Şimdi Ara

go-kart yapalım (440. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 438439440441442
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bluewindy1

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

Son durum :)

Çok güzel bir çalışma, tebrikler. Fakat direksiyonu değiştirin bence, Tofaş'ın direksiyonu çok büyük duruyor. Çıkma spor direksiyon takabilirsiniz.

önceden babam oto aksesuar dükkanı vardı sonradan iş değiştirdi halen piyasadaki fiyatlar aynı gibi spor direksiyonlar 50 tl tye satıyorduk çok pahalı değil

Sn. bluewindy1,
    Keşke bütçem uygun olsaydı da yeni bir direksiyon alabilseydim. Bu işte bir direksiyona 50 TL. verirseniz arabanız "yeni" fiyatına gelir. Mesela ben o direksiyona 10 Lira verdim. Jantların tanesini ise 25 liraya aldım. Tabii ki biraz gezip araştırarak. Aksi takdirde hatırı sayılır bir mali yükle karşılaşırsınız.

• Çok teşekkürler Yüksel Bey. Yer sorun değil. İstiyorum ki yapamasam da maddi açıdan çok zararda olmayayım.
    Ayrıca herkesi kutlarım çok güzel işler çıkarmışsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Estağfurullah, İlgilendiğiniz için ben teşekkür ederim.
    Amortisörlerin şasiye bağlandığı yerdeki Profil, Amortisörlerin açısını verebilmek içindi. Şasiye bağlıntı yerlerinde cıvata var. Dediğiniz gibi kaynak çok güvenli değil.
    Ağırlığı hakkında hiç bir tahminim yok :) Ne gelirse artık... Şu anda ön tarafı bir kişi kaldırabiliyor.
    Motor olarak 150 cc Scooter motoru kullanmayı düşünüyorum. Otomatik vites olacak. Eğer arcın ağırlığı fazla gelirse arka tekerlek dişlisini biraz büyütmeyi planlıyorum.

Ekteki resmi büyütürseniz bağlantı cıvataları görünecektir.

go-kart yapalım

Civata ile bağlı olması güzel olmuş, elinize sağlık. Aracı bitirdikten sonra denersiniz, eğer çekişte bir düşüş olursa, hızlanamazsa o zaman değiştirirsiniz. Ama benim öngörüm, scooter motoru ve 150 cc olduğu için tam dolu halde sıkıntı olabilir, özellikle hızlanmada. Benim tavsiyem eğer performansı yetersiz gelirse dişiliyi değiştirmek yerine , zincir aktarmalı 250cc motora geçin. Çok daha seri bir araç olur. Arazide biliyorsunuz, motorlar düşük devirde zorlanırlar ve bu scooter motoru için oldukça dezavantajlı bir durum. V kayışı aşırı ısınır, hızınız da düşük olacağı için hava alamadığı için soğuyamaz.

Bunlar için maliyet dediğiniz gibi çok önemli. Gezdikçe, aradıkça çıkma parçalar çok ucuza alınabiliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

quote:

Sayın LionTech16,
    Haklısnız... Direksiyon hem büyük, hem de marka görünmesi hoş olmadı. Fakat, direksiyon kutusu Tofaş olduğu için tercih ettim. Diğerlerinin göbeği uymayabilir diye düşünüyorum.
    Selamlar

Göbek uymazsa porya gibi bir çözüm bulunabilir. Ucuz bir torna, freze işçiliği gerekir sadece.

Bir de amortisör kulelerinin bağlı olduğu bir profil görüyorum. Şasiye kaynaklı galiba. Eğer kaynaklıysa alttan yırtma yapabilir, çünkü askı sisteminde en yüksek kuvvet kuleye gelir. A kollarının şasiye bağlantı kulakları güzel olmuş. Elinize sağlık.

Arabanın maksimum ağırlığı ne kadar olacak? Bir de kullanmayı düşündüğünüz motor-şanzıman ikilisi nedir?

Çok soru sordum kusura bakmayın.

150'lik scooter kullanacaktı galiba.

Birde hocam çok süper gidiyor araç fakat tekerlek seçiminizi inş. motoru çok yormaz bu arada spor direksiyonu kendiniz demir boruyu bükerek yaparbilirsiniz tabi oksijen kaynağınız varsa
    dış kılıf olarakta bisikletçilerde bulunur boynuza geçirilen kılıf koyabilirsiniz.

Sn. altınkartal,
    Teşekkür ederim. Tekerlekler sanki biraz ağır gibi duruyor. Ancak, araç bittiği zaman hoşuma gider ve kullanılabilir olursa arazi tipi tekerlek takmayı düşünüyorum. Jantları onun için 13 ebatlı aldım. Hele bir araç yürüsün, onları değiştirebilirim. :) Direksiyonun da bir çaresine bakmamız vacib oldu artık :))
    Selamlar

go-kart yapalım

burda bir arkadaşta bundan kullanmıştı galiba oda bayadır gözükmüyor güzel bir araç yapacak gibiydi ama haber yok.

• 18 yaşının altında arkadaşlarımız varmı varsa arabaları varmı D: cevap
  • quote:

Orijinalden alıntı: murqullu08

18 yaşının altında arkadaşlarımız varmı varsa arabaları varmı D: cevap

baba faktörümü sorun oldu

• babam baştan beri konuşuyoda ben arabaları varsa merak ettim :D
  • şişme el arabası tekerine nasıl bir fren takılır.ben papuçlu bir fren yapıcam ama nasıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: emircezaxxd

şişme el arabası tekerine nasıl bir fren takılır.ben papuçlu bir fren yapıcam ama nasıl

benim yapmayı düşündüğüm bir sistem varr
  • quote:

quote:

şişme el arabası tekerine nasıl bir fren takılır.ben papuçlu bir fren yapıcam ama nasıl

istersen gösterebilirim
  • hurda atv vardı bı aralar forum da onu nerden bulabılırım yardımcı olursanız sewınırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fedakar_87

hurda atv vardı bı aralar forum da onu nerden bulabılırım yardımcı olursanız sewınırım :)

bunları buldum kendi resim arşivim var da forumun baştan sonuna kadar tüm resimleri koydum yaklaşık 300 tane falan bölümleri ayırdım da parçalar yapım hali bitmiş hali NEYSE RESİMLERİ BULDUM BEN SAHİBİ ÇIKAR İNŞALLAH

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• quote:

quote:

quote:

istersen gösterebilirim

GÖSTER KRDŞM
  • Konuya baya alakam var mesajım bulunsun.Emek veren arkdaşlara başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: xsdtx

go-kart yapalım

go-kart yapalım

Yaptigin go kart cok guzel ama arkadaki arabanin markasi nedir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

istersen gösterebilirim

GÖSTER KRDŞM

bu sekil yapabilirsin

/>

• arkadaŞlar arabamı boyadım resimleri vercem

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• arkadaŞlar arabamı boyadım resimleri vercem

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

istersen gösterebilirim

GÖSTER KRDŞM

bu sekil yapabilirsin

/>

açılmadı

• @ murqullu08

Tebrik ederim, kısıtlı bütçeyle daha iyisi yapılamazdı herhalde.
  • 
Sayfa: önceki 438439440441442
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.