Şimdi Ara

Gitarda tellerin perdelere çarpıp ses çıkarması, sap ayarı hakkında sorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Orijinalden alıntı: Fâti

Ben gitar çalmaya başlayalı biraz oldu bir çok şeyi çıkartabiliyorum öğreniyorum hala gitarı sıfır aldım (ibanez grgr 121) hiç bir sap ayarı felan yapılmadı Daddario 011 tel kullandım hep ama şöyle bir sorunum var en kalın tel perdelere çarpıp çok fazla ses çıkarıyor diğer iki kalın tel de en kalın tel kadar olmasa da onlar da cızırtı yapıyor ama diğer ince 3 tel hiç değmiyor perdelere onlarda sıkıntı yok eğer ben sap ayarı yapmaya götürürsem tellerin hepsi klavyeden uzaklaşacak mı uzaklaşmasını istemiyorum çünkü klavyeye yakın olduğu zaman çok kolay çalınıyor ama tellere çarpıp da cızırdamasını istemiyorum. Ne yapmam lazım bana yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Genel konuya yazmıştım ama uzun süre cevap gelmedi k.bakmayın bu gün halletmek istiyorum ben de yeni konu açtım. Lütfen bana biraz bilgi verin şimdiden teşekkürler.

• bilmem çözüm olurmu ama telinin kalınlığını düşür sonra yeni kalınlıkta tel takacağından sap ayarını da yap derim.. En iyisi Lütieye git
  • benim de vuruyordu 2.el almıştım. tellere olabildiğince dik vuruyorum, telleri değiştirdim ama en üst telde hala var. yardım eden olursa sevinirim
  • Köprüden kaldırın teli. Olmadı sap ayarına bakın.
    1. ve 24üncü perdeye basın, 8.perdede telin klavyeye uzaklığının en minimal değerde olması lazım. (diğer perdelere göre)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.