Şimdi Ara

GLİKOLİZ TEMEL ÖZELLİKLERİ NEDİR?İÇERDEKİ DOĞRUMU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1. derecede enerji veriyor
    glikojene olarka hayvanda
    nişasta olarak bitkide depolanır
    hücre duvarından geçer

Arkadaslar bunlar doğrumu arastırdım bulamadım arkdasıma sordum bunları dedi çok önemli bir sınav benim için tek dersten kaldım üni. kayıt yaptıramıyorum

birde fotosentez şeması lazım int. oda yok
    birde gen frekansı nedir bilen varsa süper olur

• Bu söylediğin şeyler "glikoliz" değil, "glikoz" için. (Glikoliz, bütün canlılarda bütün solunum olaylarında glikozun pirüvik aside kadar yıkılmasını sağlayan bir reaksiyon serisidir ve son ürüne göre değişir. Glikoz da karbonhidratlar grubuna ait bir monomer besin türü.)

Monomer olduğu için hücre porlarından geçebilir.
    Hücre duvarının yapısına katılabilir.
    Hayvanlarda "glikojen" polimeri, bitkilerde de "nişasta" polimeri olarak depolanabilir.

Fotosentez şemalarını Internet'te bulabilirsin bence.

Gen frekansı, belli bir özelliğin bir populasyonda bulunma sıklığıdır. Örneğin; 100 kişilik bir insan populasyonunda yapışık kulaklılık geni 36 kişide var. Yani bu genin frekansı %36'ymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 31 Ağustos 2009; 19:52:20 >

• evet kardeşim seninkiler glikozun ozelikleri. glikoliz ise glikozun enerji harcayarak piruvik asite kadar donuşmesidir.
  • Glikolizin O2li solunumun fotosentezin herşeyini deli gibi öğrendik.. Mühendis olduk.. Sonuç? Forumdaki bu tip sorulara cevap verebilirim en azından..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.