Şimdi Ara

go-kart yapalım (465. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.347.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 463464465466467
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

böyle birşey mi olacak ne ??

go-kart yapalım

BÖYLE OLSUN

go-kart yapalım

Senin project süper olurdu aslında , da sıkıldım abi ya..

scooterin farını dağıttım ve 2 ye bölüp sağa ve sola takmayı düşündüm önce ama dağıtıp baktığımda 2 farı beraber dökmüşler ve far yükseklik ayarını da ortadan yapmışlar. bölersem far ayarını yapamayacaktım. ama yinede aklımda, haftaya parçacılardan far bakacağım, ucuz güzel birşey bulursam alıp takarım.

Şu fiberglass işine gelince ; o işi az çok biliyorum . 1992 model yamaha xt600 kross motorum var arkadaki perde gibi şeyin ardında saklanıyor dğer motorlarımla birlikte :)http://www.bikepics.com/members/bsaspitfire/ xt600 ün çalınan yan grenajlarını yapmıştım.
    öğrenene kadar 2 kilo polyester ve birkaç tane fırça harcamıştım ama öğrenmiştim sonunda. fırçalar şöyle harcandı : polyester ve sertleştiricileri karıştırırken oranlamayı iyi yapamadığımdan fırçayı polyestere soktuğumda fırça karışımı yaptığım kabın içinde kaldı. ilkinde iki fırça darbesi attım , 3. fırça darbesi için fırçayı kaba soktuğumda fırça geri gelmedi kabın içinde kaldı, sonraları birkaç fırçadan sonra kaldı derken sonunda çözdüm işi .)
    de;

abi cidden sıkıldım ve polyesterle macunla zımparayla uğraşmayı gözüm hiç kesmiyor. 1951 model ajs 18 s in restorasyonunu yarım bıraktım bu makina için.
    böyle de diyorum ama bakma , gözümde hala raftaki elyaf ve polyestere kaymıyor değil .)

bakalım hayırlısı ..

selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.ismet -- 2 Aralık 2012; 14:01:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ATMACA200

Ben aracımı bu şekilde utv olarak yapıyorum.Senin tekerlekler güzel bence daha uygun olur.

go-kart yapalım

araç buysa seninkide güzel olmuş. eline sağlık. tekerlekleride zamanla daha uygunlarıyla değiştirirsin. ki değiştireceğini düşünerek çamurlukları geniş tutmuşsun zaten .)

kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: selcuk07

quote:

Orijinalden alıntı: arabacıtolga

quote:

Orijinalden alıntı: selcuk07

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

İŞte go kartım .......
    bu arada ALTNKRTL arkadaşıma çok teşekkür ederim

karrdeşim oncellikle çok güzel olmuş eline sağlık . tekerlekler ne kadar tuttu fiyatı cevablarsan sevinirim

dış lastikler 40 ar liraaa jant hariçç.. arka jant 20 şer lira ön jantları bilyalı olduğu için 40 liraa yani taoplam 280 flan

kardeşim bi de o ayağını bastığın demirin fiyatı ne kadar tuttu ve ...ne motorutaktın ne kadara aldın

• Abi tekerlekleri dediğin gibi büyütecem. 2008 de bu projeye başladığımda kafamdan çok projeler geçti. Bu nedenle 16,5 x 6,5 x 8 tekerlek almıştım şimdi jantlar kalacak 18 x 9,5 lastik almayı düşünüyorum. Kaportayı bende fiber yapacaktım.tahtadan kalıpları da hazırlamıştım ama bilmeyince zor oluyor bu nedenle 1.20 sacı lazerde kestirip yapacağım. sen nerede otouruyorsun olmazsa sanada çizer yaptırırız. be maltepe istanbuldayım. lastiklerin güzel olmuş.
  •  go-kart yapalım
  • quote:

Abi tekerlekleri dediğin gibi büyütecem. 2008 de bu projeye başladığımda kafamdan çok projeler geçti. Bu nedenle 16,5 x 6,5 x 8 tekerlek almıştım şimdi jantlar kalacak 18 x 9,5 lastik almayı düşünüyorum. Kaportayı bende fiber yapacaktım.tahtadan kalıpları da hazırlamıştım ama bilmeyince zor oluyor bu nedenle 1.20 sacı lazerde kestirip yapacağım. sen nerede otouruyorsun olmazsa sanada çizer yaptırırız. be maltepe istanbuldayım. lastiklerin güzel olmuş.

