Şimdi Ara

Gitardan iyi anlayanlar gelsin Gibson les paul stand vs Schecter hellraiser (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Detaylı olarak denemeden aslında bir şey söylemen doğru değil. Standart koşullarda Gibson alarak nirvanaya ulaşabilirsin.
  • ayselneden kullanıcısına yanıt
    Hocam Gibson'ın metal tonları da gayet iyidir zaten Gibson Les Paul'ler oldukça geniş olan ton yelpazesiyle ünlüdür bu yüzden benim tavsiyem Gibson'dan yana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shecter ve Gibson arasinda gibson in üstünlüğü tabii ki tartisilmaz ama su var ki ihtiyacın olan bir gibson mi gerçekten. Eğer cidden "metal gitarı" istiyorum diyorsan gibson a ihtiyacın yok. Ama ana gitarın olması icin metal de calabilen bir gitar ariyorsan kesinlikle gibson.

• welmour kullanıcısına yanıt
    Demek istedigim de buydu zaten fenderim var sahnelerde normal muzik calmak için blues yapmak için vs vs Bende bi tane tam metal gitari aliyim diyodum herkes vaz geçirdi
    Her neyse gidip denicem bu hafta bi arkadasi gitmek için ikna ederek amfiye takarim en çok hosuma gideni alirim
    Şöyle düşündüm ben Gibsona köprü manyetiği için Emg 81 takarım böylece schecter deki tüm metal tonlarını alırım hem de gibson çalmış olurum
    Olur mu sizce böyle bir şey yani Gibsonun manyetikleri değiştirince bozulmaz dimi gitarın orjinalliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayselneden

Şöyle düşündüm ben Gibsona köprü manyetiği için Emg 81 takarım böylece schecter deki tüm metal tonlarını alırım hem de gibson çalmış olurum
    Olur mu sizce böyle bir şey yani Gibsonun manyetikleri değiştirince bozulmaz dimi gitarın orjinalliği

EMG takacaksan gibson alma daha iyi. hazır emg li les pauller var esp nin ürettiği onlardan al daha iyi. gibson'a aktif manyetik takarsan özelliğinin %80ini götürürsün bi anlamı kalmaz boşa para harcamış olursun. dediğim gibi saf sade metal için gitar arıyorum diyorsan gibson a para harcama. ltd ec 1000 al bir tane kore yapımı keyfine bak hem les paul hem de köküne kadar metal gitarı kaliteli de gitar yanında da bir tane mxr fullbore aldı mı daha da metal olamazsın zaten. yok ille tüm bütçeyi harcayacağım ama yine de metal gitarı istiyorum diyorsan da gideceğin yol jackson sl-1. ama dediğim gibi ana gitarın olarak kullanmak istiyorsan metal de çalabilsin (metal ağırlıklı değil dikkat) diyorsan o zaman gibson edinebilirsin.

Şimdi kardeşim şöyle söyliyim ben sürekli seyahat eden bir insanım yani belçikada yaşadığım için senede 4 kere en az 2 3 haftalığına tr ye gidip geri dönüyorum fransaya dayımın yanına gidiyorum ingiltereye bile gittim ve bi daha gitmeyi düşünüyorum
    Yanlış anlama yani zengin trillyoner değilim Burdan fransaya veya almanyaya veya hollandaya gitmek, istanbuldan ankaraya gitmek gibi. Her neyse demek istediğim çok seyahat eden bir insan olduğum için yanımda bir metal bir blues gitarı taşıyamam

Peki size sormak istediğim şey şu güzel bir amfi ve metal pedalleriyle sonuç olarak güzel metal çalabilirmiyim Gibson ilede ? ileriki zamanlarda amfi ve pedal aldıktan sonrası için soruyorum
  • +
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayselneden

Şimdi kardeşim şöyle söyliyim ben sürekli seyahat eden bir insanım yani belçikada yaşadığım için senede 4 kere en az 2 3 haftalığına tr ye gidip geri dönüyorum fransaya dayımın yanına gidiyorum ingiltereye bile gittim ve bi daha gitmeyi düşünüyorum
    Yanlış anlama yani zengin trillyoner değilim Burdan fransaya veya almanyaya veya hollandaya gitmek, istanbuldan ankaraya gitmek gibi. Her neyse demek istediğim çok seyahat eden bir insan olduğum için yanımda bir metal bir blues gitarı taşıyamam

Peki size sormak istediğim şey şu güzel bir amfi ve metal pedalleriyle sonuç olarak güzel metal çalabilirmiyim Gibson ilede ? ileriki zamanlarda amfi ve pedal aldıktan sonrası için soruyorum

Tabii ki doğru pedal, amfi kombinasyonu ile gibson ile babalar gibi stok haliyle de gayet güzel metal çalabilirsin. Halestorm adlı grubun frontwoman'ı gibson explorer kullanır stock 57 classic manyetikli. Bu manyetik aynı zamanda les paul traditional ve standart larda da mevcut. Tonu sana bir fikir verebilir grubun. Ama şöyle bir sıkıntı var gibson les paul taşımak için en kötü gitar falan. Benim kendi les paul traditional'ım hardcase'i ile birlikte 12.5 kg ağırlığında ve bu okuyunca çok sıkıntı gibi gelmese de 1 saat taşıyınca anlıyorsun. Elimin yara olduğunu bilirim ben bu yüzden. Bunu da göz önünde bulundur. Standart modeller biraz daha hafif diye duymuştum ama onlar da hadi 10 kilo olsun yine az değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi welmour -- 20 Mart 2015; 13:36:56 >

