Şimdi Ara

Gizli dosyaları göremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows 7 ultimate kullanıyorum klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster işaretlememe rağmen gizli dosyaları görmüyor. müzik albümlerindeki gereksiz ufak resimleri sileceğim ama anca arşive aldığımda bu dosyaları görüp silebiliyorum

• Merhaba, ismini hatırlamadığım bir virüs bulaşmış ki ya script ile web tarayıcısından yada usb bellekten bulaşmıştır. Güvenlik yazılımınız nedir? Ayrıca kullandığınız sistem güncelleştirme entegrelimi?
  • turhill kullanıcısına yanıt
    normalde vista yüklü idi ama yeni hard disk alınca bilgisayarcı unofficial ultimate yükledi nod 32 var ama işe yaramıyor gibi kaldırdım. güncelleştirmeler kapalı windows yazılım hatası almamak için ama uygun zamanda güncelleştirmeleri yapacağım mecburen.
  • Merhaba, kullandığınız makinenin işletim sistemini anlamadım fakat şunu söyleyebilirim ki internet kafe, bilgisayarcılar "Bilgisayarcılar" ki güncellemelere garip manasız bir alarjileri var. Sebebi aslında basittir. Ya sistemi yemleyip distroları o şekilde bilgisayara yüklüyorlarki zararlı programın hiyararişisi bozulmasın yada bilinçsizliğin dibine vurmuş denilecebilicek düzeydeler.
    Mesela yazılımların hepsi belirli aralıklarla servis paketi yayınlamalarının sebebi windows güncelleştirmeleriyle daha iyi etkileşime girmek hemde kendi yazılımlarının performansını rolantiye çekmek için yapılır. Heleki Windows işletim sisteminin güncellemeleri Windows Vista dan sonra daha seri ve sorunsuz yüklenecek şekilde ayarlanmasıyla yapı tam kararlı hale geçmiştir. Sorunlar dan çok güvenlik konusunda ciddi güncelleştirmeler yapılıyor ki bu da kullandığınız güvenlik yazılımına destek olacak şekilde yapılırdı. Bunca işin arasında Microsoft güncelleme çıkarmaları kararlılığı eğer unutma kabiliyetiniz zayıf ise bunu anlamak çok kolay olacaktır. Windows 8 vede hele hele Windows 8.1 güncelleştirmeleri çok büyük boyutlara varmasına rağmen intel atom iki çekirdekli cihazlar da windows 7 performansını üst seviyeye çıkarıyor....
    Size şiddetle tavsyem pach yapmadan mümkünse orjinal yazılım kullanmalısınız olacaktır. Vede muhakkak güncellemeleri tam yapmalısınız.

Güvenlik yazılımlarından sayabileceğim ise kullandığım Norton Internet Security, Kaspersky Internet Security (Ayarlardan uzman silmeyi kapatılmalıdır.)... Diğerlerine bakmıyorum bile :) :)

Kullandığınız sistemlerin etini sütünü iyi vermelisiniz ki uzun süre kullanımlarda bile performans düşüşü olmadan donanımı iyi bilerek keyifli işler yapabilirsiniz.

İyi günler.

windows 7 ultimate . intel core 2 duo e8400 çift çekirdek 3.00 ghz 3 gb ram 32 bit işletim sistemi

bilgisayardan telefona mp3 dosyalarını atıp thumb - albumart dosyalarını telefondan siliyorum ya da rardan. şu anda bilgisayarıma tıkladığımda f: g: h: j: gibi sürücüleri görebiliyorum bu halde görmeyeli 3-4 yıl olmuştur. bilgisayarcıdan şüpheleniyorum ne zaman gitsem 2 ay sonra bir daha gidiyorum ama adam da ilgileniyor uyguna hallediyorum öyle bir şeyde düşünmek istemiyorum.

bilsem vistanın kendi keyi ile format atar kurarım ama pek o konularda bilgili değilim :I şöyle de bir problem var yeni hdd aldım torrentden önizleme yaptım harddisk kapanıp açıldı önemsemedim ama harici hard diskten d ye veri attığımda yine hard disk kapanıp açıldı anlamadım virüs programı hiç kurmadım gibi yılda 3 kez kurup aynı gün taratıp kaldırırım güvenli sitelerden download yaparım dikkat de ederim öyle virüs probleminden sıkıntı çektiğimde olmadı açıkcası. yaşadığım durumu internetten araştırdım ama orada şu durum var flash disk taktıklarında içindeki veriler görülmüyor şeklinde sorun yaşayanlar var benim durumum farklı ben albümlerdeki albumart ve thumb dosyalarını direkt görüp silemiyorum gizli dosyaları göster dememe rağmen. şöyle ilginç durumda var harici hard diskin bi kısmında gizli öğeleri görüyorum bi kısmında göremiyorum.