Ben Mersin'deyim lazer vs buradada hertürlü olanak var , ben sac kullanmayı düşünmüyorum. fiber dökeceğim yada en kötü ihtimalle reklamcıların kullandığı mika benzeri birşeylerle kapatacağım ön tarafı. benim aracın arkasında da yük için kasa olacak.

senin tekerlere gelince 8" jant olmaz 12" bulabilirsen kullan hatta 13" scooter lastiği bile iyi durur şimdikilerden.

yinede sen bilirsin.

kolay gelsin.

bu arada motor olarak ne kullandın ? gerçi motor görünmüyor ortada ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.ismet -- 2 Aralık 2012; 23:49:17 >

• quote:

go-kart yapalım

Güzel bir iş çıkarmışsınız. Tebrikler
  • quote:

quote:

quote:

böyle birşey mi olacak ne ??

BÖYLE OLSUN

Senin project süper olurdu aslında , da sıkıldım abi ya..

scooterin farını dağıttım ve 2 ye bölüp sağa ve sola takmayı düşündüm önce ama dağıtıp baktığımda 2 farı beraber dökmüşler ve far yükseklik ayarını da ortadan yapmışlar. bölersem far ayarını yapamayacaktım. ama yinede aklımda, haftaya parçacılardan far bakacağım, ucuz güzel birşey bulursam alıp takarım.

Şu fiberglass işine gelince ; o işi az çok biliyorum . 1992 model yamaha xt600 kross motorum var arkadaki perde gibi şeyin ardında saklanıyor dğer motorlarımla birlikte :)http://www.bikepics.com/members/bsaspitfire/ xt600 ün çalınan yan grenajlarını yapmıştım.
    öğrenene kadar 2 kilo polyester ve birkaç tane fırça harcamıştım ama öğrenmiştim sonunda. fırçalar şöyle harcandı : polyester ve sertleştiricileri karıştırırken oranlamayı iyi yapamadığımdan fırçayı polyestere soktuğumda fırça karışımı yaptığım kabın içinde kaldı. ilkinde iki fırça darbesi attım , 3. fırça darbesi için fırçayı kaba soktuğumda fırça geri gelmedi kabın içinde kaldı, sonraları birkaç fırçadan sonra kaldı derken sonunda çözdüm işi .)
    de;

abi cidden sıkıldım ve polyesterle macunla zımparayla uğraşmayı gözüm hiç kesmiyor. 1951 model ajs 18 s in restorasyonunu yarım bıraktım bu makina için.
    böyle de diyorum ama bakma , gözümde hala raftaki elyaf ve polyestere kaymıyor değil .)

bakalım hayırlısı ..

selamlar.

En azından fiberin nasıl yapılacağı hakkında bilgin var. Ben bu konuda tam cahilim. Tabi ki güzel bir kaporta olsun istiyorum. Ancak şu anda tek düşüncem araç yürüsün yeter. Geri kalan düzenlemeleri bilahere yaparım...
    Burada da bir sorun çıkıyor. Aracı imal ettiğim yere tekrar koymam mümkün değil. Düzenleme çalışmaları için kapalı alanım da olmayacak. Şimdiden bunun sıkıntıları da basmaya başladı.
    Motorlarla ilgim çok zayıf. Ama elinde güzel motorlar var. 1951 model olan, kıymetli birşeye benziyor. Motorlar beni her zaman ürkütmüştür. Çünkü kaporta bizzat "kendin" oluyorsun
    Selamlar

• quote:

go-kart yapalım

kardeşim oncellikle güzel bi r iş çıkarmışsınız ve tebrikler....bide sorum olacak koltuklar ne koltuğu fiyatı ne kadar bide amatisorleri ne kadara aldın
  • DOĞUBEYAZITLI MESLEKDAŞLARIMIZ
     go-kart yapalım

http://www.youtube.com/watch?v=iY5QTza7M3A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksel varlı -- 3 Aralık 2012; 20:53:16 >
  • Koltukları bursadan imalatçısından aldırdım.50 tl ad fiyatı plastik ve hafif koltuklar grammer firmasına yapıyorlar. amortisörler tamamamen el yapımı. kendim yaptırdım. boruların içerisinde kalıp yayı var.
  • quote:

quote:

