Şimdi Ara

Gitar'da Solo?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klasik gitara başlayalı neredeyse 3-4 ay oldu Çoğu akorları basabiliyorum bazı bareli akorların dışında ve ritm şarkılarını çalabiliyorum fakat artık elektro gitara geçiş isteğimle birlikte solo şarkılara da başlamak istiyorum. Elektro gitar alana kadar klasik gitarla solo(parmak egzersizi) yapmayı düşünüyorum. Solo çalmak zor mu bir de şunu sorayım başladıktan kaç ay,yıl sonra belirli,iyi bir düzeye gelirim ve de önerebileceğiniz alıştırmalar var mı

• ne saçma bi soru ya solodan soloya değişir zorluğu.ayrıca hangi düzeye gelceğin sana bağlı 10 saat çalışan biriyle 2 saat çalışan biri aynı olmaz.birde merak ediyorum sana elektrodan önce klasiğe başlamı dediler?
  • şu gitara klasikle baslabir elektroyla bitirilirr gibi sacma sapan seyleri atin artik kafanizdan , ben akustikle basladim herkes zorlanirsin parmaklarin agrir sapi ince falan fistan dedi ama hic birsey olmadi iyikide akustikle baslamisim ha soruna gelecek olursak o senin azmine , calisma sıklıgına ve solonun zorluguna gore degisir , 3-4 ayda solonun altindan girip ustunden cikamassin , yavas yavas ilerle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Solodan soloya değişir.

• Solodan soloya değişir kesinlikle. Ayrıca iş sende bitiyor çok çalışman gerekiyor.
  • Özel Mesaja attığım cevabın aynısını atıyorum.

Selamlar,
    Müzik sürekli devam eden bir olgudur , o yüzden iyi bir düzeye gelip gelmediğini ancak kendin söyleyebilirsin. Solo çalmak zor mudur , nereden baktığına göre değişir.. Çünkü oturup başkalarının çaldığı şarkıları ezberleyip onları çalarsan , bunu herkes yapabilir. Ben bir tekniği yapıp insanlara gösterirsem , bunu herkes çalıştığında yapabilir ; bazıları 1 haftada yapar bazıları 1 senede , ama teknik yapılabilir. Jason Becker'in o çok zor gözüken arpejleri , Shawn Lane insanlık dışı arpejleri (tamam bu biraz zorlayabilir) , Buckethead tapping'leri , Petrucci alternate picking'i vs. Ancak müzik yapabilmek için , öncelikle içinde çalan o ritm ve müziği gitar'a dökebilecek kadar teknik bilmeli , bunun yanında kendini ve ruhunu her yönden beslemelisin. Çok farklı tür müzikler dinlemek , farklı felsefi görüşler okumak , yazmak , denemek , farklı enstrümanlar çalmayı denemek, yolda gördüğün insanlarla konuşmak. Bunların hepsi insanı bi'şekilde besler ve senin müziğini zenginleştirir. Yani demek istediğim teknik , evet çok gerekli ama yeterli değil. Müzik teoriside öğrenmeli , müziği hayatında önemli bir yere koymasan dahi gitarı hissederek götürmelisin.
    Ayrıca sakın unutma , müzik doğaçlama bir olaydır.
    Ne tür müzikleri çalmak istediğini bilmiyorum , ancak yeterli çalışma(2-3 saat günlük ve düzenli) ile 2 senede ortalama bir yere gelirsin. Ben kendim gitar'a biraz geç başladığım için , insanlarla arayı kapatmak adına çok çalışarak hala bi'yerlere gelmeye çalışıyorum. Çünkü müzik hayatımda önemli bir yer tutuyor.
    Yine dediğim gibi ne tür müzikler dinlediğini bilmiyorum , ama istersen sana bi'kaç gitarist ve müzisyen önerebilirim ve sende bana önerirsen; müzik dünyalarımız biraz daha genişletiriz.

http://www.youtube.com/watch?v=tbPTeFta4lw
    http://www.youtube.com/watch?v=DVVyi-DuwMQ ; Avatarımda ki gitarist , Shawn Lane . Kendisi Jazz-Fusion gitarist'i sayılsa bile albümünlerndeki bütün enstürmanları kendi kayıt etmiştir. Dünya'da en sevdiğim gitaristlerden biridir.

