Şimdi Ara

Gitar Çalmak , Hızlanmak , Geliştirmek (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
8.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben de çalıyorum, hatta amatör olarak bi grubumuz da var. Çalma amacına göre göre elektro veya klasikle başlamayı kendin belirliceksin. Mesela ben sert şarkılar çalmayı severim, grubumuz da öyle. Bu yüzden klasikle başlamam benim için bi hata olabilir. Ama sen evde, arkadaş çevresinde veya çaldığın parçaların türüne göre klasikle de başlayabilrsin. Çalışmana bağlı olarak hızlı veya yavaş gelişip öğrenmek senin elinde.

Zaman zaman çok zorlanabilirsin, SAKIN HEVESİN KIRILMASIN. Çünkü zorlandığın bir yerde gitarı atarsan bir kenara bir daha başlaman zor olur. Üzerine git zorluğun ve başardığını gör.

Bu arada nota bilgisi çok önemlidir. Sadece "do, re, mi" değildir gitar. Minörler, majörler, bemoller, diyezler Yine çalma amacına göre bu bilgiyi artırabilir veya ortalama seviyede bırakabilirsin. Daha da bilgiye ihtiyacın olursa özel mesaj atabilrsin.

• http://www.iuforum.net/showthread.php/gitar_kullananlar_icin_egzersizler-34632.html?s=1376d6420b542df8d5b6a93fae656869&
    Arkadaşlar bu egzersizi buldum orda yazanlar gibi bu kadar abartılıcak faydası mı var bunların
  • Klasikle başlayıp elektroya geçmenin hiçbir mantığı yok asıl olarak elektro istiyorsan direk elektroya başla. Ha ama diyorsanki ben klasikte öğrenmek istiyorum o senin bileceğin iş

Evde gitar çalmayı öğrenebilirsin elinin altında internet denen herşeye yarayan birşey var . Youtube'da selim ışık diye arat bi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalwrath -- 29 Ekim 2009; 12:46:03 >

DH Adminlerini Sevmeyenler Kulübü
  • Haziran'da ibanez grg 270 dx aldım arkadaşım.daha önceden gitar deneyimim yoktu.3 ayda ritm basma ve parmak geçişleri tamamen bitti.şimdi kasıma geçicez çok rahat solo atabiliyorum.Zaten solo teknikleri diye bir kitap var o kitabı elde edersen kolayca kavrarsın solo işini.
  • Vallahi elimde para olsa şimdi alırım elektro gitar fakat birikmiş az param var biraz destek bulana kadar 1 ay devam etmek mecburiyetindeyim. Hocaya desem elektroya yönelik çalıştırırmısın diye bişiyler yaparmı o 1 ay içinde

sonra gitar falan aldım
    metallicanin her şarkısını severim 4 aydır çalarım

fakat enter sandman,sad but true,master of puppets hep bunlari tekrar etmek canımı sıktı metallicayi seven birisi icin başka hangi grupları tavsiye edersiniz

Orijinalden alıntı: muratNFS

metal türü dinlemeye guitar hero III adlı oyunla başladım

sonra gitar falan aldım

fakat enter sandman,sad but true,master of puppets hep bunlari tekrar etmek canımı sıktı metallicayi seven birisi icin başka hangi grupları tavsiye edersiniz

Iron Maiden, Megadeth, Judas Priest, Black Sabbath, Slayer, Children of Bodom öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: penguen24

Solo atana kadar en az 1 yıl.

8 yaşındaki cocugun attigi soloyu becerememek nasıl bir duygudur bilirmisin sen?

quote:

8 yaşındaki cocugun attigi soloyu becerememek nasıl bir duygudur bilirmisin sen?

Ben uzman değilim ama salo atmaya basittende olsa başladım. Tabi hemen Freebird gibi sololar atacak değilim.