ilgin içinde teşekkür ederim

• Bu devirde iyi cesaret açıkçası güvenlik yazılımı kurmamak.. Bu arada işlemcinden memnunmusun benim de e8400 var. 3 sanal makineye ssd de öff bile demiyor açıkçası :)

Grep.exe diye hatırlıyorum USB den de bulaşan bir zararlı ki downloader istemcisi diyede söylenebilir. Winrar 'ın dosya yönetici ile USB c:\ d:\ sürücülerine bakın muhtemelen autorun.ini, setup.pif, setup.exe gibi muhtemelen 200 KB civarında dosyalar olacaktır. Gizli dosyaları açtığınız da eğer gizli dosyalar tekrar kapalı halde görüyorsanız klasik grep.exe dir.. Şu anki ismini tam hatırlamıyorum.

Bilgisayarcı da muhtemelen Windows direkt olarak kuruyordur vs..
    pc den memnunum 6 yıl oldu alalı o zaman dolar 1.20 de iken piyasanın en üst bilgisayarını almıştık şimdi o dolar seviyesi nerdee .. ekran kartı olmadığı halde 4k videoları oynatabiliyorum hafif donma var sadece bende şaşırıyorum fm 13 vs bana mısın demiyor. bi ara harici hard diskimde autorun adında bir dosya görmüştüm gizliydi ve herhangi bir klasörde değildi onu silmiştim. forumdan araştırdım

http://forum.donanimhaber.com/m_40344056/mpage_2/tm.htm

şuradakini uyguladım daha fazla dosya görünür oldu. şimdi bu albüm indirirken var olan albumart, thumb gibi dosyalar virüs mü oluyor ? ben onları klasörlerin düzenlenmesi için var olan dosyalar olarak biliyorum

antivirüs konusunda da 6 yıldır kullandığım yok yılda 3 kez tararım formatda hiç atmadım hard disk değişmedikçe .. 1 defa tozdan dolayı ekran kartımın fanı durmuş ve ekran kartı yanmıştı 1 kez hdd gitti veriler önemliydi hiç bir yer kurtaramadı tanıdık internet kafeci 2. hard disk olarak takıp arızalı hard diske büyükçe fan takıp 250+ gb veriyi öyle kurtarmıştı 20-30 lira gibi de masraf vardı ama çakal yakını hard disk taktı 80 gb a 80 lira dedi tamam dedim ama 160 gb adi 2. el hard disk takıp 160 lira sadece ondan istedi verileri kurtardığı için bi şey demedim bi de eski kız arkadaşımın abisiydi neyse o hard disk yüzünden bi kaç kez servise gittim 1 yıl olmadan o da gitti

şimdi harici hard diskte recyler - system volume information gibi klasörler çıktı orada hatta 20 şarkılık bir mp3 albümü vardı pop şarkılardan oluşuyordu ismini dahi bilmediğim kimseler benim yüklemediğim apaçık o nereden geldi merak ettim. şimdi gizli dosyaları görüyorum ne yapmalıyım nod 32 kursam bir şey olacağını sanmıyorum kaspersky ile tarama yapayım :?

bir de torrent bu 1 ayda kullanıyorum oradaki mp4 videoları zararlı olabilir mi ? daha önce firefox eklentisi download helper aracılığı ile arşiv yapıyordum 200 gb lıkta diskography arşivi var mediaportal.ru dan yapıyorum. bildiğimiz bu mp3 uzantılı dosyaların virüs olma ihtimali var mı ? ben genelde exe olan dosya kurup çalıştırmadıkça sorun olmaz diye biliyorum :? çok soru sordum bilgisizim bu konuda ama bilgisayarın en büyük düşmanı da antivirüs programları olduğunu okumuştum o kadar arşive rağmen sorunum yok şanş mı diyelim ya da virüsler ile yaşamaya alışkanlık mı diyelim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows Gizli Klasörleri
    geçen ay açıldı
    Gizli Klasörü Görünür Yapma
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    sil sil hala çıkıyor arkadaş ne iş 2 tane daha autorun.inf buldum ama silinmiyor trustedinstaller izin vermiyor diyor. izinleri güvenlik gelişmişten değiştirdim sildim. bu bitlocker klasörü içindeydi onu da sileyim mi ? diğeri winsxs dosyasında .. evet başardım 2 tanesi daha gitti

bilgisayarda o kadar çok gizli klasör çıktı ki hangisi sistem için hangisi virüs klasörü bilemedim :I
  • Gerçek manada işlemci çok iyi.. Aynı yıla tekabul ediyor iki ay önce ekran kartı yandı remleri uçmuş..