• Bu arada ben dahil kimse çıkıp dememiş ki gibson'ın bi tek les paul modeli yok. Gibson SG standart, hem daha hafif bir gitar hem de les paul'a göre daha sert bir tonu var ac-dc, black sabbath tarzı yani. Onu da düşünebilirsin fiyatı türkiyede 3 bin lira civarı ki muhtemelen 1000 euroya denk geliyor. Çok güzel, hafif ama yine de tonu etli butlu üstelik çok da güzel gözüken gitarlar. Onun dışında Gibson'ın geçen sene çıkarttığı yeni bir seri var 120.yılı şerefine. Bu seriden Gibson Flying V harika ötesi bir gitar. Tonal açıdan şimdiye kadar gibson dan çıkan en güzel v modeli olabilir grace potter signature ile birlikte. Gibson'ın yaptığı en "metal" gitardır flying v ama albert king gibi baba blues'cular da kullanır. Dolayısıyla grace potter flying v ya da flying v 120 modellerini de düşünebilirsin. linkleri aşağıda. bir de explorer modeli var ama herkes sevmez ve tabiri caizse "ritm gitarı" dır. Tizleri çok parlak olmamakla birlikte iş görür ama low ları cidden harikadır palm mute, power chord lar vesaire başka hiçbir gitarda bu kadar tok ve "chunky" çıkmaz. Ama dezavantajı biraz büyük gitarlar ve şeklini pek herkes sevmez. onun da linki aşağıda.

Gibson sg:http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/SG/Gibson-USA/SG-Standard-120.aspx
    Gibson Flying V 120:http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Flying-V/Gibson-USA/Flying-V-120.aspx
    Gibson Flying V Grace Potter Signature:http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Flying-V/Gibson-USA/Grace-Potter-Signature-Flying-V.aspx
    Gibson Explorer 120:http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Explorer/Gibson-USA/Explorer-120.aspx
    Gibson Lzzy Hale Explorer: http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Explorer/Gibson-USA/Lzzy-Hale-Explorer.aspx

Bu arada dipnot düşeyim 120 serisi özel bir seri olduğu için ben ileride epey değerleneceğini düşünüyorum.

Hocam ilgilendiğiniz için teşekkürler ederim
    Şimdi ben Explorer sevmıyorum onu bi geçelim :D
    Gibson flyng v ler dikkatımı çekmişti youtube dan biraz dinledim blues çalıyolar
    Yani böyle bir gitar alıp blues çalarak tanıtım yapmak bana çok saçma geliyor

Her neyse hocam gibson sg çok tanındık bir arkadaşımın var yani fırsat oldukça çalıyorum ama kesinlikle çalarken Gitara bak bee demedim yani pek benlik değildi bide şeklini beğenmedim sanırım
    Şu anda 2 gitar arasındayım Gibson les paul standard plus 2014 ve Flying V

Flying V alırsam aldıktan hemen sonra emg manyetik takarım
    Bu arada hocam gibson les paul standardın içi boş yani bir sürü delik var
    Gibson les paul traditional de full dolu ama dolu olduğu için çok ağır ve ben genel olarak ayakta çalıcağım için sanırım traditional bana olmuyor

Bana sadece hocam Flyng V ve Gibson les paul standard plus 2014 arasından birini seçmeme yardımcı olun tecrübeli birine benziyosunuz

Asıl hesabıma geçtim hocam hesabım 1 hafta kapatılmıştı buraya cevap verebilirsiniz
  • ayselneden kullanıcısına yanıt
    Hocam Gibson gitarların ton yelpazesi oldukça geniştir güvenebilirsiniz bu konuda. Gerekli pedalları veya sağlam bir amfi alırsanız da istediğiniz tonu Gibson'dan alabilirsiniz

• Öncelikle Gibson gitara emg manyetik işini unutmanı tavsiye ediyorum çünkü aktif manyetiklerin gitarın sesini öldürüyor. Gibson gibi bir gitar alıp da aktif manyetik takanı bizim burada dövüyoruz biz gitara yazık. Hele de flying v 120 modelindeki burstbucker pro'ları emg ile değiştirirsen o gitarı yapan usta gelir bulur bizzat döver seni Standard'lardaki bahsettiğin o delikler gitarın sustain'ini ve Les Paul'ların kendine has kamyon tonunu zayıflatıyor o yüzden ben Traditional modelini tercih ettim. Ayakta çalarken ağırlığı çok farketmiyor sadece çalacağın yere giderken taşırken sıkıntı. Flying V nin tonu daha sert les paul'unki daha etli butlu kararı buna göre vermen gerek. ama ikisi de kesinlikle pişman etmez.

Anladim hocam sanirim Gibson les paul traditional alicam
    Magazayi aradim 2014 modellerinden 3 tane standard 4 tane traditional kalmis bunlarda biterse alamam cunku 2015 modeller 1000 euro daha fazla ve 10 kat daha kotu hiç kimse begenmiyor

Bir hafta sonra magazaya gidicem Traditional ve standard denicem hangisi daha cok hosuma giderse onu alicam traditonall 600 euro daha ucuz assa yukari
  • Gitarı aldınız mı?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.