http://www.youtube.com/watch?v=vYxrdrzmuUw ; Buckethead , deha bir gitarist. Tekniği çok üst düzey olmasa dahi , oldukça kendine özgü bir sound'u var. Her tarzda albüm çıkarttı bugüne kadar 50'e yakın albümü ve daha da fazla kişiyle projeleri var. Araştırmanı tavsiye ederim.

http://www.youtube.com/watch?v=-TCosGI8_zU ; Guthrie Govan :D

Şimdilik biraz genel tavsiyelerde bulundum. Teknik , teori veya müzik hakkında başka sorunuz olursa elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonArtikBuİsim -- 13 Şubat 2013; 12:59:47 >

• Solo çalmak tabii ki zordur. Ki bazıları ritm çalmayı kolay sanar, lakin ki değildir Öyle akorlar geçişler ve teknikler var ki akıllara zarar
    Parmak egzersizleriyle yavaş yavaş geliştirebilirsin kendini. Misal Duman-Senden Daha Güzel solosuyla başlarsın sonra bir bakmışsın Petrucci sololarına gelmişsin
    Ki şahsi düşüncem soloda hızdan ziyade duygu yoğunluğu olması

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkese cevabından dolayı teşekkür ediyorum öncelikle. Klasik gitara başla sonra E.gitara geçersin diye bir şey olmadı bunu bir belirteyim. Solo çalmak Elektro gitar daha önde olduğu için başlamayı düşünüyorum. Çok çalışacağım ve başaracağım tekrardan teşekkürler..
  • Gitarda solo çalışmaya başlarken dinlediklerinin ötesinde doğaçlamalara kaymak istiyorsan; akorları, akor yürüyüşlerini ve akorların kurulumunu yani armoniyi de yavaş yavaş öğrenmeye çalış. Doğaçlama çok uzun soluklu bir iştir o nedenle işin teknik bilgi kısmını ne kadar erken öğrenmeye başlarsan zaman içinde o kadar hızlı yol alırsın.

Çalıştığın sololarda ilk zamanlarında aynı hızlarda çalmayı değil; ritmi kaçırmamayı ve doğru çalmayı kendine prensip edin. Kendince hızlanma ihtiyacı duyarsan metronomla çalış. Metronom işin en ilerlemiş kısımlarındadır o nedenle acele etme.

Dinlediğin grupların veya müzisyenlerin nota veya tabları için;
    http://www.songsterr.com/
    oldukça geniş arşive sahip öneririm.

Şimdiden iyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: lyridder

Gitarda solo çalışmaya başlarken dinlediklerinin ötesinde doğaçlamalara kaymak istiyorsan; akorları, akor yürüyüşlerini ve akorların kurulumunu yani armoniyi de yavaş yavaş öğrenmeye çalış. Doğaçlama çok uzun soluklu bir iştir o nedenle işin teknik bilgi kısmını ne kadar erken öğrenmeye başlarsan zaman içinde o kadar hızlı yol alırsın.

Çalıştığın sololarda ilk zamanlarında aynı hızlarda çalmayı değil; ritmi kaçırmamayı ve doğru çalmayı kendine prensip edin. Kendince hızlanma ihtiyacı duyarsan metronomla çalış. Metronom işin en ilerlemiş kısımlarındadır o nedenle acele etme.

Dinlediğin grupların veya müzisyenlerin nota veya tabları için;
    http://www.songsterr.com/
    oldukça geniş arşive sahip öneririm.

Şimdiden iyi çalışmalar.

Teşekkürler..

• basladin mi :)

• Solo gitar çalmak için yapabileceğin onlarca egzersiz ve çalışma bulunmakta. Bunlar arasından parmaklarının mekanik gelişimi için john petrucci'nin rock dicipline kitabına göz gezdirebilirsin. Pdf olarak da internette mevcut olarak bulunmakta bu kitap.

Ayrıca solo atmak için gereken tüm bilgiyi 5 adımda solo atmak
    yazısını okuyarak kendini geliştirebilirsin.
    Yine hangi gitarı alacağın konusunda hala karar vermediysen gitar çeşitleri nelerdir yazısını da okumanı tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuana Yedim -- 5 Haziran 2018; 21:7:54 >

• 5 sene sonra uplanmış.
    Konu sahibi arkadaş şu an çok iyi gitar çalmakta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.