Şimdi Ara

go-kart yapalım (482. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.348.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 480481482483484
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LionTech16

@ yüksel varlı , @ m.ismet

Verdiğiniz linkteki şasi, 3GEN adlı tasarımın 'mock up' çalışmasına ait. 'Mock up' ; tasarımın her sürecinde genellikle 1:1 ölçeğinde yapılan bir makettir. Bu maket, tasarımın çizgilerini, boyutlarını ve genel görünümü hakkında kabaca bir fikir vermesi amaçlı, demo sunumu için üretilir.

Bunu bir taslak maket gibi düşünebiliriz. Tasarım süreçlerinde bu 'mock up' gibi kullanılan nice argümanlar vardır. Kimini sunum için kullanırsınız, kimini ise görsel modelleme ve geri besleme için kullanırsınız.

Aracın tasarımında kullanılacak şasi bu değildir. Bu sadece ; büyük ihtimalle aracın gövdesinin sunumu ya da geri beslemesi için yapılan şasiye aittir. Aracın gövdesinin sunumu için şasisini orjinal tasarımındaki gibi yapmazsınız. Gövdenin içine sadece 4 tekerlek ve dikdörtgen çerçeve profil koyarsınız. Çünkü ihtiyacınız yoktur.

Aracın orjinal şasisi ; önce şasinin 'mock up' sürecinde daha sonra da prototip sürecinde üretilir. Bunun öncesinde şasinin orjinalini yapmak sadece para ve zaman kaybıdır. Çünkü şasi, gövdedeki geri beslemeye göre değişebilir.

'Mock up' ; tasarım sürecinden üretim sürecine geçmeden önce uygulanması gereken bir maket yöntemidir.

@LionTech16,
    Öğrenmenin yaşı yok. Gerçekten 'mock up' ne demek bilmiyordum. Sizin yazdıklarınızla birlikte ufak çaplı bir araştırmanın sonunda öğrendim. ANCAAAAK, Milli gururumuz deyipte geri vitesi olmayan bir arabanın tanıtımını yapmak, en basitinden ciddiyetsizliktir. Geçenlerde bir TV haberinde "bilmemne üniversitesinde hibrit otomobil üretildi." diye haber veriyor. Bakıyorsunuz üretilene, bizim dört tekere iki demir kaynattığımız araçlardan farkı yok. Hiç olmazsa bu işi yapan ve her türlü imkanlara sahip olan ciddi kuruluşlar adam gibi birşeyler ortaya koysunlar. Biz de onlara bakıp ilham alalım. Yapamıyorlarsa çağısınlar Forumdan dört kişiyi, bize akıl verin desinler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

@ yüksel varlı , @ m.ismet

Verdiğiniz linkteki şasi, 3GEN adlı tasarımın 'mock up' çalışmasına ait. 'Mock up' ; tasarımın her sürecinde genellikle 1:1 ölçeğinde yapılan bir makettir. Bu maket, tasarımın çizgilerini, boyutlarını ve genel görünümü hakkında kabaca bir fikir vermesi amaçlı, demo sunumu için üretilir.

Bunu bir taslak maket gibi düşünebiliriz. Tasarım süreçlerinde bu 'mock up' gibi kullanılan nice argümanlar vardır. Kimini sunum için kullanırsınız, kimini ise görsel modelleme ve geri besleme için kullanırsınız.

Aracın tasarımında kullanılacak şasi bu değildir. Bu sadece ; büyük ihtimalle aracın gövdesinin sunumu ya da geri beslemesi için yapılan şasiye aittir. Aracın gövdesinin sunumu için şasisini orjinal tasarımındaki gibi yapmazsınız. Gövdenin içine sadece 4 tekerlek ve dikdörtgen çerçeve profil koyarsınız. Çünkü ihtiyacınız yoktur.

Aracın orjinal şasisi ; önce şasinin 'mock up' sürecinde daha sonra da prototip sürecinde üretilir. Bunun öncesinde şasinin orjinalini yapmak sadece para ve zaman kaybıdır. Çünkü şasi, gövdedeki geri beslemeye göre değişebilir.

'Mock up' ; tasarım sürecinden üretim sürecine geçmeden önce uygulanması gereken bir maket yöntemidir.

@LionTech16,
    Öğrenmenin yaşı yok. Gerçekten 'mock up' ne demek bilmiyordum. Sizin yazdıklarınızla birlikte ufak çaplı bir araştırmanın sonunda öğrendim. ANCAAAAK, Milli gururumuz deyipte geri vitesi olmayan bir arabanın tanıtımını yapmak, en basitinden ciddiyetsizliktir. Geçenlerde bir TV haberinde "bilmemne üniversitesinde hibrit otomobil üretildi." diye haber veriyor. Bakıyorsunuz üretilene, bizim dört tekere iki demir kaynattığımız araçlardan farkı yok. Hiç olmazsa bu işi yapan ve her türlü imkanlara sahip olan ciddi kuruluşlar adam gibi birşeyler ortaya koysunlar. Biz de onlara bakıp ilham alalım. Yapamıyorlarsa çağısınlar Forumdan dört kişiyi, bize akıl verin desinler.

