Şimdi Ara

Gitardan anlayan bir baksın !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İbanez GRG170DX gitara ve Cort MX-15 amfiye sahibim. Fakat amfiden distortion sesi çok karışık çıkıyor yani hiç düzgün değil, aynı amfiyi kullanan arkadaşlar çok memnun olduklarını ve kaybolsa veya çalınsa yine aynı amfiyi alıcaklarını söylüyorlardı. Fakat ben heralde biryerde yanlışlık yapıyorum. en az 2 tele vurduğumda ses sonlara doğru sekmeye başlıyor yani yankılanıyor.

"watch?v=dcTEMDKQRZg" bu videoda ki sorun benim sorunumla aynı dinleyerek daha iyi anlarsınız sorunu.

sorun gitardamıdır yoksa amfide mi ??

Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum :)))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madcorex -- 26 Haziran 2013; 18:53:16 >

• Actigin konuda kimse tavsiye etmemisti sanirim bu amfiyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sesi dinlesek de sorunun gitardan mı amfiden mi olduğunu söylemek zor, bulunduğun yerdeki müzik marketlere falan göstermeni öneririm
  • gitarı yeni aldım ve ayarlarını yaptıramadım henüz acaba sorun ondan kaynaklanıyor olabilirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Masamune

Actigin konuda kimse tavsiye etmemisti sanirim bu amfiyi

Aslında o konuda gitar üzerinde tavsiyeler almıştım amfi hakkında tavsiye yoktu.
  • Ibanez GRG170DX gerçekten iyi bir gitar değil, ancak bence bunun sebebi manyetikler. Gitar üretim kalitesi ve malzeme bazında gayet iyi -ki aynı kasaya farklı manyetik takıp üst model yapıyorlar- fakat dediğim gibi elektronik aksamı kalitesiz ve güzel distortion pedallarıyla bile gürültü yapıyor. Amfiden alacağınız overdrive'ın karışık olması doğal, elinizdeki amfi lambalı ve üst düzey bir model değil. Şu anda yapabileceğiniz mümkün olduğunca distortion efektini amfinin üzerinden alıp pedal kullanmak, ek olarak da manyetik değişimi yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremtuncer

Ibanez GRG170DX gerçekten iyi bir gitar değil, ancak bence bunun sebebi manyetikler. Gitar üretim kalitesi ve malzeme bazında gayet iyi -ki aynı kasaya farklı manyetik takıp üst model yapıyorlar- fakat dediğim gibi elektronik aksamı kalitesiz ve güzel distortion pedallarıyla bile gürültü yapıyor. Amfiden alacağınız overdrive'ın karışık olması doğal, elinizdeki amfi lambalı ve üst düzey bir model değil. Şu anda yapabileceğiniz mümkün olduğunca distortion efektini amfinin üzerinden alıp pedal kullanmak, ek olarak da manyetik değişimi yapabilirsiniz.

Evet ibanez grg170dx başlangıç seviyesi bir gitar bunu kabul ediyorum ama başlangıç seviye gitarların en iyisi denilebilir (Fiyat açısından). Ama gitar bana geldiğinde tamamen yeni ve açılmamıştı buda demek oluyor ki hala bu gitarın ayarları yapılmamış. Acaba ayarlarını güzelce yaptırsam sorun çözülür mü ??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU RÖNTGENDEN ANLAYAN VAR MI ?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcorex

quote:

Ibanez GRG170DX gerçekten iyi bir gitar değil, ancak bence bunun sebebi manyetikler. Gitar üretim kalitesi ve malzeme bazında gayet iyi -ki aynı kasaya farklı manyetik takıp üst model yapıyorlar- fakat dediğim gibi elektronik aksamı kalitesiz ve güzel distortion pedallarıyla bile gürültü yapıyor. Amfiden alacağınız overdrive'ın karışık olması doğal, elinizdeki amfi lambalı ve üst düzey bir model değil. Şu anda yapabileceğiniz mümkün olduğunca distortion efektini amfinin üzerinden alıp pedal kullanmak, ek olarak da manyetik değişimi yapabilirsiniz.

Evet ibanez grg170dx başlangıç seviyesi bir gitar bunu kabul ediyorum ama başlangıç seviye gitarların en iyisi denilebilir (Fiyat açısından). Ama gitar bana geldiğinde tamamen yeni ve açılmamıştı buda demek oluyor ki hala bu gitarın ayarları yapılmamış. Acaba ayarlarını güzelce yaptırsam sorun çözülür mü ??

Gitar ayarından kastınız nedir ki? Entonasyon veya sap ayarı diyorsanız tondaki bozulmayı etkilemez bunlar. Gitarı götürünce USB ile bilgisayara bağlayıp yazılım falan atmayacaklar, maksimum entonasyon yapacaklar. Bir distortion pedalı almayı deneyin bence.

• quote:

quote:

quote:

Gitar ayarından kastınız nedir ki? Entonasyon veya sap ayarı diyorsanız tondaki bozulmayı etkilemez bunlar. Gitarı götürünce USB ile bilgisayara bağlayıp yazılım falan atmayacaklar, maksimum entonasyon yapacaklar. Bir distortion pedalı almayı deneyin bence.

evet haklısınız, pedal konusunda da boss ds-1 düsünüyorum ama üzerinde mid treb bass seçeneği yok biliyorsunuz amfiden de istediğim sesi alamıyorum yine de bir faydası olur mu ?