Gelelim senin konuna. Formtalık windows 7 dvd varmı? Yapman gereken şeyhttp://tr.norton.com/downloads-trial-norton-internet-security şu adresten NIS indir kur güncelle. Daha sonra tarat ve gör bakalım bi neler var neler yok. Daha sonra dersen ki arkadaş olmasın bilgisayarda. Ayarlardan girip kalıcı olarak korumayı duraklat. Ve ara ara korumayı açıp temizleme yaparsın. Böylece eğer zararlı var ise tepesine biner ve çalışmasını engeller. Böylece olağan şekilde kullanmaya devam da edebilirsin. Bu aoturun.ini olayı mantar gibi tarar durur. Şimdi sana combofix desem %99 sistemin çökecek.. Sen aslında asrın hatasını yapyorsun. Ne gereği var sürekli bu işlerle sürekli uğraşmaya. At temiz formatını güncelle iki gün uğraş. Sonra Acrois True Image ile al yedeğini. Sıkıntı oldukça geri yükleme yaparsın ne gereği var adam ne yükledi.. vs.. vs.. Teknoloji konusunda insanlar savcılığa gidince bu işlerle uraşınca bu tür konuları sağlama almanın yoluna gidiyor. Allah korusun ya..

Yşını bilmiyorum da geçende bir tanıdığın 65 yaşında tek tek gösterdim 20 dakika.. Kurtuldum artık Dakka başı arayıp duruyordu bune bune diye.. Belkide bu foruma kayıt bile olmuştur.
    Not: Torrente IP gizleme kullansan bile eğer ticari statüde görülürsen IP izlenir bir birbuçuk yıl civarında sonra da sükütçe gelirler bir gece yarısı.. Bu da benim kahinliğim olsun :)

kaspersky ile bi kaç kez tarama yaptım nod32 gibi o da virüs bulamadı. aslında antivirüs kurmamın sebebide bu. virüs bulamıyor ki ya da yok daha yeni format attırmıştım ama finallerden sonra bu işi öğrenip bir de ben atayım. sağol ilgin için
  • arkadaşlar virüs bulaştıktan sonra bulması daha zordur virüs bulaşmadan önce tedbirini alacaksın autorun virüsleri çok pisler ve iyi gizleniyorlar kill.... diye bi küçük programcık var bunun yanında bide antivirüs yükleyin önce kill... (ismini tam hatırlayamadım) programını çalıştırın o bitince antivirüs güncelse zaten virüsleri temizler.
    bide küçük bi öneri disklerinizde autorun.inf dosyasını kendiniz oluşturun yazma ve erişim olaylarını kısıtlayın sonra autorun virüslerini hiç düşünmeden dert etmeden sadece diğer virüslerden çekinerek pc kullanın
  • 23kaya23 2 kullanıcısına yanıt
    Bu virüsün başka ne zararı var ben gözle görülür bir zararın görmedim şu anda bir çok gizli dosyayı görüyorum ama albumart dosyalarını silmeye rağmen şarkıyı açınca yine oluşuyor pes ettim sonunda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • virüs virüstür illaki zarar verecek veya vermeyecek demek değildir kullanıcı farketmesede vardır bi zararı boşuna virüs dememişler :)
  • 23kaya23 2 kullanıcısına yanıt
    ABİLER
    kardeşler 1tb harici diskim windows 7 de çoğu dosyalarım gözükmüyor fakat xp pro da hepsi gözüküyor ve de gizli dosyaları göster diyorum kapatıp açıyorum göstermeye tekrar işaretli oluyor birde bazı virüslü dosyalar var ne yapmam gerekir lütfen yardımmm...
  • killamvo diye internetten bulabileceğin bi script var onu indirp çalıştır bide öncesinde antivirüs programını güncelle scriptten sonra dosyaların görünür olur buarada antivirüste virüslü dosyaları temizler önemli dosyaların varsa onların yedeğini almayıda unutma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.