Bu aracın dahil olduğu M1 sınıfı araç kategorisinin teknik mevzuatlarında, geri vitese sahip olmak zorunda olduğu yazmaktadır. Zaten markaların web sitelerine baktığınızda bazılarında teknik bilgiler kısmının şanzıman bölümünde geri vites yazmadığını görürsünüz. Olmadığı manasına gelmez ki, zaten yoksa araç tip onay belgesini alamaz.

Kişisel girişimcilerin kendi kendilerine yaptıkları birtakım araçların amatörce tasarlanması bir yere kadar kabul edilebilir. Çünkü hiçkimse bu işi ana karnında öğrenmiyor, kaldı ki tasarımın genel akışı içerisinde son derece olağan bir durumdur. İlk yapılanlar daima hüsrandır. Para ve zaman harcarsınız, karşılığında ise özgüven ve tecrübe kazanırsınız.

Amatör ruhla yapılan çalışmaları medyanın gazlaması ise alışık olduğumuz bir durumdur. Siz bakış açısını değiştirirseniz, eleştirinin dozu değişir. Ancak profesyonel bir amaç için yapılan çalışmalar profesyonel bir gözle eleştirilebilir. Bunların dışındakiler burada yapılan çalışmaların sadece birkaç seviye üzeridir, özünde aynıdır.

• slm. arkadaşlar bana 2 kişil bir şase lazım.şase derken yüksel abimizin yaptığı araç gibi sadece direksiyon simidi, lastikleri, yayları olmıcak. ortalam fiyat ne kadara çıkar...saygılar
  • Arkadaşlar adamların yaqtığı arabaya bakın kaportayı buzdolabından yaqmışlar

Alkışlarla Yaşıyorum
    Buzdolabından Otomobil Yapmak - Sivaslı Mucit - Video
    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/101051/buzdolabindan-otomobil-yapmak-sivasli-mucit

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkay tekirdağ

slm. arkadaşlar bana 2 kişil bir şase lazım.şase derken yüksel abimizin yaptığı araç gibi sadece direksiyon simidi, lastikleri, yayları olmıcak. ortalam fiyat ne kadara çıkar...saygılar

Sn İlkay tekirdağ;
    Mailinize cevap gönderdim. Selamlar
  • BU İŞİN YAŞI YOK ARKADAŞLAR
    www.toyotaclubtr.com
    İşte Düzceli Ferrari
    http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=11694.0
  • harika paylaşımlar var.herşey için teşekkür ederim.ellerinize sağlık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

BU İŞİN YAŞI YOK ARKADAŞLAR
    http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=11694.0

Bu çok güzelmiş.

go-kart yapalım

• Orijinalden alıntı: mecnunbalci

arkadaşım anlamadım direk çinden mi sipariş ettin ödemeyi nasıl yaptın türkiyeye nasıl geliyor ...
    türkçe menüsü varmı bu arada çok şık telefonmuş hayırlı olsun

hocam bu konuyla ilgili çok sayıda mesaj ve paylaşımda bulundum. telefonun linki de önceki mesajlarda var. kredi kartıyla alınıyor. kargo dahil 48$ a geliyor. 15 TL de imei kopyalatmaya harcayınca ömürlük bozulana kadar senindir. çift sim kartlı, fm radyolu(kulaklıksız da çalışır), tv li, darbeye dayanıklı düşme vs.., su geçirmez, toz geçirmez, geldiği gün şarj ettim hala aynı şarjla devam ediyor. eksilme falan yok. ayrıca Türkçe, menü resmini ekledim altta.
     go-kart yapalım

hocam peki linkini verdiğiniz siteden ne istersek kredi kartı ile alabiliyoruz öylemi doğrumu anlamışım
    ...

• quote:

Orijinalden alıntı: ercan212

buyrun isteyene motor falan filkan işte 151 cc çalışır durumda
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-go-kart-go-kart-151-cc-motor-111380352/detay/

arkadaşım arazi şartlarında otomatik motor sıkıntı olur onun için ben tavsiye etmem 2. aracıma ben ilk otomatik 150 cc motor takmıştım ve çok büyük sıkıntılar yaşadım eğer vitesli bir motor bulursan senin için daha elverişli olur ama dersenki ben tek kişilik ufak bir şey yapıcam motoru kullanabilirsin...

