Şimdi Ara

(Gittim) Psikiyatriye Gitmeli miyim? Kendimi Anlatıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
2.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında daha zor zamanlarım oldu. Bu yüzden çocukluğum berbat geçti. O zor zamanları kendi başıma atlattım. Ama yine ara sıra belirtilerini yaşıyorum. Tedavi görmem gerekiyor mu diye düşünmeye başladım. Gerçi o günlerde gitmediysem şimdi gitmem mantıklı mı bilmiyorum. Çünkü cidden berbat bi haldeydim. Şimdi çok daha iyiyim. Neyse kendimden bahsedeyim.

Sanki birden fazla kişiliğim varmış gibi hissediyorum. Birbirinden zıt ruh halim oluyor. Bir gün kendimi harika hissederken diğer gün intiharı düşünecek haldeydim. Bir gün kendimi herkesten üstün görürken diğer gün kendimi herkesten ezik görüyordum. Bu geçişler bazen 1 günde bazen 1 ayda oldu.

Ergenlikten itibaren kimi zaman kendimi tanrı gibi görmeye başladım. Saçma olduğunu biliyorum. Tüm insanların benim için yaratıldığını düşünüp kendimi çok üstün görüyorum. Duygusuz bir hal alıyorum. Bu durumda aile-arkadaş ilişkilerinin nasıl olduğunu tahmin edersiniz. Kendimi farklı gördüğüm için herkesten soyutluyorum. Sevgili, arkadaş durumları tamamen saçmalık geliyor. Aileme karşı bile hiç bir duyguyu hissetmiyorum. Diğerleri gibi onlarıda kendimden küçük görüyorum.

Daha sonra ise bir sabah uyanıyorum ve bu halimin tam tersinde bir kişiliğe bürünüyorum. Kendimi herkesten ezik ve eksik hissediyorum. Bu sefer kendimi düşük gördüğüm için insanlarla konuşmuyorum. Bütün gün yataktan çıkmıyorum. Eve kapanıyorum. Yemek yiyesim bile gelmiyor. İntiharı düşündüğüm oluyor.

Bazen ise kendimi daha normal görüyorum ve ilişkilerimin iyi, mutlu olduğum, hatta güne dans ederek başladığım zamanlar oluyor. Ama bu halim kısa sürüyor.
    Normalde halsiz, bitkin birisiyim. Bu haldeyken gayet enerjik, hareketli birisi oluyorum. Daha sonra tekrar eski halime dönüyorum. Benim için büyük bir hayal kırıklığı oluyor.

Şimdi ne olduda bunları farkedip kendimi sorgulamaya başladım ondan bahsedeyim.

Bu yıl üniversite sınavına hazırlanacaktım. Büyük bir azim ve güç ile bu kararı aldım. Erken yatıp erken kalmaya başladım. Ders çalışıyordum. Artık hayatımı değiştirecektim. Üstelik bunu yaparken mutluydum.Ama bu gel-gitlerimin yine bana engel oldu. 2 gün önce üniversiteyi geçtim yaşama amacımı bile bulamıyordum. Yine depresif halimdeydim. Kendimi ezik görüyordum. Dış görünüşümden nefret ediyordum. Diğer halimde kendimi üstün gördüğüm için dış görünüş falan umrumda olmazdı. Yalnız kalacağımı o yüzden bu hayatta ne yaparsam yapayım mutlu olamayacağımı düşünüyordum. Hedeflerim, hayallerim umrumda değildi.

Şimdi o halimi atlattım. Depresif halde değilim ama mutluda değilim. Boşluktayım. Gece uyumuyorum. Dışarı çıkasım gelmiyor. Hedeflerimi gerçekleştirecek halim yok. Yorgun, bitkinim. Çabalasam bile tekrar eski halime dönüp başa saracağım diye korkuyorum. Üniversiteyi kazanmam için ilk baştaki halime dönmem gerekiyor. bu yüzden ilk defa bir uzmana görünsem mi diye düşünmeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 28 Kasım 2017; 15:8:26 >