Abi tekerlekleri dediğin gibi büyütecem. 2008 de bu projeye başladığımda kafamdan çok projeler geçti. Bu nedenle 16,5 x 6,5 x 8 tekerlek almıştım şimdi jantlar kalacak 18 x 9,5 lastik almayı düşünüyorum. Kaportayı bende fiber yapacaktım.tahtadan kalıpları da hazırlamıştım ama bilmeyince zor oluyor bu nedenle 1.20 sacı lazerde kestirip yapacağım. sen nerede otouruyorsun olmazsa sanada çizer yaptırırız. be maltepe istanbuldayım. lastiklerin güzel olmuş.

Ben Mersin'deyim lazer vs buradada hertürlü olanak var , ben sac kullanmayı düşünmüyorum. fiber dökeceğim yada en kötü ihtimalle reklamcıların kullandığı mika benzeri birşeylerle kapatacağım ön tarafı. benim aracın arkasında da yük için kasa olacak.

senin tekerlere gelince 8" jant olmaz 12" bulabilirsen kullan hatta 13" scooter lastiği bile iyi durur şimdikilerden.

yinede sen bilirsin.

kolay gelsin.

GasserGlassyoutube
    How To Fiberglass * Cowl Induction Scoop * THE 1st FIBERGLASS VIDEO & SERIES ON YOUTUBE!
    http://www.youtube.com/watch?v=ZXkR94AQjFM

• quote:

go-kart yapalım

aracınız çok güzel olmuş. ellerinize sağlık. bağlantı yerleri, amartisorler, ön takım biraz ayrıntılı foto rica etsem. ayrıca motor olarak ne kullanacaksınız? kasa ne kasası? nerden aldınız?
  • selamlar...
    akınco kardeşim seninle tanışmak ve bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum pmde cep ini alırsam çok sevinirim
    hayırlı günler...
  • arkadaşlar benzinli bir motor kullanmak yerine elektirikli bir motor kullansak golf arabalarındaki gibi geliştirilebilme açısından daha mı uygun olur? performans verim açısından siz ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

quote:

quote:

yinede sen bilirsin.

kolay gelsin.

Alıntıları Göster

GasserGlassyoutube
    How To Fiberglass * Cowl Induction Scoop * THE 1st FIBERGLASS VIDEO & SERIES ON YOUTUBE!

Abi elde bir kalıp olsa elbette daha kolay bir kaporta uydurmak. ama elde kalıp yok. kalıba benzer birşey yapıp onun üzerine fiber döşenecek mecburen. Ha seri imalatını yapacak olsak o zaman önce bir kalıp yapılır, kalıba döker döker takarız utv lere :)

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihtenkalanyarımşarap

arkadaşlar benzinli bir motor kullanmak yerine elektirikli bir motor kullansak golf arabalarındaki gibi geliştirilebilme açısından daha mı uygun olur? performans verim açısından siz ne düşünüyorsunuz?

2 kelime : uzak dur :)
  • quote:

go-kart yapalım

fotoğrafta arka kısımda 1 amortisör görünüyor. eğer 1 ise, arka kısma kasa yaptığınıza göre yük vb. taşıyacaksınız. 2'ye çıkarma ihtimaliniz varsa daha kullanışlı ve dengeli olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

quote:

arkadaşlar benzinli bir motor kullanmak yerine elektirikli bir motor kullansak golf arabalarındaki gibi geliştirilebilme açısından daha mı uygun olur? performans verim açısından siz ne düşünüyorsunuz?

bir kaç tanede sebep söylemen benim için daha yaylı olacaktır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mecnunbalci

quote:

bir kaç tanede sebep söylemen benim için daha yaylı olacaktır

Piller çok pahalı zırıltılı iş ama elektronikden çok iyi anlıyorsan ve paran varsa bu işe bulaşabilirsin sıkıntı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 463464465466467
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.