Şimdi Ara

Giyinme kültürü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha çok kadınların giyinimi kafamdaki soru işaretlerini oluşturuyor. Aslında kadın da dememeliyim her iki tür içinde merak ediyorum.

Örneğin mini bir eteğin felsefesi nedir ? nereden çıkmıştır ?
    Bir takım elbise kimin aklına gelmiştir? Niçin böyle bir tasarım yapmıştır?

Ben giyinilen kıyafetlerin temelde bir ihtiyacın ürünü olduğunu düşünüyorum. Ama ne nereden gelmiştir onun hakkında hiç bir bilgim yok.

Bir örnek ile açıklamak gerekirse;

Rock müzik bilirsiniz bir baş kaldırış edası ile ortaya çıkmıştır. Günümüzde giyindiğimiz kıyafetlerin kökeni nedir ?

• http://tr.wikipedia.org/wiki/Giyim

:)

Özetle şöyle diyeyim.Etek yapısı itibari ile vücudu sarmaz.Isı transferi burada doğal taşınım ile rahatça sağlanır.Kadın anatomisi ısıl yalıtkanlığı yüksek bir yapı gösterir.(kas/yağ oranının düşük oluşu) Sonuç olarak bulunduğu ortamda rahatça yaşabilmek için eteği tercih etmiştir.Erkeklerde bu zorunluluk bakıldığında nemin yüksek olduğu bölgelerde görülmektedir(bknz iskandinav ülkeleri).Özellikle feministliğin yükselişe geçtiği 1930-1940 yılların akabinde savaş ertesi feminist anadan yetişen çocuğun gençlik çağları olan 1960larda mini etekle tanışması ve 1970 lerde gelişen minietek satışlarındaki patlama rastlantı olmasa gerek

Takım elbise meselesini ben de merak ediyorum var mı fikri olan ?

• quote:

Orijinalden alıntı: OğuzhanAhan

http://tr.wikipedia.org/wiki/Giyim

:)

Özetle şöyle diyeyim.Etek yapısı itibari ile vücudu sarmaz.Isı transferi burada doğal taşınım ile rahatça sağlanır.Kadın anatomisi ısıl yalıtkanlığı yüksek bir yapı gösterir.(kas/yağ oranının düşük oluşu) Sonuç olarak bulunduğu ortamda rahatça yaşabilmek için eteği tercih etmiştir.Erkeklerde bu zorunluluk bakıldığında nemin yüksek olduğu bölgelerde görülmektedir(bknz iskandinav ülkeleri).Özellikle feministliğin yükselişe geçtiği 1930-1940 yılların akabinde savaş ertesi feminist anadan yetişen çocuğun gençlik çağları olan 1960larda mini etekle tanışması ve 1970 lerde gelişen minietek satışlarındaki patlama rastlantı olmasa gerek

Takım elbise meselesini ben de merak ediyorum var mı fikri olan ?

Böyle şeylere türkiyede yer yok kaç kız mini etek giyiyor yahu yemedikleri laf kalmıyor yazık yazık

• Kol düğmeleri için Fransız komutanı anlatılır, askerler burunlarını silmesin diye ceketlere düğme eklendiği söylenir.
  • Açıkçası ben bu dekolte olayının,pavyon tarzı yerlerden geldiğini düşünüyorum. Ne kadar doğrudur bilmem ama bilgili birileri varsa çok iyi olur
  • bir tahminde bulunmak gerekirse takım elbise köyden kırsal kesimden çıkmış sonradan itibar kazanmış olabilir.Çünkü zamanında giyinme şekli hep el emeği istiyordu o yüzden basitti kumaştan pantolon kumaştan gömlek kışın üşüyüncede üstüne kumaştan çeket belki sonraları giyim geliştikçe bu kombinasyon değer kazandı üstüne kravat felan eklendi.
  • Bence! Geçmişte üşünüldüğü için dönemsel giyilen kıyafetlerin önce her döneme alışkanlık haline gelmesi(buzul çağlar yüzünden olabilir) ve sonra ise ahlak kavramına dönüşmesiyle gerçekleşmiş olabilir. Bazı kabileler tamamen çıplak yaşamaktadır şuan dünyada, bölgenin sıcaklığı ve toplumun ahlak yapısı etkiliyor tamamen.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toplum çok yozlaşmış
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 yıldır alttan aldığım ve nihayet bu yıl verebildiğim Türk Kültürü ve Tarihi dersinden öğrendiğim kutsal bilgiye göre; Malum,atı ehlileştirme ve ata binme sanatı konusunda atalarımız öncü bir topluluktur.(except: Recep Tayyip Erdoğan)Dolayısıyla at üzerinde rahat hareket etmek amacıyla pantolonu Türkler bulmuş diyordu kitapta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.