• Aynı durumları ben de yaşadım . Bak psikiyatriye git yada gitme demem o benim haddim değil sana vereceği antidepresan uyuyamadigini söyledin uyku ilacı birde. Kendini kendin iglestirebiliyorsun bu durumda inancın nedir bilmem ama once namaz kıl , spor yap aktif olarak dışarı çıkamadığı nı çıkmak istediğini söyledin çık dışarı bi hava al üniversiteye gidiyorsun ortam yap sosyal ortamlarda takıl arkadaş edin sakın ama sakın eve kapanma ben de çok mutsuzdum yaşamak istemiyordum ama bu tamamen psikolojik bir süreç bir hastalık gibi düşün grip gibi ilk önce usutursun sonra ateşin çıkar terlersin burnun akar buda insanın ruhu ile alakalı ruhunu besle açıkinca yemek yiyoruz ya kitap oku bana çok faydası oldu film izle müzik dinle bol bol deniz havası yeşillik alanlara git ayakkabılarını çıkar ve şükret bir gün onkoloji koridorlarında yada acil bölümüne git sadece otur ve etrafı izle gerçekten faydası oluyor Allah a ne kadar şükretsek az . Önce bir psikologa görün uzmana ,sonra ruhunu besle . Haddimi aştıysam affola . Umarım en kısa zamanda sıfani bulursun sen de bende .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimseye fazla değer verme ve muhtemelen çoklu kişilik bozukluğun var.

• Normal değil diye düşünüyorum. kesin bir yargı veremem ama büyük bir ihtimal normal değil. ama bu kişilik tipini iyi bilirim. öncelikle seni sana anlatayım bakalım doğru mu. öncelikle kendini sıradışı ve özel hissediyorsun. bu dünyaya birşeyleri değiştirmeye geldiğini düşünüyorsun. monoton bir hayattan nefret ediyorsun. evlenmek çoluk çocuğa karışmak ve bu şekilde ölmek kesinlikle sana göre değil. iş disiplinin zayıf belki ailen seni bir görevi yapman konusunda çok sıkboğaz ediyor. belkide ailenden kendini soyutlamanın sebebi bu. normalde kişilikler 9 gruba ayrılır ve insan 9 gruptan 1'i üzerine şekillenir. bu şekillenme sürecinde diğer 8 gruptan da fazla olmamak şartıyla biraz biraz alırlar. sende ise durum %95 kadar sadece 1 kişilik tipi üzerinde yoğunlaşılmış gibi duruyor bu sebeple bir psikiyatriste görünmen tavsiyemdir

• İçine kapanik oldugun icin boyle olmussun.Hobi edin kendine,yukardaki arkadasin dedigi gibi spora baslayabilirsin,saglikli yasamaya calisabilirsin.Yaptigin hicbir aktiviten olmadigi icin kendine sarmişsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bipolar olabilirsin hocam gitmekte fayda var bu kadar sert duygu geçişleri normal değil

• quote:

Orijinalden alıntı: griezman03

quote:

Orijinalden alıntı: CrystalCacik

Bipolar olabilirsin hocam gitmekte fayda var bu kadar sert duygu geçişleri normal değil

Bipolar falan degil olum bilip bilmeden boş boş konuşma

Arkadaş boş falan konuşmamış. Tam olarak sayılmasada bipolar bozukluk belirtileri gösteriyor arkadaş.

Böyle şeylerin şakası olmaz. Acilen bir doktora gidip kan testi yaptırılmalı, psikologla konuşarak çözülen bir rahatsızlık değil gerekli tıbbi önlemler de alınmalı.

Ve en önemlisi dışarıdan bir destek alınmalı, yoksa bu senin tüm hayatına mal olur. Dikkatli düşün, ailenle konuş. Unutma kendi başına tüm bunların üstesinden gelmek zorunda değilsin. Paylaş sorunlarını ailenle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    askere gidiyorum çok mutsuzum.
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bipoların depresif ağırlıklı hali gibi iyi bi ilaçla seni nötrlerler dersine çalışırsın

• Öncelikle ilginiz için sağolun.

@Big Booble :
    Bende hep işin bende bittiğini düşündüm hocam. Öncesinde çok daha kötü haldeydim. Şuan o halime göre çok iyiyim. Bunu da kimseden destek almadan kendim başardım. Şuan konu açma ihtiyacı duymamda tamamen üniversiteye hazırlanma sürecimden kaynaklanıyor. Bu şekilde devam edersem kazanamayacağım. Çünkü gelgitler yaşıyorum ve vaktim boşa geçiyor. Psikoloğa gidip uyku ilacı tarzında birşey verecekse bi anlamı yok. Zaten sakin biriyim. Bu bir çözüm değil.

@55SuperSpy55 :
    Değişiyor işte hocam. Bazen insanlara önem vermiyorum ama bazende çok üstün görüyorum.

@H3DG3H0G :
    Söylediklerin doğru hocam. Aslında kendimi üstün gördüğüm dönemler canım yanmıyor. Mutlu değilim ama en azından ağlamıyorumda, insalar umrumda olmuyor. Tamamen duygusuz oluyorum. Tek düşündüğüm kariyer, güç, para oluyor. Bu hep devam etse kişiliğim bu diyeceğim ama hep devam etmiyor. Bir hafta böyleysem diğer hafta kendimi üstün görmeyi bırak, yaşamaya bile hakkım olmadığını düşünüyorum. Nadiren ise daha ortası. hem hedeflerim hemde insancıl yönüm ön planda. Bu değişiklikler kötü işte.

