Şimdi Ara

Gitar yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni başladım kursa hiç gitmedim Zaman buldukça çalmaya çalışıyorum bareyi bir türlü beceremiyorum sadece işaret parmağını bastığımda temiz ses geliyo ama diğer parmaklarla birlikte bastığımda alamıyorum temiz ses yardım edebilirseniz sevinirim nasıl çalışmam gerekir sizce



  • Dostum sana açık bir şekilde söyleyim;
    Ders almadan evde kendin öğrenmeye çalışırsan birşeyler yanlış oluyor ve yanlış olduğunu farkettiğinde de iş işten geçmiş olabiliyor. 1 yıl uğraşırsın, 20-25 tane şarkının ana rifflerini öğrenirsin, belki 1-2 tane de solo öğrenirsin ama o öğrendiğinle kalırsın. Üstelik bir nota bilgin de olmaz.
    Bir gitar kursuna gitmen senin için en hayırlısı olacaktır.
    Yok ben kendim keşfedicem gitarı öğrenmek için ders almam gerektiğini diyorsan;
    bare akorları basmaya çalışırken ilk önce 7-8-9. perdelerde basmaya çalış. En düşük basınç orada uygulanacağından parmağına bu perdelerde daha kolay basabilirsin. Ama barelere geçmeden önce diğer ana akorları iyi basabilmelisin. Serçe parmağının diğerlerine göre güçsüz olduğunu düşünüyorsan şu egzersizleri yapabilirsin metronom eşliğinde.
    1-2-3-4(tüm teller için ve serçe parmağını bastıktan sonra bir ileri perdeye kaydırma yaparak ilerle sürekli)
    4-2-3-1
    2-4-1-3
    bu şekilde bu kombinasyonlar çoğaltarak ta gidebilirsin. Metronom eşliğinde önce yavaştan başlayarak çalış. 12. perdeye kadar tüm klavyeyi gezmeye çalış.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.