Biri tırnaklarınıza dikkat etmediyse sağlak-solak şekli kurtarabilir. Ama zor. Bir gecede akor basmayı öğrenmeniz üstüne de geçişleri hızlıca yapabilecek hâle gelmeniz imkânsız gibi. Ya Allah vergisi bir yeteneğiniz olacak 5 saatte alayını başaracaksınız ya da mucizevî bir şey olacak ve uyandığınızda çalıyor olacaksınız ki mümkünatı olsun...
quote:
Orjinalden alıntı: Méxes
Gitar konusu açılmışken bende soruyim . Gitara yeni başlıyan biri için bass gitar ağır mı olur yoksa klasik gitar mı ?
insandan insana fark yapar bu mesela benim bir arkadaşım vardı hırslıydı direk bass gitar ile başladı. ders bile almadan. şimdi gruplar arası yarışmalara katılıyor grubu ile ben 6 ay klasik gitarda ders aldım topu topu 3 nota geçişli "caddelerde rüzgar" şarkısını bile tam çalamadım
eczaneden sargı bezi alıp eline sar öyle git. elim çatladı de.
Gitari getirmicek...
quote:
Orjinalden alıntı: WalkmaN
Gitari getirmicek...
Bencede getirmeyecek.
Abicim poku yemissin sen.
tüh aksi gibi sizinde yarın karşı komşunuz vefat etmiş. Cenazeyede gitmesen ayıp olacak bak şimdi
kendin kaşınmışsın
quote:
Orjinalden alıntı: Van HaLLen
quote:
Orjinalden alıntı: YrkndrY
quote:
Ya ben 5 ay'dır adam gibi klasik gitar çalıyorum olayı bitirdim yukardaki kaç senelik arkadaşlar nasıl bir parçayı adam gibi çalamıyorlar anlamadım .
Gerçi benim parmaklarım acayip büyük 1 ay lıkken 1,5 senelik cocukla aynı çalıyordum siz düşünün.
Ayrıca kolunu sargıya sar dicemde kız der vur ya 1 2 akor bişi olmaz ya filan der kalırsın apışıp öyle.
nereye bitirdin? Gam bilgin var mı öyle iki üç parça çalmakla olmaz armoni lazım armoni.Bir şarkı açsam kulaktan duyup doğaçlama solo çalabilir misin?
Çalabilirim yapmadığım şey değil zaten doğaçlama.
O sarkinin gamini anlayip, o gamin notalarini klavye uzerinde kullanarak solo atabilir misin? Bunlar nota bilgisi gerektirir. Bu da pratik gitar çalmakla olacak sey degildir.
notalarım yanımda değil de.Hiç mi ezberinde bişi yok derlerse "yok valla" dersin.
Tırnaklarının uzun olduğunu kızlar mı gördü ve onların arasından biri yarın gitar getireyim, çal mı dedi?
Gitarı yan yatır
şaka yapmıştım de geç niye kasıyosun ki (:
Yapman gerereken: gidip "arkadaşlar tırnaklarımı kesmeyi unutmuşum. siz gelip sorunca aniden utanıp böyle bi yalan uydurdum kafamdan. özür dilerim çok utanılcak bişey yaptım" diyeceksin
En güzeli bağlama .Gİtar çalıp bağlama çalamayan adam özentiden başka bişi değildir.
quote:
quote:
Ya ben 5 ay'dır adam gibi klasik gitar çalıyorum olayı bitirdim yukardaki kaç senelik arkadaşlar nasıl bir parçayı adam gibi çalamıyorlar anlamadım .
Gerçi benim parmaklarım acayip büyük 1 ay lıkken 1,5 senelik cocukla aynı çalıyordum siz düşünün.
Ayrıca kolunu sargıya sar dicemde kız der vur ya 1 2 akor bişi olmaz ya filan der kalırsın apışıp öyle.
nereye bitirdin? Gam bilgin var mı öyle iki üç parça çalmakla olmaz armoni lazım armoni.Bir şarkı açsam kulaktan duyup doğaçlama solo çalabilir misin?
Tam ben diyecektim demişsiniz.Ben gece 11 de başlayıp elimde gitarla sabaha doğru 4 yada 5 gibi uyuyakaldığımı biliyorum. Öyle 5 ay kursa gidipte rifflerle en kötü ihtimalle akorlarla şarkı çalmaya benzemez.Bir de olayı bitirdim diye birşey yoktur.Doğaçlama en iyi yaptığın şeymiş galiba ben öyle anladım bana anlat nasıl yaptığını da örnek alayım seni 5 ayda aynı melodilerin üstünden gitmeden doğaçlama yapman harika =) Gitar hayatında başarılar arkadaşım.Umarım üstüne giderek seni üzmemişimdir ama o kadar kolay bir iş değil ;)
quote:
Orjinalden alıntı: emre_fb_fb
En güzeli bağlama .Gİtar çalıp bağlama çalamayan adam özentiden başka bişi değildir.
alaka???
quote:
Orjinalden alıntı: Karaoğlan
quote:
quote:
Tam ben diyecektim demişsiniz.Ben gece 11 de başlayıp elimde gitarla sabaha doğru 4 yada 5 gibi uyuyakaldığımı biliyorum. Öyle 5 ay kursa gidipte rifflerle en kötü ihtimalle akorlarla şarkı çalmaya benzemez.Bir de olayı bitirdim diye birşey yoktur.Doğaçlama en iyi yaptığın şeymiş galiba ben öyle anladım bana anlat nasıl yaptığını da örnek alayım seni 5 ayda aynı melodilerin üstünden gitmeden doğaçlama yapman harika =) Gitar hayatında başarılar arkadaşım.Umarım üstüne giderek seni üzmemişimdir ama o kadar kolay bir iş değil ;)
Benim de demek istediğim buydu sağolasın
Solak gitar getirme ihtimalleri az olduğuna göre...
Ben yemekte, yazmada falan sağ eli kullanırım ama gitarı solla çalarım de.