@griezman03 , @Phantom II
    1 buçuk ay önce spor olayına giriştim ama tam tersi psikolojim daha çok bozulmuştu. Kendime bakayım, spora ve sağlıklı beslenmeye başlayayım dedim. İlk hafta gayet güzel geçerken diğer haftalar en az onun kadar kötü geçti. Kimseyle konuşmadım. Yataktan çıkmadım, yemek yemedim. Spora gitmedim. Boşuna uğraştığımı düşündüm. O yüzden o anları hatırlamak bile istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 30 Ekim 2017; 1:35:7 >

• Sağolun. Bipolar'ı araştıracağım. Geç kalıp eğitim hayatımı da berbat etmek istemiyorum. Antidepresanlar hakkında bazıları kötü yorum yapıyor. Seni uyuşturuyor vs diye korkutuyor. Bipolarda da bu tarz yol izliyorlarsa ders çalışmam daha çok zorlaşır mı? Doğrusu şuan zaten hazırlanamıyorum. Daha kötü olamaz herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 30 Ekim 2017; 1:33:35 >
  • quote:

Kardeş çaba harca bişeyler için, spor zor geldi yataktan çıkmak istemedim falan diyosun ama bu zaten kolay olsa herkes yapar, ben 1 senedir gidiyorum spora, halada evden çıkarken off kim şimdi 2 saat spor yapıcak falan diyorum, spor yapmak yerine evde oyun oynarım ama bu geçici bi rahatlık olur, ya da ders çalışmak yerine 2 saat fazla uyurum, gidip bi yerde çalışmak yerine arkadaşlarımla dışarda takılırım ama buda psikolojimi bozmaktan başka birşey yapmaz, hayattan zevk alamam, acı yoksa kazançta yok diye boşuna dememişler

Tam anlamamışsınız. Farklı bir olaydan bahsediyorsunuz. Yaşadığım durum sizin örnek verdiğinizle aynı değil.
  • Antidepresan bazılarını uyutur bazılarında uykuyu azaltır kişiye göre değişen bir etkisi var ama sana ne verirler bilmem farklı bir ilaç türü verilebilir

• benimki psikolog onu verdi sen git yine bir uzman görmesinde fayda var bana iyi gelmedi diye sanada gelmeyecek diye bir şey yok
  • Daha sorunlu insanlarla tanışacaksın

Ben de kendimi öcü sanardım ama en normal benmişim. Herkesin tuhaf düşünceleri oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ted Bundy

quote:

Kardeş çaba harca bişeyler için, spor zor geldi yataktan çıkmak istemedim falan diyosun ama bu zaten kolay olsa herkes yapar, ben 1 senedir gidiyorum spora, halada evden çıkarken off kim şimdi 2 saat spor yapıcak falan diyorum, spor yapmak yerine evde oyun oynarım ama bu geçici bi rahatlık olur, ya da ders çalışmak yerine 2 saat fazla uyurum, gidip bi yerde çalışmak yerine arkadaşlarımla dışarda takılırım ama buda psikolojimi bozmaktan başka birşey yapmaz, hayattan zevk alamam, acı yoksa kazançta yok diye boşuna dememişler

Tam anlamamışsınız. Farklı bir olaydan bahsediyorsunuz. Yaşadığım durum sizin örnek verdiğinizle aynı değil.

Tamam git geber o zaman

Sizin durumlar benden daha kötüymüş. Şükrettim.

• Anladım, çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 30 Ekim 2017; 12:37:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orta Seviye Gitarist

Daha sorunlu insanlarla tanışacaksın

Ben de kendimi öcü sanardım ama en normal benmişim. Herkesin tuhaf düşünceleri oluyor

Sanırım. Şuan tekrar böyle düşünmeye başladım. Büyük ihtimal bunlardan mı yardım almaya çalışıyorum diyip konuyu falan da silicem. Yardımda almıcam. Sonra aynı şeyleri tekrar yaşıcam.
  • bence ergenliktn çıkammışsın
  • kendini hangi mevzuda, neden üstün veya alçak görüyorsun? bu soruların cevabını mantık çerçevesi içinde cevapla. çıkan sonuca göre bir fikir edin ve durumunu tespit et. sonra bu kısa hayatta ne yapabilirsen ona yönel
  • Hocam bipolarsiniz yani duygu durum bozuklugu lidyum faan veriyo doktor anti deprasani duruma gore

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.