Arkadaşlar gitar alıcam şu iki gitar arasında kaldım sizlerden fikir alayım diye konuyu açtım. Prudencio Saez 4A ve Alhambra 3C lütfen yardım edin
Ben de aynı markaların farklı modelleri arasında kaldım.
Alhambra 5p Prodencio Saez Model 31
Geçenlerde gitar denemek ve almak için İzmir'e gittim. Prudencio Saez Model 31 yoktu ama çok daha üst modelleri Model 24 ve Model 28 denedim. Antalya'da da Alhambra 4p denemiştim. Elbette ki modeller farklı ancak şunu söyleyebilirm. Alhambra 3C ve Saez Model 4A ikisi de öğrenci gitarı olması gerek. Alhambra daha popüler bir marka ancak muhakkak denemenizi tavsiye ederim. Sapın arka ovali diğer gitarlara göre daha kalın. Tel yüksekliği de biraz daha fazla. Saez 4A bir arkadaşımda var ve mumnun. Ben Alhambra'nın sesini de çok sevdim. Sadece sap kalın ve teller hafif yüksek geldi ama alışılır.
Ispanyol bir arkadaşıma sorduğumda hem Alhambra hem de Prodencio Saez İspanya'da önemli isimlerdir demişti.
Klasik gitar ağaç işidir. O nedenle denemeden alınmamalıdır. Aynı markanın aynı modelinden 10 gitar da deneseniz hepsi birbirinden farklı olabilir. Büyük bir şehirde yaşıyorsanız deneme yapınız derim.