişsey sorucam.yaptığın arabada, arkalarda kullandığın birer tane amortisör yeterli oldumu yanı arkada yuk daha fazla ya bırer amortısörü zorlamadımı

• quote:

quote:

selamlar

go-kart yapalım

http://f1301.hizliresim.com/15/n/j56lr.jpg

ismet abim bişsey sorucam.yaptığın arabada, arkalarda kullandığın birer tane amortisör yeterli oldumu yanı arkada yuk daha fazla ya bırer amortısörü zorlamadımı

Eren arka ve önlerdeki amortisörler scooter ya da motosiklet amortisörü değiller. yük çeken 3 tekerlekli bir triportorün amortisörleri, bir dostumda 4 tane buldum dördünüde aldım, (tanesi 25 TL) bağlantı yerlerinde ufak bi tadilat yaptım ve taktım.

amortisörün bağlandığı alt ve üstte 5-6 delik var , amortisörü yatırdıkça yumuşuyor, tam dik durduğunda sert oluyor haliyle.
    bu haliyle tam istediğim esneklikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.ismet -- 23 Ocak 2013; 17:06:20 >

• quote:

quote:

quote:

selamlar

go-kart yapalım

http://f1301.hizliresim.com/15/n/j56lr.jpg

Eren arka ve önlerdeki amortisörler scooter ya da motosiklet amortisörü değiller. yük çeken 3 tekerlekli bir triportorün amortisörleri, bir dostumda 4 tane buldum dördünüde aldım, (tanesi 25 TL) bağlantı yerlerinde ufak bi tadilat yaptım ve taktım.

amortisörün bağlandığı alt ve üstte 5-6 delik var , amortisörü yatırdıkça yumuşuyor, tam dik durduğunda sert oluyor haliyle.
    bu haliyle tam istediğim esneklikte.

tamam ozamn abı ben normal motorsıklet amortısorü sandım.benım yaptıgım aracın arka tarafı baya ağır oldu oyuzden 1 er tane yetmıycek gıbı gelıo..sende bırer tane görunce sorayım dedım.

• 
Sayfa: önceki 481482483484485
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.