Şimdi Ara

Gitar Çeşitleri Rasındaki Fark

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Klasik gitar çalıyorum.dahada ustalaşıp elektro gitara geçmeyi düşünüyordum.ama sonra kalsikten direk bass gitara geçsem mi diye bi çelişkiye girdim.bu çeşitler arasındaki farklardan bahsedebilir misiniz bana...

• Yürrü be koçum kim tutar seni,yakışır sana,haydi bastır......
  • bir kere bas "gitar" değildir, asıl ismi "elektro bas"tır

elektro gitarla uzaktan yakından alakası yoktur, bu işi bilen birinden yardım alman lazım
  • Elektro ile bas tamamen ayrı ensturmanlardır ... Elma ile armut gibi karsılastıralamazlar . Sen hangini istiyorsan onu cal.
  • Ses tınısı olarak ayrı gruplar gibi kabul edilse de özde aynı çalgı grubuna girerler.Format olarak aynı ses formları kullanmalarına rağmen ses elektronik olarak değişime uğrar,yayılma hızı artar.Ayrıca klasik gitarın sabit formları yerine değişken ve geliştirmeye müsait ses tınısı üretilebilir.Sana başarılar diliyorum....
  • Beyefendi bass gitar aslında armonin temelini oluşturan bir enstrüman olup daha çok orkestrasyon işlerinde ve diğer müzikal kullanımlarda müziğin alt yapısını oluşturan bir enstrümandır. Eğer armoniyi ve müziğin alt yapısı ile ilgilinmek istiyorsanız bass gitar sizin için idealdir. Yok ben daha çok renk ve solo enstrümanı tercih ediyorum derseniz o zaman elektro gitarı seçin . Ama unutmayınki bass çalabilmeniz için armonik olarak iyi bir bilgiye sahip olabilmeniz gerekmektedir. Gövde ve tel olarakda bu iki gitar arasında epey farklılıklar bulunmaktadır. Bas gitar standartta 4 tellidir. Perdesizi vardır hatta daha fazla telli olanı bile mevcuttur. Karar sizin ama her ikisindede uzman bir öğretmenden ders almanızı tavsiye ederim.
  • teşekkür ederim arkadaşlar.sanırım elekro gitar çalacağım armonik olarak pek fazla bir bilgim yok hepinize teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anfi Çeşitleri Ne Nedir?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aşgar

Beyefendi bass gitar aslında armonin temelini oluşturan bir enstrüman olup daha çok orkestrasyon işlerinde ve diğer müzikal kullanımlarda müziğin alt yapısını oluşturan bir enstrümandır. Eğer armoniyi ve müziğin alt yapısı ile ilgilinmek istiyorsanız bass gitar sizin için idealdir. Yok ben daha çok renk ve solo enstrümanı tercih ediyorum derseniz o zaman elektro gitarı seçin . Ama unutmayınki bass çalabilmeniz için armonik olarak iyi bir bilgiye sahip olabilmeniz gerekmektedir. Gövde ve tel olarakda bu iki gitar arasında epey farklılıklar bulunmaktadır. Bas gitar standartta 4 tellidir. Perdesizi vardır hatta daha fazla telli olanı bile mevcuttur. Karar sizin ama her ikisindede uzman bir öğretmenden ders almanızı tavsiye ederim.

çok doğru olmuş

ayrıcabirsüredaha klasikle uğraşmanı tavsiye ederim, en azından elektro bas ve elektrogitarın farklarını öğrenene kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Camit -- 30 Nisan 2007; 16:01:27 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.