• Boss DS-1 yumuşak bir pedal, tarzınızı bilemiyorum ama metal veya hard rock çalacaksanız verim alamazsınız, hatta bence daha çok booster olarak kullanılacak bir pedal. Metal Muff almanızı öneririm, adına bakmayın üzerinde oldukça fazla ayar var, her tonu alırsınız. Fiyatı fazla gelebilir ama ömürlük bir pedal, ben yıllardır kullanıyorum.
    Bunun dışında başlangıç seviyesi bir prosesör de alabilirsiniz, onlar küçük amfilerde şaşırtıcı derecede iyi ton veriyorlar. Hem efektleri nasıl kullanacağınızı öğrenirsiniz. Line6 Pocket POD veya Vox StompLab 1G gayet iyidir ve sizi ton olarak doyurur.
  • quote:

Boss DS-1 yumuşak bir pedal, tarzınızı bilemiyorum ama metal veya hard rock çalacaksanız verim alamazsınız, hatta bence daha çok booster olarak kullanılacak bir pedal. Metal Muff almanızı öneririm, adına bakmayın üzerinde oldukça fazla ayar var, her tonu alırsınız. Fiyatı fazla gelebilir ama ömürlük bir pedal, ben yıllardır kullanıyorum.
    Bunun dışında başlangıç seviyesi bir prosesör de alabilirsiniz, onlar küçük amfilerde şaşırtıcı derecede iyi ton veriyorlar. Hem efektleri nasıl kullanacağınızı öğrenirsiniz. Line6 Pocket POD veya Vox StompLab 1G gayet iyidir ve sizi ton olarak doyurur.

Şuan için maddi durumum metal muff yada önerdiğiniz prosesörleri karşılayamaz durumda. Fiyat aralığı 150'yi geçsin istemiyorum ve ayrıca footswich olarak kullanabileceğim bir alette olsun istiyorum o yüzden pedal almaya karar verdim.Boss için hafif dediniz benim tarzım Thrash Metal ve Heavy Metal önerebileceğiniz bu fiyat aralığında bir pedal varmıdır ?

• quote:

quote:

Boss DS-1 yumuşak bir pedal, tarzınızı bilemiyorum ama metal veya hard rock çalacaksanız verim alamazsınız, hatta bence daha çok booster olarak kullanılacak bir pedal. Metal Muff almanızı öneririm, adına bakmayın üzerinde oldukça fazla ayar var, her tonu alırsınız. Fiyatı fazla gelebilir ama ömürlük bir pedal, ben yıllardır kullanıyorum.

Şuan için maddi durumum metal muff yada önerdiğiniz prosesörleri karşılayamaz durumda. Fiyat aralığı 150'yi geçsin istemiyorum ve ayrıca footswich olarak kullanabileceğim bir alette olsun istiyorum o yüzden pedal almaya karar verdim.Boss için hafif dediniz benim tarzım Thrash Metal ve Heavy Metal önerebileceğiniz bu fiyat aralığında bir pedal varmıdır ?

Açıkçası o fiyat aralığında bulmak zor, DS-1 thrash metal ile tamamen zıt bir pedal, amfininkinden sert distortion vermez, bence para biriktirip başka pedallara yonelin, 2. elleri araştırın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Açıkçası o fiyat aralığında bulmak zor, DS-1 thrash metal ile tamamen zıt bir pedal, amfininkinden sert distortion vermez, bence para biriktirip başka pedallara yonelin, 2. elleri araştırın derim.

dostum ds-1 hakkında metal konusunda çok iyi değilmiş sololarda iyimiş. Araştırmadan sonra bunu buldum Crafter Cruzer EF-DT mydükkanda yorumlara göre boss ds-1 den daha kuvvetli distortionu varmış. Thrash metal ve Heavy metal içinde uygunmuş fiyatıda bana uygun geldi ne düşünüyorsunuz.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madcorex -- 29 Haziran 2013; 14:02:10 >

• Bence pedala, falan gerek yok. Bilgisayarında ses kartı varsa GuitarRig 5'i indir zorrentten. Miss gibi amfiler, kabinler, efektler var. Hemde beleş

Edit: Ayrıca manyetikleri tellere yaklaştırmayı deneyebilirsin. Sustaini azaltabilir ama distortion artar baya, güzel tonlar elde edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lutufi123 -- 28 Haziran 2013; 15:37:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lutufi123

Bence pedala, falan gerek yok. Bilgisayarında ses kartı varsa GuitarRig 5'i indir zorrentten. Miss gibi amfiler, kabinler, efektler var. Hemde beleş

Edit: Ayrıca manyetikleri tellere yaklaştırmayı deneyebilirsin. Sustaini azaltabilir ama distortion artar baya, güzel tonlar elde edersin.

merhaba, dediğiniz programda amfiyi bilgisayara bağlayıp sesi amfiden çıkartsam ve amfideki herşeyi devre dışı bırakıp ayarları dediğiniz program üzerinden yapsam çalışır mı ?
  • Aynı amfi den bende de var bence tonları öyle bir amfi için gayet iyi ve tatmin edici. Bence pedal işlerini biraz ertele. Onun yerine biraz geliştikten sonra amfinin daha iyilerinden alırsan seni tatmin eder.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lutufi123

Bence pedala, falan gerek yok. Bilgisayarında ses kartı varsa GuitarRig 5'i indir zorrentten. Miss gibi amfiler, kabinler, efektler var. Hemde beleş

merhaba, dediğiniz programda amfiyi bilgisayara bağlayıp sesi amfiden çıkartsam ve amfideki herşeyi devre dışı bırakıp ayarları dediğiniz program üzerinden yapsam çalışır mı ?

Tabii ki çalışır, ama programdan amfi kabinlemesi seçmemeniz gerek. Yoksa çok boğuk ses çıkar. Yani sadece pedal eklersen olur :)

• iyi bir ses kartına ihtiyacın olduğunu unutma ama, o program çok yararlı ama her pc de verim alamazsın
  • Teşekkür ederim arkadaşlar :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madcorex -- 30 Haziran 2013; 0:07:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.