Şimdi Ara

GİTAR ÇALMAYI BİLEN BAKSIN :(:(:(:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Gitara Merak Saldım Şu Son Aydır Ama Bir Türlü İstediğim Yani Kafama Takılan Şeylerin Cevaplarını Alamadım Nette O Kadar Dersler Var Ama Hepsi Çok Farklı Birbirinden KAfam Çorba Oldu Salo Gibi Tellere Vurup Duruyom Başka Bişe Yok Kimi Notalarla Öğretiyor Kimi Am Em Gibi Vuruş LArla Anlamadım Ben Bu İşten Bişe Bana Temel Bilgiler Verirseniz Çok Sevinirim İki Haftadır El Alıştırmaları Yapıyorum Bişeyler Öğrenmmenin Zamanı Geldi Die Düşünüyorum Arkadaşlar Yardım Lütfen

Mesela Bu Alttaki Şarkıyı Nasıl Çalabilirim Am Dm Em Felan Gibi Perde Basışlarını Biliyorum AMa Tellere Vurarakmı Yoksa Telleri Çekerekmi Çalacağımı Anlamadım O Ritmi Nasıl Yakalayacam Arkadaşlar Yarımmmmmmmmmmmmmmmm

YOLLARDA BULURUM SENİ 
    Am // Dm ////
    Olmasan da yanımda, olmasak da birlikte )
    Am /¯ ) 2
    Hiç istemesen bile, yaşarım ben seni )
    ( Dm // )

( Yollarda bulurum seni )
    ( Am // )
    ( Takvimlerden çalarım seni )
    A ( E // ) 2
    ( Dans ederim hayalinle )
    ( Am /¯ )
    ( Yine de yasarım seni )

Am // Dm ////
    Yalnız kalırım sanma, mutsuz olurum sanma )
    Am /¯ ) 2
    Yaşarım doya doya, yasarım ben seni )

TEKRAR A (2)

• bende yeni başladım kardeş ritim sorunum var benimde

yanlız acayip pis solo atıyorum galiba saz caldıgım için olabilir

bu şarkıyı bırak sen ilk nilüfer "Caddelerde rüzgar" ı calmaya calıs 2 tane akor var cok daha kolay
  • Tellere vuracaksın ama üstteki tellere vurmadan akoru bastığın tellerden çalmaya çalış yoksa sesi boğarsın.
  • Tellere vurulur.Çekilmez.
    Birde vuruş ritmlerini akorların yanında vermesi lazım.
    Şarkının orjinalini iyi dinle.Vuruş ritmlerini kolayca anlayabilirsin.
  • http://img.blogcu.com/uploads/ahmetrapok_gitarlong_chord.gif

1 işaret parmağı 2 orta parmak 3 yüzük barnaa 4 serçe parmak ı temsil ediyor, hadi kolay gelsin

düz çizgi olan yerlwerde de işaret parmağını perde üzerinde bastırtıyosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spell Of Destruction -- 29 Haziran 2009; 10:45:54 >
  • A E Em Dm gibi akorların ne olduğunu anlamak istiyorsan:
    http://www.ezfolk.com/guitar/chords/
    buradan karşılıklarına bak.
    www.gitarakor.com dan da akor bul ve çal.
    Başlangıç olarak:
    Cranberries - Zombie
    Nirvana - Where Did You Sleep Last Night
    gibi parçalar kolaydır geçişleri yapmana egzersiz olur.
    Mesela Zombie Şöyle:
    Em C G Dm
    Sırayla bu 4 akoru basıyorsun. Aynen şu videoda olduğu gibi:
    http://www.youtube.com/watch?v=CwJTSU04Apc
    Bu gibi temel akorları öğrenip 15-20 şarkı ezberlesen sahil gitaristi olursun. Havan olur.
    Yok ben abartıcam dersen flamengoymuş, soloymuş falan hayvanlar gibi çalarsın ama amacın bi parka oturunca etrafına 3-5 eleman toplayıp eğlenmekse gerek yok...
    Tellere pena ile vurcan çekme ne alaka?
    Bass mı bu slap atasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vormound -- 29 Haziran 2009; 10:54:12 >

• Adam ne sormuş siz neler neler demişsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ee Adamlar Çekerek Böle Slow Parçalar Çalıyorlar Onu Nasıl Yapacaz Onadamı Pena İle Vuracaz Çekmeyecezz
  • quote:

Orjinalden alıntı: jettem

Ee Adamlar Çekerek Böle Slow Parçalar Çalıyorlar Onu Nasıl Yapacaz Onadamı Pena İle Vuracaz Çekmeyecezz

Sen arpej diyorsun. Arpeji guitar pro programlarına bakarak çıkartabilirsin ama pek kolay değildir. Önce akor basmayı tam anlamıyla geçişleri dahil yala yut sonra arpeji düşünürsün. Her arpej zor değil ama genelde zorlar beni...
  • Arkadaşım bu parçanın ritimi

Ta es Te Te es Te

Yani

aşşağı,sustur,yukarı,yukarı,sustur,yukarıdır.

@vormound

Mesela Zombie Şöyle:
    Em C G Dm

Dm değil D son basış.

Cranberries-Zombie cover buna bak ama bu kapo takarak çalmış kulak aşınalığın olsun diye gösterdim.

http://www.youtube.com/watch?v=qRbRiUgcd7g&feature=related

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ven HeLLen -- 29 Haziran 2009; 12:04:53 >
  • quote:

Ee Adamlar Çekerek Böle Slow Parçalar Çalıyorlar Onu Nasıl Yapacaz Onadamı Pena İle Vuracaz Çekmeyecezz

bending den bahsediyorsun sanırım, o klavyedeki elle alakalı bişey pena veya parmak farketmez
  • Çalamayacağımı Düşünmeye Başladım Nedense Çok Karışık Olaylar Görüyorum ÇocuklAr Felan Çalıyor Bişey Yok Sandım Ama Harbi Zor iş Ya Baya Zaman Ve Sabır İstiyorrr
  • quote:

Çalamayacağımı Düşünmeye Başladım Nedense Çok Karışık Olaylar Görüyorum ÇocuklAr Felan Çalıyor Bişey Yok Sandım Ama Harbi Zor iş Ya Baya Zaman Ve Sabır İstiyorrr

basit basit 1 senedir çalıyorum hangar 18, symphony of destruction, skin o my teeth vs sololarını rahatlıkla çalabiliyorum. Sırf solo kastım yalnız ben ve de her gün en az 5 saat çalıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spell Of Destruction -- 29 Haziran 2009; 13:13:34 >
  • Bende yeni aldım gitarı 2 gün oldu.Sevdan bir ateşi solo olarak yavaşta olsa çalabiliyorum.Tavsiyem önce solo öğren biraz,sonra geçersin akorlara ritimlere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opps -- 29 Haziran 2009; 13:15:06 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.