Merhaba arkadaşlar, ben iktisat mezunu olarak iş bulamadım ve şuan askerlik kararı verme durumundayım yani gidip gitmeme ama gidersem de geldiğimde iş sıkıntım olmasın diyorum çünkü ben dönene kadar benim biradere emanet ederiz sıkıntı olmaz. Gelelim asıl konumuza şimdi ben gg ve n11 üzerinden oyuncak satayım diyorum ama vicdansızların aldığı komisyonları görünce aslında biraz düşünme aşamasına girdim yani o kadar ben ürünü alacağım kargoya verme peşinde koşacağım daha sonra ben o kadar iş yapmışken adamlar benim yorgunluğumdan para kazanacaklar. Aslında direk bir anda kendi sitemi açayım felan da olmuyor bunun e-faturası felan var iyi bir site 8-10 bin arasında belki daha fazla ayrıyeten çok reklam yapman felan gerekli yani o yüzden çıkmazdayım. Yaşım 25 ve artık bir yerlerden başlamak istiyorum ayni bu işleri yapan arkadaşlardan abilerimden bilgi almak istedim. Sizce nasıl yapabilir miyim yani tutar mı? Yani önce bi pazar araştırması yaptım toptancılarda ama sonra internette karşılaştırdım fiyatları insan hayrete düşüyor. Benim toptancıdan 30 tl fiyat aldığım oyuncağı adam 35 e 39 a satıyor yani bunun içinde kargo ücretsiz ve KDV si felan da var. Ayrıyeten benim aldığım fiyata +KDV var bide o cabası. Diyeceğim o ki bu işlerle uğraşan abilerimden kardeşlerimden tecrübelerini almak isterim şimdiden teşekkürler.
Hoş geldiniz arkadaşlar Türkiyede yılların köklü firmaları iflas ediyor.
Para kazanayım derken borc batağına batan çok firma esnaf var o yüzden okuduğunuz okul önemli değil çok dikkatli olmak lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
N11 komisyonlarını çok görme. Onları bir AVM gibi düşün. Sende orada kiracısın. N11 sabit bir kira almıyor senden. Sadece kazandığından yüzde alıyor. Sen ne kadar kazanırsan onun kazanma payıda artıyor. O yüzden senin satış yapabilmen için sürekli reklam, pazarlama, kampanya gibi şeylere para harcıyor.
Eğer iyi bir tedarikçin yoksa bu işe hiç girme. Yani piyasaya göre daha ucuz alabiliceksen ticaret yap. Yoksa ordaki bir çok satıcıyla yarışamazsın. başkalarının 10 a sattığını sen 15 e satmaya çalışırsan para kazanamazsın.
trplayer
kullanıcısına yanıt
Yok hocam bu işin okulla alakası yok zaten şimdi bizim babadan gelen bir ticaret,esnaf geçmişi olduğu için ne yapsak dedik yani aklımıza bu geldi o yüzden bir tartışıp plan üzerinde karar vermek için burada bilgilenmek için açtım bu konuyu ki benim daha öğrenmem gereken çok şey var zaten orası ayrı bir konu Yani baktım 1000 tl içeri girdim tabi ki daha devam edilmez ama dikkat edip öğrenmem gereken şeyleri öğrenmek istiyorum
HuRGeNeR@L
kullanıcısına yanıt
Evet hocam gg de listeleme ve aidat ücreti var ama N11 de yok dediğiniz gibi ama gg daha çok sattırıyormuş ama gg den açmışken N11 den de açarım diye düşünmüştüm. Pazar araştırması da yaptım ama büyük ihtimal ucuz satanlar 1 yada 2 ay önce yüklü almışlar çünkü fiyatlar dolara sabit olduğu için adamlar da bana fiyat sorarken abi zam gelebilir yani yarın öbür gün demişlerdi. Ben biraz daha arge yapıp ucuz ve iyi mal bulup satsam daha iyi olacak gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: rigbi
Evet hocam gg de listeleme ve aidat ücreti var ama N11 de yok dediğiniz gibi ama gg daha çok sattırıyormuş ama gg den açmışken N11 den de açarım diye düşünmüştüm. Pazar araştırması da yaptım ama büyük ihtimal ucuz satanlar 1 yada 2 ay önce yüklü almışlar çünkü fiyatlar dolara sabit olduğu için adamlar da bana fiyat sorarken abi zam gelebilir yani yarın öbür gün demişlerdi. Ben biraz daha arge yapıp ucuz ve iyi mal bulup satsam daha iyi olacak gibi.
Aynen öyle , Şu aşamada sıkıntılı. Avantajlı alabileceğiniz başka ürünler varsa onları satabilirsiniz. Yoksa riske girmeyin.
HuRGeNeR@L
kullanıcısına yanıt
Doğru diyorsunuz hocam değerli yorumlarınız için teşekkürler. Başka alıp satabileceğim şeyler var mı onları bir araştırayım yine de bir bakayım.