• quote:

quote:

quote:

Ben uzman değilim ama salo atmaya basittende olsa başladım. Tabi hemen Freebird gibi sololar atacak değilim.

ciddi yazmamıştım

• quote:

Orijinalden alıntı: mertftceza

quote:

sonra gitar falan aldım

Iron Maiden, Megadeth, Judas Priest, Black Sabbath, Slayer, Children of Bodom öneririm

C.O.B ne alaka orda anlamadım.

Bu arada soruna gelirsek.
    Gitar azim işi. Ne kadar çok çalışırsan o kadar ilerlersin. Eğer elektro için başladıysan bu işe klasikte zaman kaybetme. Aynı hatayı bende yaptım çünkü. Son olarak alacağın elektro kaliteli olsun. 400-500 liraya alıp ilerleyince değiştiririm mantığı gütme. Gitardan soğursun. Ne kadar varsa bas en iyisini al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Full#Throttle -- 30 Ekim 2009; 18:05:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

quote:

sonra gitar falan aldım

C.O.B ne alaka orda anlamadım.

Bu arada soruna gelirsek.
    Gitar azim işi. Ne kadar çok çalışırsan o kadar ilerlersin. Eğer elektro için başladıysan bu işe klasikte zaman kaybetme. Aynı hatayı bende yaptım çünkü. Son olarak alacağın elektro kaliteli olsun. 400-500 liraya alıp ilerleyince değiştiririm mantığı gütme. Gitardan soğursun. Ne kadar varsa bas en iyisini al.

arkadaşın verdigi örnekte cob u beğenmedim death metal tarzı o zaten

iron maidenin şarkıları da ii

dierleri belli gruplar zaten ama megadeth metallica dan sonra en sevdigim grup oldu

• Derslerde aklının bir köşesinde mutlaka bulundurman gereken altın kural: Her ne çalıyorsan en doğru şekilde çalmaya çalış, ne kadar yavaş çaldığın hiç önemli değil. Yavaş ama doğru şekilde çaldığın her şeyi antremanla daha hızlı çalabilirsin. Hızlı ama hatalı çalıyorsan onu düzeltmek için başa dönmen gerekir.

Güncel
    Bu arada saçma sapan nickime aldanmayın repçi değilim eskiden koymuştum saçma sapan birşey kaldı böyle .

bu dediğinden daha önce hiç nickini değiştirmediğini çıkartıyorum.. yani nick değiştirme hakkın var
    AMD Athlon 64 X2 4600+ AM2(2400mhz-default)- ABIT FATAL1TY AN9 32X-200Gb.Seagate 7200*10 16Mb cache-Samsung Sata2 200gb 16mb cache-XFX 7600GT Extreme Edition(680/1880)-2*1 GB.CORSAIR Value Select DDR2 667-Thermaltake Mambo VNS2000-ENERMAX EG365AX-VD 350W PSU-BENQ 1650DVDRW-52X32X52 ASUS CDRW-AZTECH DSL 305EU
  • quote:

Orijinalden alıntı: nick:dunkoff

Peki evde gitar çalmayı öğrenebilirmiyiz pek sanmıyorum ama..

Öğrenirsin ama ancak belli bir yere kadar gidiyor belli bir noktadan sonra tıkanıyorsun bunun için mutlaka birinin sana göstermesi gerek.Şöyle oluyor genellikle kursa gelen elemanları görüyorum adamlar iyi güzel öğrenmişler çalıyorlar ama yanlış çalıyorlar bununda sebebi evde tek başına yanlış teknik çalışmaları onun için birinin göstermesi, bir noktadan sonra şart.

Gitarım:Ibanez RG09LTD Limited Edition White
    Nutkumun tutulmasını sağlayan adam Kobe Bryant ~ 24 MVP
    Delios
    Ailedail
    Nemesis
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackwinterday

Derslerde aklının bir köşesinde mutlaka bulundurman gereken altın kural: Her ne çalıyorsan en doğru şekilde çalmaya çalış, ne kadar yavaş çaldığın hiç önemli değil. Yavaş ama doğru şekilde çaldığın her şeyi antremanla daha hızlı çalabilirsin. Hızlı ama hatalı çalıyorsan onu düzeltmek için başa dönmen gerekir.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.