• http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-go-kart-icin-sahibinden-tertemiz-calisir-durumda-125-cc-motor-108775027/detay/

arkadaşlar aracın şasesi motoru ve bir çok parçası satılıktır ilgilenen arkadaşlar 0532 510 04 13 numaralı telefondan ulaşabilirler ....

bu arada yeni aracımın çalışmaları devam ediyor arka düzenle uğraşıyorum reno 12 poryaları ve aks kolları aldım ankara hurdacılardan uzun uğraşlarla 2 takım aks ve 2 takım porya komple 100 tlye aldım temiz durumdalar...

ufak tefek torna işleri var onlar hallolacak ve aks kolları kısalması gerekiyor onları halledeceğim bu gün resimlerini akşam forumda paylaşırım....

250 cc su soğutmalı motor arıyorum bu arada sanırım zor olmayacak bi yerde buldum fiyat biraz pahalı geldi ama yapacak bir şey yok....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysf1984 -- 20 Ocak 2013; 9:58:31 >

• Utv nin demontesine başladık .. cıscıplak yapıp kaynakları pekiştireceğim , sonrasında kaporta-boya işi başlayacak..

go-kart yapalım

https://store.donanimhaber.com/f5/d8/cb/f5d8cbc4905e7e87b35d989e90868792.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: ysf1984

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

arkadaşım anlamadım direk çinden mi sipariş ettin ödemeyi nasıl yaptın türkiyeye nasıl geliyor ...
    türkçe menüsü varmı bu arada çok şık telefonmuş hayırlı olsun

hocam bu konuyla ilgili çok sayıda mesaj ve paylaşımda bulundum. telefonun linki de önceki mesajlarda var. kredi kartıyla alınıyor. kargo dahil 48$ a geliyor. 15 TL de imei kopyalatmaya harcayınca ömürlük bozulana kadar senindir. çift sim kartlı, fm radyolu(kulaklıksız da çalışır), tv li, darbeye dayanıklı düşme vs.., su geçirmez, toz geçirmez, geldiği gün şarj ettim hala aynı şarjla devam ediyor. eksilme falan yok. ayrıca Türkçe, menü resmini ekledim altta.

hocam peki linkini verdiğiniz siteden ne istersek kredi kartı ile alabiliyoruz öylemi doğrumu anlamışım
    ...

Alıntıları Göster

...

aldığınız ürünün paket ağırlığı 2 kg ı geçmezse gümrük vergisi ödemeden alabilirsin. aldığın satıcıya mesajla gümrük sorunu yaşamak istemediğini söyleyip paket içeriğini belirten etikete "gift" işaretletip, ederini de 100 euro dan düşük bir rakam yazdırırsan(fiyatı pahalı ürünler için) sıkıntısız alışverişini yaparsın. alışveriş yaptığınız satıcının gittigidiyordaki gibi profilini görüntülersin, satış sayısına bakarsın, olumlu-olumsuz yorumlara bakarsın, olumluluk yüzdesine bakarsın. fiyatını karşılaştırırsın buradakiyle, kargo ücreti dahil fiyat senin için uygunsa alışverişini yaparsın. adam 3 iş günü içinde kargoya verir ve sisteme kargo takip no.sunu girer. sende 3-5 gün içinde kargo takip no.sunu ptt nin yurtdışı kargo takip no. sorgulama sayfasından sorgularsın 2-3 haftada elinde olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

Utv nin demontesine başladık .. cıscıplak yapıp kaynakları pekiştireceğim , sonrasında kaporta-boya işi başlayacak..

Tekerlekler yakıyoooo mustafa kardeş. Resimler de gayet net çıkmış. İşçilik kalitesi yüksek
  • NASIL FİKİR AMA?

go-kart yapalım

• Merhaba dostlar.
    Ben de hacı murattan söktüğüm parçaların bir kısmını temizledim.
    Hacının ön salıncaklarının uç kesimlerini kestim oraya demir boruyla salıncağı tamamlayacağım.

[http://****/c25MCx]
     go-kart yapalım
    [/url]

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

Direksiyon aksamları.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

Bunlarda(aşağıdakiler) arka aks başlarıdır. Defransiyel blokundan kesilip L yapılarak arkada kullanılacak. Fakat pek fazla torna bilgim olmadığından ustalardan ask milinin tornacıda işlenebilirliğini öğrenmek isterim. Acaba istediğim yerden kestirip oraya dişli taktırmak için işlem yaptırabilirmiyim?

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sistem.Prof. -- 20 Ocak 2013; 23:26:10 >

• ikinci aracımdan bazı görüntüler 3, aracın çalışmaları devam ediyor 3 aracım profesyonel olucak ve muravvey difransiyel sayesinde geri vitesimde olucak....

go-kart yapalım
  • 
Sayfa: önceki 480481482483484
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.