Şimdi Ara

Gitarda çalışılması gereken şeyler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 2 yıldır klasik gitar çalıyordum. Sonunda biriktirdiğim parayla bir elektro gitar ve amfi alabildim. Sorun şu ki son bir aydır gitarda platoya ulaştım ve ilerleme kaydedemiyorum. Basit akorları, ritimleri, birkaç şarkının introları, bazı sololar (more than a feeling, nothing else matters tarzı kolay sololar) çalabiliyorum işte ortalama altı seviyedeyim. Şu an gitarda ilerlemek istiyorum ama ne öğreneceğimi ve nereden öğreneceğimi bilmiyorum. Gitardaki temel şeyleri bilen birine günde 1.5 saat çalışma şansı olsa ne çalışmasını önerirsiniz?



  • pentatonik gamlara çalışabilirsin. youtube'da yerli-yabancı farketmeksizin gitar üzerine bir çok kanal var onlara bakabilirsin. birçok riff'in,solo'nun nasıl çalınacağına dair birçok video var onlara bakabilirsin. sevdiğin şarkıları iyice öğrenmeye çalışırsın. zaten bu şarkıları öğrenirken birçok şey öğreneceksin ve bildiğin teknikleri daha iyi uygulamaya başlayacaksın.
  • Vibratonu geliştir. Youtubeda çok görüyorum adam hayvan gibi shred yardırıyor ama vibratosu kulak kanatıyor. Ben de belli seviyede olmama rağmen onlardan birisiyim malesef. Ha + olarak olayı eğelenceli hale getirmek için sevdiğin parçaların zorlayıcı rifflerini ve sololarını %100 temiz çalana dek uğraş. Farklı gruplar, farklı teknikler demek zaten. Örneğin bir şarkının ders videosunda adam pinch harmonics tekniği uygulamış. Hemen pinch harmonics nedir diye bakıyorsun ve pinch harmonic egzersizlerine dalıveriyorsun. İstikrarlı gelişmeler böyle olur diye düşünüyorum. Önceden bir arkadaşım bana muse - plug in baby önermişti fakat parça (bana göre) sıkıcı olduğundan çalışma sürelerim düşmüştü ve gelişmem yavaşlamıştı. Zevk al ki çalışma şevki hiç bitmesin.
    Edit: üstteki arkadaşın da dediği gibi gam öğrenmek şart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UpTheIrons -- 9 Ekim 2018; 2:51:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internetten sevdiğin şarkıların tablarını açıp çalışıyorsun bu kadar basit
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.